Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Seroquel vs. Risperdal (İLaç bilenler)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Seroquel vs. Risperdal (İLaç bilenler)

    Arkadaşlar seroquel ile risperdalın farkı var mı varsa ne kadar var tam anlamıyla ya ben daha önce risperdal kullanırken simdi seroquel verdiler ve ikisi de aynı dediler.

    Ama ben risperdal icerken ölü gibiydim seroquelde öyle bisi olmadı

    iLginc

    bilen varsa yardımları beklerim teşekkürler

  • #2
    farklı ilaçlar. ama ikisi de atipik antipsikotik grubundandır.
    1 mg risperdal yaklaşık 200mg seroquele eş değerdir.
    risperdal pek uyutmaz. seroquel çok uyutur.

    Yorum


    • #3
      off faydası olmaz mı yanı bu seroquelin :S bana risperdal gibi etkili olur dediler :S

      Yorum


      • #4
        uykuyu saymazsak seroquel daha iyidir

        Yorum


        • #5
          uyku sorun değil akşam saat 10 gibi felan alıyorum zaten 10 da uyuyordum.

          risperdal içerken daha kötüydüm baş dönmesi,dalgınlık,gözlerim kayıp gidiyor ve UYKUSUZLUK

          onun icin yan etkilerine bakacak olursak seroquel daha iyi ancak

          bu 2 ilacın hastalığa etkisi farklı mı ???(ki büyük ihtimalle farklıdır cünkü cok farklıydı ikisini de denedim, yan etki cok risperdalde o zaman farklıdır herhalde) güçlerini soruyom işte :S

          Yorum


          • #6
            1 mg risperdal karsiligi kac zeldox mg dir acaba bilginiz

            Yorum


            • #7
              deryasu bu konu farklı senın sorun farklı :S

              Yorum


              • #8
                konuyu bilenlerden yorum bekliyorum arkadaşlar

                Yorum


                • #9
                  genelde seroquel daha az cinsel yan etki yapar.uykusu daha ağırdır.yan etkileri risperdaldan azdr.etki olarak daha iyide olabilir daha kötüde.kişiden kişiye farkeder.ama kullancaksan sürekli kullanman lazım.bu ilaçlar kullanıldığı sürece etkilidir

                  Yorum


                  • #10
                    seroquel akşamları yarım içiyorum.... depakin ile birlikte... bunları içmezsem zor uyuyorum, içincede yarım saat içinde uyku çöküyor ve sabah akşamdan kalmalar gibi uyanıyorum....düzenli kullan kilo,uyku vs yapacaktır ama ruhen rahatlatıcaksa değer..(kafama göre içmiyorum,dr verdi)
                    yarın çok geç olabilir...

                    Yorum


                    • #11
                      Bütün antidepresanlar kilo aldırır.

                      Yorum


                      • #12
                        arada fark var tabi... risperdal ve seroquel antipsikotik sınıfı ilaçlardır ama yan etki bakımından özellikle kilo alımı risperdalin avantajı var, yapılan araştırmalara göre risperdalin yan etlileri doz ile bağımlı iken seroquelde böyle bir olay söz konusu değil maalesef en küçük dozda bile kilo aldırı etkisi devam eder seroquelin çünkü antihistaminerjik etkisi ( H1 antagonizması) , ve alfa 1-2 reseptör ( adrenalin ve nöradrenalin) reseptörlerini bloke ettiği için yüksek kilo alımı yapar, adrenalin normal düzeyde insanların enerjik,aktif olması gereklidir, böylece uyurken bile yüksek kalori yakar organizmamız hızlı çalışır,gündüz aktif ve enerjik,dinamik ruh hali sağlar histamin ilede farkılı bir ilişki vardır bu durumun arkadaşlar, işte bu ilaçlar vücutta bu maddelerin üretimini engellediği için kilo aldırır,uyuşukluk ve devamlı uyku isteği yapar.

                        Ama risperdal ve seroquel düşük dozlardada antidepresan olarak artık doktorlar tarafından kullanılıyor son 10 yıldır, sıradan antidepresanlardan daha iyi etki yaptığı, hastalığı çok daha fazla etkinlikle ortadan kaldırdığı keşfedilmiştir.

                        risperdalin antipsikotik ve antidepresan etkisi diğer ilaçlara göre daha kuvvetli bulunmuştur, üstelik 1 mg ve altında aynı zamanda yan etkileride dozla sınırlı olduğu için depresyonda baya etkilidir, 1-0,5-0,25 mg lık ozlarda hem yan etki yapması ve kilo aldırması beklenemez.

                        tekrar ediyorum çok güçlü etkili bir ilaçtır 0.25 mg dozda bile depresyonda acayip etkilidir. kilo alma ,uyuşukluk,cinsel yan etki gibi durumlarla pek karşılaşmazsınız.... ÖZELLİKLE DÜŞÜK DOZ RİSPERDALİ TAVSİYE EDERİM..

                        Yorum


                        • #13
                          risperdali düşük dozda lustral ile kombine kullandım, 50mg sertralin (lustral) ve 0,5 mg risperidon (risperdal) acayip etkili , bu bit kadar ilaç nasıl bu kadar etkili şaşırıyorum,doktorlar bu ilaca mucize ilaç diyorlar hakları var , üstelik kiloda aldırmadı cinsel yan etkide yapmadı ama 1 mg altı dozlarda ben spor yapan bir insanım, vücut geliştirme ilede ilgileniyorum, gerçekten işime yarıyor, ama sakarlık,unutkanlık,acayip konuşma ve mantıksız hareketler yaptırdı bir ara bana, onuda nootropik ilaç (piresetam-nootropil) ile çözdüm , bazı doktorlar antikolinerjik etkisi çok fazla diyorlar, o yüzden kolinerjik agonistler ve ya nootropic ilaçlar ek olarak gerekebilir. AMA HERKESİN DURUMU KENDİNE ÖZELDİR,DOKTORUNUZLA KONUŞUP ÖYLE KULLANIN..

                          Yorum


                          • #14
                            Kişisel deneyim olarak seroquel daha iyidir. Risperdal tuhaf bi ilaç ben alışamadım açıkçası. En iyisi çok düşük doz olanzapindir.
                            Son olarak madde kullanım geçmişi olanlar için bu iki ilaç flashback yapabilir. Yabancı forumlarda öyle yazıyorlar.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X