Evet arkadaşlar sosyal fobi bir kişi iyi olmazsa eğer ilerleyen dönmelerde ne olur ??
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Eğer SF iyileşemez ise...
Collapse
X
-
-
ailede psikotik yoksa psikoz riski pek yoktur.
sosyal fobide tam düzelme olmayabilir. ömür boyu ilaç gerekebilir.
psikozun major semptomları halüsinasyon ve hezeyanlardır.
halüsinasyon: daha çok ses duyma şeklinde
hezeyan: daha çok paranoya şeklinde (birileri beni takip ediyor, birileri beni zehirlemeye çalışıyor gibi şüphe krizleri)
doktora neden güvenmediniz? doktor size gereken açıklamayı yapmış. aşırı evhamlısınız. sizde de bu evham sorunu patalojik görünüyor.
sosyal fobinin en etkli ilaçları eski tip MAO inhibitörleri olan Parnate ve Nardil dir. türkiyede yoktur.
ilginçtir. en yeni psikiyatrik ilaçlar ülkemizde mevcut iken bu eski ilaçlar çoktan piyasadan kalktı.
ülkemizdeki doktorlar, sosyal fobi için antidepresan yazarlar ama parnate ve nardil harici antidepresanların başarı şansı plasebodan pek farklı değildir.
sosyal fobi bir anksiyete bozukluğudur. bu yüzden anksiolitik ilaçlar iyi gelir.
benzodiazepin türü anksiolitikler olan, xanax, diazem, ativan ve rivotril sosyal fobide etkilidir. hepsi de yeşil reçetelidir.
-
rica ederim.
akrabalarınız arasında şizofren yoksa pek şizofreni olasılığı yok. şizofreni genetik bir hastalıktır.
akrabaları arasında şizofren olmayanlarda da şizofreni görülebilir ama 4 bin de bir olasılıkla yani pek nadir. bu durumda mutasyon olduğu düşünülür. yine de genetik bir sebep vardır. şizofreni psikolojik değil organik bir beyin hastalığıdır.
kendine bakmama olarak tanımladığınız semptomlar şizofrenide negatif semptomlardır ama bu durum depresyonda da görülebilir.
halüsinasyon ve hezeyan gibi pozitif semptomlar olmadıkça şizofreni teşhisi konamaz.
bence kardeşinizde kendine bakmama bir depresyon belirtisi. Zedprex ünlü ilaç Prozac ile aynı yani onun jeneriği.
zedprex iyi gelmediyse başka bir antidepresan denenmesi gerekiyor.
öfke nöbetleri için bir düşük doz antipsikotik denenebilir.
kardeşiniz psikolojik yardım almak istiyor mu? yoksa umurunda değil mi?
teorik olarak sosyal fobi ve depresyonun şizofreniye dönüşmesi mümkün değil.
paranız varsa psikoterapi almasında fayda olabilir. psikoterapi çok pahalıdır ama bir uzman tarafından değerlendirme yapılmış olur.
doktorun tek seansta verdiği teşhis ve tedavi kararından daha sağlıklı olacaktır.
kaymakamlığa başvurarak kardeşinizin polis zoru ile bir psikiyatri servisine yatırılmasını sağlayabilirsiniz. orada daha net bir teşhis konacaktır. bu o kadar vahşi bir olay değil. ben de polis zoru ile psikiyatri servisine yatırıldım ve bu olay beni çok olumlu etkiledi.
geçmiş olsun.
ilerde şizofreni olasılığı da sizi korkutmasın çünkü şizofreni de tedavi edilebilir bir hastalıktır.
Yorum
-
doktor bana rivotril vermişti ilk başta beynim ensendem aşağı iniyo ve midem beynimi yutuyo sandım. beynimi yuttuğumu sandım. garip bir ilaç ama acayip kuvvetli bir ilaç
Var Tabi benimde yaslı sözlerim
Akar Kanı cennetin bekledikleri
Atar Gibi kalbime girmek İstedi
Kendimi Kabrime Gömmek İstedim...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: revnaknuma View Postrica ederim.
akrabalarınız arasında şizofren yoksa pek şizofreni olasılığı yok. şizofreni genetik bir hastalıktır.
akrabaları arasında şizofren olmayanlarda da şizofreni görülebilir ama 4 bin de bir olasılıkla yani pek nadir. bu durumda mutasyon olduğu düşünülür. yine de genetik bir sebep vardır. şizofreni psikolojik değil organik bir beyin hastalığıdır.
kendine bakmama olarak tanımladığınız semptomlar şizofrenide negatif semptomlardır ama bu durum depresyonda da görülebilir.
halüsinasyon ve hezeyan gibi pozitif semptomlar olmadıkça şizofreni teşhisi konamaz.
bence kardeşinizde kendine bakmama bir depresyon belirtisi. Zedprex ünlü ilaç Prozac ile aynı yani onun jeneriği.
zedprex iyi gelmediyse başka bir antidepresan denenmesi gerekiyor.
öfke nöbetleri için bir düşük doz antipsikotik denenebilir.
kardeşiniz psikolojik yardım almak istiyor mu? yoksa umurunda değil mi?
teorik olarak sosyal fobi ve depresyonun şizofreniye dönüşmesi mümkün değil.
paranız varsa psikoterapi almasında fayda olabilir. psikoterapi çok pahalıdır ama bir uzman tarafından değerlendirme yapılmış olur.
doktorun tek seansta verdiği teşhis ve tedavi kararından daha sağlıklı olacaktır.
kaymakamlığa başvurarak kardeşinizin polis zoru ile bir psikiyatri servisine yatırılmasını sağlayabilirsiniz. orada daha net bir teşhis konacaktır. bu o kadar vahşi bir olay değil. ben de polis zoru ile psikiyatri servisine yatırıldım ve bu olay beni çok olumlu etkiledi.
geçmiş olsun.
ilerde şizofreni olasılığı da sizi korkutmasın çünkü şizofreni de tedavi edilebilir bir hastalıktır.
Yorum
-
kısaca ilerleyen dönemde sizofreni olunuyor ingilterede çok ünkü bir matematik prof şizofreni hastası. oğluda genetik olarak şizofren onun deyimiyle başlangıç aslında sosyal fobi olarak başlıyor youtubeden belgeselini izlemiş ve acımıştım koskoca prof birde matematikçi ne olmuş böyle bu adama diye
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: emree View Postbende vereyım kedndımden sorunlar devam eder... duygusuz olursuz vermen gereken bı tepkıyı vermezsın unutkalık baslar..gune eskıye bı kopma olur ölekı benmıyım ben kımımm vss
Yalnız insan merdivendir
Hiçbir yere ulaşmayan
Sürülür yabancı diye
Dayandığı kapılardan
Yalnız insan deli rüzgar
Ne zevk alır ne haz verir
Dokunduğu küldür uçar
Sunduğu tozdur silinir
Yorum
-
yaşanması gereken hayatı yaşayamamak kahreder adamı.elden akıp giden zaman geriye baktığında yerinde sayan benlik.tarifsiz duygular depresyonu besler depresyonda tarifsiz duyguları.ele geçirir bedeni kanser gibi.ışık okadar uzakta ve belirsizki.görebilmek her baba yiğidin harcı değil.ben göremedim yıllardır.karanlıkta hapsoldum.wellcome to the desert of the real.
Yorum
Yorum