Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bir bebişin uyku sorunu acele yardım !!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bir bebişin uyku sorunu acele yardım !!!

merhabalar,bugün bir yakınımın sorunu için yardıma ihtiyacimız var
    sorunu kendisi yazdı ve sizlere iletiyorum copy paste yapıyorum şimdiden teşekkürler
    EFLİN

MERHABALAR.11 AYLIK BİR KIZIM VAR.BAZI NEDENLERDEN DOLAYI 4 AY ANNE SÜTÜ ALABİLDİ.ONUDA SAĞARAK VEREBİLDİM.BOYU EN SON AŞIDA 78 CM KİLOSU 9 400 İDİ SUANDA ALT İKİ DİŞİ ÇIKIYOR SÜREKLİ HUZURSUZ.KIZIMA 11 AYDIR UYKU ALISKANLIĞINI EDINDIREMEDIM.UYUMADIĞI İÇİN SALLAMA YÖNTEMİNİ KULLANDIK.AMA BAZEN ONU BİLE KABUL ETMİYOR.AKŞAM 11 CİVARI UYUYOR GECE 01:00 CİVARI UYANIYOR VE SABAHA KADAR UYUMUYORUZ.KAYINVALIDEMLERLE BIRLIKTE OTURUYOR OLMAMIZ ZAMAN ZAMAN HUZURSUZLUKLAR ÇIKMASI BUNDA ETKILIMIDIR?KAYINVALIDEM YANINDA YATIRMAYA ALIŞTIRDI SIMDI YA ONUNLA YA BENIMLE YATMAK ISTIYOR.BU DURUM BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR.BURUN TIKANIKLIĞIDA OLUYOR. EŞİMDE GENELDE İLDIŞINDA OLUYOR YADA EVE GEÇ SAATLERDE GELIYOR YANİ OTURMUS BIR AILE HAYATIMIZ YOK.BU GİBİ DURUMLARDA NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

Bebeğin başka sıkıntıları var mı bakalım doktor muayenesi şart.

İyi bir gece uykusu için gündüz uyutmamak gerekiyor. Anne çalışıyor ve kayınvalide de rahat etmek için çocuğu gündüz çok fazla uyutuyor olabilir.

Bir de Rezene çayı uyku için çok yararlı.
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

benımkılerde oldum olası sorun vardı ikizlerımde yanı ama

evımızde rahat değilsek bırılerı varsa yada bız bıyerlerdeysek hıç uyumazlardı aynen dediği gıbı bence duzenlı bı hayat olmayışından oı bıle huzur arıyor

http://elifnazmmislina.blogcu.com/

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
        Bebeğin başka sıkıntıları var mı bakalım doktor muayenesi şart.

İyi bir gece uykusu için gündüz uyutmamak gerekiyor. Anne çalışıyor ve kayınvalide de rahat etmek için çocuğu gündüz çok fazla uyutuyor olabilir.

Bir de Rezene çayı uyku için çok yararlı.

teşekkür ederim iyimsercim ve inadına gülümse,
        bebişin herhangi bir sağlık sorunu yok ve bebiş benim yiğenim .kardeşim bebeği uyumadığı için çok bitkin enerjisi kalmadı geçen gece bizde kaldılar ve bebiş ile birlikte hepimiz uykusuzduk uyku vakti gelince ağlıyor ve huzursuz ...
        denemediği yol kalmadı her türlü bitki çayları diş çıkardığı için ilaçlar vs yok yine uyumuyor düzen yok evde eşi sürekli iş sebebiyle şehir dışına çıkıyor kayınvalidesi bakıyor daha çoğunlukla
        kardeşim çalışmaya henüz başlamadı bugünlerde çalışmaya başlayabilir
        kayınvalidesi ile birlikte oturunca ister istemez herkes bebeği kendi yöntemi ile büyütmeye çalışıyor buda düzensizliği getiriyor
        ben bebişin sabah uyandırılp erken saatlerde öğle uykusuna yatması taraftarıyım yani 11:00 yada12:00 daha sonra akşam saatlerine taki uyuyana kadar bir süre böyle devam etmesi fikrini verdim nasıl olur bilmiyorum!?
        birde kayınvalide ile birlikte oturmak başka bir şey
        herkesin kişilği farklı
        bebeğe bakacak evde sürekli birileri var diye birlikte oturuluyor ama fikir çatışmaları kardeşimin üzülmesi cabası nede olsa o kendini aileden hissedemiyor gelin kaynana mevzuları yani doğal olarak bebek bu karmaşa içerisinde büyüyor ve olaylar anneye ve bebeğe yansıyor
        size bir şey daha sormamı istedi
        gece çayları ,gece mamaları her türlü şey denendi bunun dışında sizlerin uyguladığı başka yöntemler var mı ?
        kardeşimin ve bebeğinin tek istekleri bu sıralar biraz gece uykusu ...

Yorum

benim oğlumda uyku yönünden çok düzenli değildi. ne yazkki büyükleri bu konuda engel olamıyosun her kafadan ses çıkıyo ve anne huzursuz olunca bebekte ister istemez huzursuz oluyor.
          11 aylık bir bebeğin nerdeyse bir kaç saat aralıksız uyuması lazım.. eğer karnın doyduğuna ve gazınında olmadığına eminseniz.
          emin olunki.. onunla yatmak hiç iyi bir yöntem değil.. ona alışacak. ve sürekli yanında yatmanızı istiyecek.
          mümkün olduğu kadarı ile sessiz bir ortamda ama tek başına uyumasını sağlayın. eğer ağlarsa hemen almayın çünkü, bebekler bu şekilde büyükleri kandırıyor.. biraz bekleyin yorulup kendi başına uyuyacatır. tabi bunlar benim fikrim.. tabi büyükler buna neder bilemem..
          benim yabancı bir arkadaşım vardı. ve biz ağlayan çocuğu almayız onlar ağlayarak uyur derdi. sizler onları kendinize alıştırıyosunuz ve o yüzden ilerleyen dönemlerde şikayet ediyosunuz bensiz uyumuyo diyo diyosunuz derdi. ama bu farklı ülkerin yaklaşımı tartışmaya açık tabii...
          Last edited by n_s_n; 11-12-2009, 10:59 AM.
          kendinize engel olmayın, merak edin, çalışmayı sevin, moralinizi bozmayın, kendinize ödül verin ve istekli, azimli olun.. yarın çok geç olabilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: n_s_n View Post
            benim yabancı bir arkadaşım vardı. ve biz ağlayan çocuğu almayız onlar ağlayarak uyur derdi. sizler onları kendine alıştırıyosunuz ve o yüzden ilerleyen dönemlerde şikayet ediyosunuz bensiz uyumuyo derdi. ama bu farklı ülkerin yaklaşımı tartışmaya açık tabii...
            Ağlayan çocuğu nasıl almaz insan, vicdan elvermez ki.
            Ağlamak bir sıkıntının sonucudur. Zavallı konuşamıyor ağlayarak sana benim sıkıntım var diyor ve sen onun yanına bile gitmiyorsun, mümkün değil.
            Yabancı ülkelerde insanlar bizim kadar sevecen, bizim kadar merhametli değil.
            Çocuk sevgiyle büyürse çevresine sevgi dağıtır bence.
            Bırakın çocuğunuz sizinle uyusun. Ben hep yanımda yatırdım, öperek, sarılarak, şakalaşarak uyuduk.
            Sonra kendiliğinden yatağına yatmaya başladı.
            Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

valla emin olun hiçbir türk bunu yapamıyo zaten bende yapamadım..
              ama benim oğlum halade kendi başına uyumuyo bunu başardıysanız ne mutlu size..
              burdan çıkardığınız şey aslında vicdansızlık olmamalı.. ben pek de böyle düşünmüyorum. olay farklı bir yere gidecek, yani konudan çıkacak ama onlar da çocuklarını sevmeyen insanlar değiller, onlarda çocuklarını öpmeyen insanlar değil tabiki (burdaki amaçda onları savunmak adına değildir) onlar sadece çocukta kendi benliğinin oluşmasını sağlamaya çalışıyorlar.. araştırırsanız zaten hiçbir psikologda çocukla beraber yatmayı önermeyecektir. bırakın biraz ağlasın diyecektir. çünkü, ben bunun araştırmasını çok yaptım..
              herkesin kendi çocuğuna yaklaşımı ve çocuğun alışkanlıkları farklıdır ama ilk başlarda onlarda bazı özelliklerin oluşmasının sebebi biziz. benim oğlum asla sesli ortamda uyumaz çünkü, bebeklikten beri sesli ortama alıştıramadım.. bunun gibi.. ama şimdi bunun sıkıntısını yaşıyorum..
              kendinize engel olmayın, merak edin, çalışmayı sevin, moralinizi bozmayın, kendinize ödül verin ve istekli, azimli olun.. yarın çok geç olabilir.

Yorum

ben bilmemde bizim hanım prakten diye bir şurup vardı verdimi çocuk kuzu gibi yatıyordu
                BİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA

Yorum

bebeklerin uyku düzensizliği birçok ailenin genel sorunu
                  kimi bebek memede kimisi biberonla süt içtikten sonra kimisi sallanarak kimisi herhengi bir müzikle uyumaya alışıyor
                  ancak en önemlisi günlük uyuması gereken 12-14 saat diliminin hangi aralıklara rastladığı
                  bu sizin elinizde gündüz uykusuna alışan bebek gece uyumaz
                  mesela öğlen satlerine kadar uyuyan bebek gece 24 den önce uyumaz
                  biyolojik saati bu şekilde ayarlanmıştır
                  siz bebeğinizi sabahleyin bir şekilde erken kaldırın ve akşam 21 -22 civarında uyuyacaktır
                  gündüz uykusuda 1 saati geçmezse sorun olmayacağını düşünüyorum
                  umarım işinize yarar kolay gelsin

Yorum

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ,
                    bebiş ve kardeşim bir kaç gündür annemde bizde kaldığı günün akşamı anemlerde çok güzel uyumuşgece uyanmamış
                    o gün gündüz uykusu biraz kısıtlandı bebişimize kalsa uyumaya devam edecekti ama kardeşime yavaş yavaş uyandıralım derken bizim sesimizle uyandı
                    ben kızım bebekken gündüz uykusunu ve gece uykusunu düzene koymuştum ama onda bu şans yok her kafadan bir ses çıktığı için uygulayamıyor ve stresli sanırım oda bebeğe yansıyor birde diş çıkardığı için uyumak istemiyor

anne ve bebekler hakkında daha çok konuşmalıyız...
                    ben bu konuda kardeşim göre deneyimliyim ama yeni anne olan ve olacak bayanlar için bu bilgilerin ne kadar değerli olduğunu br kere daha gördüm bu konuyu açtığım gün kardeşim benim söylediklerimle yetinmeyip neti alt üst etti
                    terslik sitemizde çalışma vardı ulaşamasakta arada bir okuduklarımı kendisine ilettim hepinize teşekkürler ...
                    konuya devam başka annelerde faydalansın

Yorum

Ben 6 aylıkten itibaren yanına uzanıp masal kitabı okurdum, bu da çok faydalı.
                      Hem kitap okuma alışkanlığını da kazanıyorlar.

Yorum

Aslında uyumayan bebeği şöyle güzel bir banyo yaptırıp ardından karnı doyurulsa,sonra loş ışıklı bir odada yatağına konsa çocuk hemen uyuyuverir.Bir de çocuğu bir kişi yetiştirmeli kayınvalidesi farklı anne farklı yetiştirme tarzları vardır kimse kusura bakmasın ama bebeği annesi yetiştirmelidir.Zaten kayınvalide olmuş insan yeteri kadar çocuk bakmıştır artık bu gibi şeylere doymuş olması lazım diye düşünüyorum onların işi sadece bebeği sevmek olur onu bütüymek eğitmek onun için endişelenmek annenin işidir herkes görevini gereği gibi yaparsa çocuk da bu ikilemden etkilenmez.

Yorum

bazı doktorlar çocuklar ve bebekler için geliştirilmiş uyku şurupları kullanıyor ama bunu da mutlaka bir uzmanın tavsiye etmesi gerekiyor..aslında diş çıkarma döneminde çok huzursuz olurlar ama iş ne kadar geç yatsa da sabah gene erkenden uyandırın bence öğlende uykusu gelir belki gazı da vardır... ama bence genel olarak evdeki huzursuzluk başlıca etken.. peki kardeşinizin kayın valdesinden ayrılma imkanı var mı?
                          Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

İşleniyor...
                          X