Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EMDR terapisi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• EMDR terapisi

merhaba arkadaşlar, psikolog tarafından emdr terapisi uygulanmış olan var mı? neler hissettiniz bir yararı oldu mu? uygulandıktan sonraki hayatınızda bir değişim oldu mu?

Senelerdir doktorlar ilaci yazdi yazdi gonderdi alternatif bir tedavi uygulanmadi.o yuzden ilk kez duydum .az once internette arastidim.etkili bir tedavi yontemi oldugunu ogrendim.yillardir bir cok doktora,hastahaneye gittigim halde bu tedaviyi duymamam yillardir gercek manada neden iyilesmedigimin sebebi olsa gerek.

Yorum

ben de ilk defa duydum, psikoloğum şu ana kadar 3 seans uyguladı, bugününüze etki eden sizi bastıran anılarınızı keşfediyorsunuz. iyi bir tedavi yöntemi aslında, fakat psikoloğun uygulayabilmesi için emdr eğitimi almış olması gerekiyor, yeni bir yöntem olduğu için pek duyulmamış

Yorum

bu tip yöntemlere teneke dolusu para harcamadan önce bilimsel olarak geçerliliğinin kabul edilip edilmediğini iyi araştırın derim. piyasada bir sürü şarlatan var, umut ticareti yapıyorlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: birzamanlarben View Post
          Senelerdir doktorlar ilaci yazdi yazdi gonderdi alternatif bir tedavi uygulanmadi.o yuzden ilk kez duydum .az once internette arastidim.etkili bir tedavi yontemi oldugunu ogrendim.yillardir bir cok doktora,hastahaneye gittigim halde bu tedaviyi duymamam yillardir gercek manada neden iyilesmedigimin sebebi olsa gerek.
          eğer sizde dikkat eksikligi ve ha bozukluğu varsa boşa bu tip terapilere umut baglamayin. bu hastalık, biyolojik bir bozukluk.

Yorum

ilaç içiyoruz ama ne derece etkililer.ilaçlar kalıcı tedavi eder mi yoksa içildiği sürece mi etkili.bunada çok kafa yormuşumdur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: birzamanlarben View Post
              ilaç içiyoruz ama ne derece etkililer.ilaçlar kalıcı tedavi eder mi yoksa içildiği sürece mi etkili.bunada çok kafa yormuşumdur.
              İlaçlar içildiği sürece etki eder. Doğru ilacı bulabilirseniz fayda görürsünüz.

Yorum

.işte demek isteğim bu.tedavi öyle olmalı ki ilaç bırakıldığında hastalık nüks etmemeli.alternatif bi kaç tedavi yöntemi denedim
                Psikologumun önerdiği bi kaç egzersiz uzun süre yaptığım halde hastalığım da fazla ilerleme kaydedemedim.böyle olunca insan başka ne yapabilirim noktasına geliyor.

Yorum

Dediğim gibi, EĞER SİZDE DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HA BOZUKLUĞU VARSA öyle bir tedavi şansınız -şimdilik- yok çünkü bu beyin uzvundaki bir bozukluk. Tansiyon veya şeker hastaları gibi sürekli ilaç kullanmak zorundasınız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: delidumrul View Post
                    bu tip yöntemlere teneke dolusu para harcamadan önce bilimsel olarak geçerliliğinin kabul edilip edilmediğini iyi araştırın derim. piyasada bir sürü şarlatan var, umut ticareti yapıyorlar.

EMDR, daha ziyade belli, fiziki veya duygusal acı dolu anların etkilerini yok etmek içindir. "Belli" olması şarttır. Posttravmatik sters bozukluğuna ne kadar benzer ise rahatsızlığınız, o kadar etkili olabilir bu sağaltım yönetimi.

Yorum

Bu gün psikoloğum EMDR uygulamasında bulundu. Psikoloğuma söylediğim sıkıntılarımdan bir tanesi beynimin hantal olmasıydı (hayat bir satranç oyunuysa ben bu oyunu birkaç hamle ötesini görebilecek kadar derinlemesine oynayamıyorum!). Uygulama sırasında öyle çok çok geçmiş anılarım canlanmadı ama birkaç kilit bilinçaltı anılarım su yüzüne çıktı.

Beynimde sanki çalkantılı bir deniz varmış da birden fırtına dindi sanki, EMDR sonrası şu anda hissettiklerim bu. Bunu şöyle ifade etmek gerek, dalıp duruyordum, günlük hayatımda beynime sürekli imgeler ve iç sesler geliyordu,.... ve durmuş bir bilinçaltı sanki. Ve de kaygılarım azaldı.

Yorum

Emdr ye 1 yıl devam ettim. Daha iyiyim ama ilaçların etkisi mi yoksa terapinin mi bilmiyorum.

Yorum

İşleniyor...
                        X