Böcek fobisi olup kurtulan var mı? yardım lutfen hangı yontem yada tedavıyle ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Böcek fobisi olup kurtulan var mı? yardım lutfen hangı yontem yada tedavıyle ?
Collapse
X
-
Benim de sıkıntım senin gibi fobik olmam ama benımkı bocek değıl,fobi biliyorsun aslında herkeste var ama bizde biraz daha fazla
Ben ilaç falan kullandım yıllarca değişik doktorlardan değişik ilaçlar,bana yaramadı...
Ben de arayışı kendimde buldum ne varsa korktuğum zıplaya zıplaya tavşan gibi üzerine gitmeye başladım,zamanla hepsinin fıs olduğunu gördüm hala da sıkıntılarım var ama benim fikrimi sorarsan iş sende üzerine git,böcek gördünmü 5 yaşında çocuklar gibi git kurcala en azından ılk etapta uzaktan ızlemeye basla emın ol elıne alıp oynarsın bıle ılerde ama kacarsan düzelmiyor..Yani bana sorarsan korkunun üzerine gitmek en iyi çözüm,kendın basaramıyorsan sanırım terapi yardımcı olacaktır.Gecmıs olsun"Every man dies - Not every man really lives"
-
örümcek fobim vardı. zaman zaman kendimi örümcek hissettiğim de olur. akıl hastanesine ilk yattığım gün salondaki aynada gözlerime baktığımda bi an örümceğe benzetip korkmuştum. zamanla kendiliğinden örümcek korkusu geçti yine de ufak bişi var tabi,, pek rahatsız etmiyor. frued a göre örümcek korkusu anneden ürkme simgesidir.
Yorum
-
Yıllar önce bir kanalda görmüştüm böcek fobisi olan bir kadının yaşadıklarını, gerçekten çok zor durumdaydı. haşereler içinde en çok korktuğuda örümcekti, bir psikoloğa başvurdu ve psikolog kadına önce irice bir örümceğin fotoğrafını verdi, kadın o fotoğrafa bakmakta bile oldukça güçlük çekiyordu. Psikolog üç hafta süresince bu fotoğrafa günde yarım saat bakmasını, en azından buna çalışmasını istedi.
Kadın üç hafta sonra psikoloğa gitti ve artık rahatça fotoğrafa bakabildiğini söyledi. Sonrasında psikolog bir sonraki seansa geldiğinde muayenehane'ye küçük bir akvaryum içersine ev örümceklerinden epeyce iri bir örümcek getirtip koyacağını ve ikisinin belirli bir uzaklıkta duran yanyana iki sandalyeden örümceğe bakacaklarını belirtti. Tabi kadın örümceğe bakarken psikologda ona rahatlatıcı telkinlerde bulunacaktı.
Kadın oldukça rahatsız oldu bu fikirden, epey endişelendi fakat bu fobinin geçmesinide çok istiyordu ve yenmeye kararlıydı kabul etti ve bir sonraki seans tamda psikoloğun anlattığı gibi oldu.
Kadın sandalyede örümceğe bakarken şekilden şekile giriyordu oldukça huylandığı ve korktuğu her halinden belliydi ve sonraki seanslarda sandalyeleri biraz daha, biraz daha ve biraz daha yaklaştırdılar ve böylece son aşamaya gelmiş oldular, kadın örümceği eline alacaktı.
Birbirini takip eden seanslarda öylede oldu kadın başardı ve örümceği eline alıp dakikalarca onunla oynadı bir elinden öteki eline onu yürüttü ve bu fobinin üstesinden gelmiş oldu azmiyle ve tabi psikoloğun yardımlarıyla.
Yazınızı okuyunca aklıma geldi paylaşayım dedim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
Yorum
-
Büyükçe bir böceğe rastladığım zaman, istem dışı o böceğe defalarca beddua edip, küfür ediyorum. korksam bile o böcek bulunduğum mekanda bir daha karşıma çıkamasın diye elime ne geçerse onunla öldürmeye çalışıyorum.
Hem müthiş bir korku, hemde ona büyük bir hırsla saldırıp öldürme isteği.
eh birde o büyük böceği veya örümceği elimden kaçırırsam vay benim halime.
bu arada ülkemizde kuş gribi salgını olduğu vakit yüz binlerce tavuğu itlaf ettikleri zaman ekolojik sistem bozulmuş, börtü böcek artmıştı ve çoğu köyde et yiyen örümcekler peydah olmuştu.
Vatandaşın tekide devlete isyan etmiş ve tarım ilacıyla bile başa çıkamadıklarını, evin içinde onlarcasının olduğunu ve örümceklerin gelip ev sakinlerini ısırdıklarını okumuştum gazetelerde.
ben Saggitarius85 o hesapla bir türlü giremiyorum mailime geçici şifre geliyor ama girince yine kabul etmiyor anlamadım neyse.
Yorum
-
Bende de örümcek ve arı fobisi vardı.Duvarda örümceği gördüğüm anda odayı terkederdim.Daha sonra farklı sıkıntılar da doğmaya başlayınca psikiyatriste gitmeye karar verdim. Prozac kullanıyorum ve şu an arının parmağıma konmasına bile izin verebilirim.Diğer hastalıklara nazaran çok daha kısa sürede önüne geçilebilecek bir fobi bu.Aşırıya kaçarsa tedavi görmeni tavsiye ederim.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: asalsayıböcek fobisi olanlar bir kaç bocek yesinler. yemege de karıstırabilirler. boylece bu fobi gecer. tabi boyle bi şey yapmayın. sadece şaka yaptım. ıyy biraz igrenc oldu.
Var Tabi benimde yaslı sözlerim
Akar Kanı cennetin bekledikleri
Atar Gibi kalbime girmek İstedi
Kendimi Kabrime Gömmek İstedim...
Yorum
Yorum