Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anoreksia ve blumia

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Anoreksia ve blumia

    anoreksia veya blumiası olanlar lütfen birşeyler yazsın.çünkü insanın yanlız atlıntan kalkamıyacağı birşey bu.2 yıldır fln blumia hastasıyım arada anoreksiaya dönüyor.okuyan çoğu kişi neden sadece kusmayı bırakmıyorki diyecek biliyorum.keşke o kadar basit olsaydı.keşke sadece yemekle ilgili olsaydı.ben 50 kiloyum hayatımda en fazla 53 oldum.zorum ne ozaman.sanırım psikologların anlayamadığıda bu.yani o tedavi dediğinizde 3 kilo alıp eve postalanıyorsunuz ve blumia tekrar nüksedip o 3 kiloyu verenekadar kendinizden kaçıyorsunuz.kısır döngü burda başlıyor işte.
    bende bu döngüyü destek olarak aşabiliriz diye düşündüm çünkü başına gelmeyen bilmez.
    Hold ur breath,fall apart,start again...

  • #2
    kurtulmalıyız evet ama nasıl.yani bazı diyetler war ama insandan süreklide diyet yapamazki.aç kalmamak lazım.dün gittim şu diyet büskivilerden fln aldım ara ara onları atıştırıcaım bölece aç kalmam we yemeğe saldırmam die düşündüm umarm işe yarar.
    Hold ur breath,fall apart,start again...

    Yorum


    • #3
      :roll: Ben bu aralar deli gibi yiyiorum...kusmuyurum..yani hiç aklıma gelmedi..


      Kilo aldığımı düşündükçe daha çok yemek yiyesim geliyor..Deli olacağım ...Yani gece yatıncaya kadar tıkınıyorunm..Ve bu seferde midem ağrıyor... :roll:

      Yorum


      • #4
        diyet ürünler varya onlardan bi sürü al.meyve yıka kes dolapta hazır et çok acıkınca onlara saldır gerçekten işe yarıo 1 kilo werdim 4 günde kusmadım üstelik hiç.sık sık az az ye.özellikle şu içi çikolatalı dışı saman gibi olan çubuklar var onların üzerine su içince insanı tok tutuyormuş.
        Hold ur breath,fall apart,start again...

        Yorum


        • #5
          Merhaba NoBody,evet şu saman gibi olanlar var ya onlar çok işe yarıyor. Aynı şeyi ben de denedim iki yıl önce, ancak fazla tüketmemenizi öneririm, yani dozunda tüketin demek istiyorum, aksi taktirde alışkanlık yapıyor.. Ve ben çok fazla zayıflamıştım, yeni yeni toparlıyorum kendimi..
          Ama meyveyi dilediğiniz kadar yeyin derim... İyi bakın kendinize..

          Sevgiyle kalın..
          trust_no_one

          Yorum


          • #6
            brdgtjns01 haklısın bi arkadaşımdada alışkanlık yapmış sanırım.o yüzden inceleniyormuş o tip besinler.bende anoreksik oldum sanırım 3 gündür doru dürüst bişi yemedim hiç acıkmıyorum.1 kilo werdim bi günde.
            Hold ur breath,fall apart,start again...

            Yorum


            • #7
              yazdıkların tümüyle gerçek ve bende bununla savaşaıyorum bencede paylaşılmaı gerek bu ok aşar bir yük

              Yorum


              • #8
                O ürünleri hiç denemedim... hayatımda da hiç diyet yapmadım


                Ama şimdi inadına daha çok yiyiyorum... kimle inatlaşıyorsam :roll:

                Yorum


                • #9
                  Orjinal yazı sahibi: fregile
                  O ürünleri hiç denemedim... hayatımda da hiç diyet yapmadım


                  Ama şimdi inadına daha çok yiyiyorum... kimle inatlaşıyorsam :roll:

                  Aman fregile aman diyeyim yol yakınken kısırdöngüye girmekten kaçın...

                  İnatlaşma duygusunu iyi hatırlıyorum, yadigarları şu anda fazla kilo olarak bende duruyor :lol: :lol:

                  Yorum


                  • #10
                    Kısa aralıklarla kücük porsiyon yemeye ve aşırı yeme isteğin geldiğinde spor yapmayı denedin mi?

                    Çalıştığım bir gençlik yurdunda( sosyal özürlü gençlerin yatılı kaldığı bir yerdi) anoraksi olan kız için uygulanan yöntemdi bu. yaklaşık 2 saat arayla çavdar ekmeği ve üzerinde peynir, salatalık yanı tok tutacak bir şeyler, meyve, meyveli yoğurt, pudıng gibi şeyler veriyorduk. tam ara saatte gezi programı vardı. Ve kendi bundan kurtulmak istediği için yeme ihtiyacı doğunca spor yapıyordu. ama canı çıkana kadar. Ve sakın kimse bunu kolay gibi görüp yeme o zaman yada tut kendini demesin. Sadece 1,5 dakıkada 250 gramlık yağı kaşıkla yiyordu bu bahsettiğim kız. Ve yaklaşık 8 aylık bir uygulamadan sonra normale dönmeye başlamış ve kilo sorunu olmadığı hakkında konusmalara katılır olmuştu.

                    Yeter ki kendine güven ve cesaretini umudunu kırma. Kurtulamam ki yerine, kurtulucam bu dertten de sürekli kendine. Ben bunu hak etmiyorum kendimi neden üzeyim de. Başaracaksın inan bana.

                    Yorum


                    • #11
                      Arkadaşlar bir örnek vermek istiyorum..

                      Dün arkadaşlarla saat 16 civarı dışarda birşeyler yedik....ki akşam hayatta yemek yiyemem diyordum.Neyse eşime çocuklara sofrayı hazırladım ve bir şey almak için çarşıya çıktım...çok hız<lı yürüdüm ve bir hafiflik hissettim...hoşuma gitti ...derken eve geldim .....................


                      çikolata krizim tuttu, yarım ekmek ve bir o kadar nutella tükettim((((((((

                      Engel olamadım yani.. iki günde bir kavanoz nutella bitiriyorum...

                      Kilom 49 -50 arası değişiyor... ama daha önceden de belirttiğim gibi bir şişlik hissi var karnımda ve midemde...kendimi acayip görüyorum..


                      Eşimin araştırmalarına göre ilacın etkisi olabilirmiş...

                      Bu yaşıma kadar hiç kilo problemi yaşamadım gerçi hala yaşıyor sayılmam ama bu şişlik beni daha çok yemek yemeğe sürüklüyor..


                      Aslında tam olarak anlatamadım...

                      Yorum


                      • #12
                        herkese selam..ne yazık ki bende yeme bozukuluğu olanlar arasındayım...ben bir blumiğim.2senedir bu böyle!!bir dönem bundan kurtuldum ama kendimle başbaşa uzunca zaman geçirdikten sonra yine ortaya çıktı. bazen bunu yaptığım için kendimden nefret ediyorum saçma geliyo,yalnnızca47 kiloyum ama olmuyo işte engel olmaıyosunuz kendimi deli gibi bişeyler yerken buluyorum ve sonra tuvalette.. bu öyle b,irşey ki tüm sosyal yaşamınızı etkiliyo. evden çıkmıyosunuz,sürekli sinirli bir hal içinde oluyosunuz kimi zaman. resmen asosyalleştim yine..bence bunu yenmenin en güzel yolu arkadaşlarınızla daha fazla zaman geçirmek ve bir beslenme şekli edinmek! meşgıuliyet arttıkça unuturrsunuz belki benim öyle oluyo,yeme ihtiyacı hissettiğinizde müsli bence süper bi alternatif,ve tabikide meyve..bu hastalık başıma geldiinden beri hiç özel bir ilişki yaşamamıştım ilk lkez oluyo ve hemen kurtulmam gerek bundan artık. tüm psikolojimi yitirmiş durumdayım ciddi bi yardıma ihtiyacım var ama kimseye söyleyemem kii...
                        bundan kurtulmamız gerek nasıl olucak bilmiyorum aam bir an önce birşeyler yapmalıyız yoksa beynimizi yitiricez!!!!!!!!!!!!!!!
                        yazarken ellerim titredi çok kötü oldum anlatım bozukluğu ve yazım yanlışları adına herkesten özür diliyorum

                        Yorum


                        • #13
                          canım ya bu biraz psikolojik olabilir mi acaba?? Acaba kendini şartlandırmışsın da kusmadığında rahatsız oluyormuşsun gibi zannetmiyesin??

                          fregile ablacım benim ya bende senin gibi habire tıkanıyorum.. yatana kadar ne bulsam yiyorum yaa mide spazmı geçirecem birgün.. Kilo da almıyorum artık ne yesem de olmuyor gerçi şu an 46 kiloyum boyum da 1.58 iyi midir sence ablacım ???

                          Yorum


                          • #14
                            şu yiyiyp yiyipde kilo almayanlara hayranım. bende trioid hastalıgı var. ve buda kilo vermemei zorlaştırıyor. bugün diyete başladım. inşallah bende normale dönerim

                            Yorum


                            • #15
                              ben anoreksiaydım şuanda 45 kiloyum

                              37 kiloya kadar düşmüştüm azdaha ölecektim o sıra hastaneye gittik efexor kullandım bıraktıktan sonra yiyip kustum bir ara ama kusmayı bıraktım irademle çünkü kusmaktan nefret ederdim sıkıldığım zaman yemeğe başladım sonra baktım nett bulumıa obez olabilirmiş bıraktım şimdi az az ama sık yiyorum canım ne isterse yiyorum günlük yürüyüşlerim var hareketliyim bu yaz ilk 42 ye düştüm alamadım kilo doktor gittim cipralex verdi şimdi 45 oldum sevgilimden ayrıldım anksiyetem arttı anorekiadan kurtuldum şimdi yaygın ankisyetele boğuşuyorum bir bitiyor biiri başlıyor en kötüsüde konsatrasyon bozukluğu doktora kilo alayımmı dedim yok alırsan sen vermeye çalışırsın dedi almıyorum böyle iyiyim bende alırsam problem yok bir sürü zayıflama bandı var alır takarım zayıflarım kusmakın aç kalmanın anlamı yok yağda aldırabiliyorsun ne aç kalcam dimi az ye ama gözün kalmasın hiçbirşeyde öyle takanırcasına yersen miden maf olur bende gastrit oldu geçti çok şükür miden kanseri olursun valla zaten istemeden kusmayada başlarsın ilerde istem dışı miden bozulunca allah yardım etsin senin elinde zorla kendini

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X