Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kendinize bir iyilik yapın.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kendinize bir iyilik yapın.

Bırakın korkmayı, telaşlanmayı. O kadar kolay değil diyeceksiniz. İnanın zor da değil.
    Kendinize güvenin. Sürekli olumlu düşünün, atın içinizde kini, nefreti..
    İyi olacağına tüm kalbinizle inanın, gerçek olsun. Sabredin her şey yoluna girecek, siz iyi olacağınıza inanmaya devam edin.
    İsyan etmeyin, isyan eden insanlar ellerindeki gücün değerini bilmeyenlerdir.
    Düşünen her insan için bir çıkış yolu vardır. Olumsuz düşünerek, isyan ederek, çıkış yollarına taş koymayın.
    Kendinize bu iyiliği yapın ve hiç olmadığınız kadar iyi hissedin. İyi yaşayın.

dedıgın uygulamaya çalışıyorum ama her zaman olmuyo işte ınsanız sonuçda
    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: realistl View Post
      Bırakın korkmayı, telaşlanmayı. O kadar kolay değil diyeceksiniz. İnanın zor da değil.
      İyi olacağına tüm kalbinizle inanın, gerçek olsun. Sabredin her şey yoluna girecek, siz iyi olacağınıza inanmaya devam edin.
      Düşünen her insan için bir çıkış yolu vardır. Olumsuz düşünerek, isyan ederek, çıkış yollarına taş koymayın.

haklısın isyan etmemek gerek.. zaten bundan daha kötü ne olabilir ki sorusunun cevabı hemen gelir
      Herkes kaybettiklerini geri almak için savaşıyor,bense başka bir şey bilmediğim için...

Yorum

Paylaşımın için teşekkürler...Güzel cümleler.. Ama ne yazık ki hayatımda cümlede kalıyor.. Uygulayamıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serena View Post
          dedıgın uygulamaya çalışıyorum ama her zaman olmuyo işte ınsanız sonuçda
          Herkesin kötü zamanları oluyor, önemli olan ne kadar çabuk bu süreçten çıktığımız. İnatla olumlu düşünmeliyiz, hayatla barışık olmalıyız. Yoksa bizi düşman belliyor.

Orjinal yazı sahibi: Düşmacunu View Post
          haklısın isyan etmemek gerek.. zaten bundan daha kötü ne olabilir ki sorusunun cevabı hemen gelir
          İsyan etmek kaçmaktır, savaşmalıyız. Savaşmadan kazanmayı istemek gibi bir şey isyan etmek, teslim olmak bir anlamda

Orjinal yazı sahibi: Bedbin View Post
          Paylaşımın için teşekkürler...Güzel cümleler.. Ama ne yazık ki hayatımda cümlede kalıyor.. Uygulayamıyorum.
          Kendim yazdım. Bilinçaltıma her şeyi başarabileceğimi kazımak istiyorum. Hem o yüzden, hem de faydalı olabilir diye yazdım. Herkes biliyordur olumlu düşünmek gerektiğini ama uygulamak nedense zor geliyor. Bana da zor geliyordu. Ama bu tür özgüven aşılayan cümleleri aklımızdan çıkarmamalıyız.

Yorum

realistl muhtemelen bunları yazarken iyi hisssettigin bir anına denk gelmistir. yarın obur gun canın sıkkın olur soylediklerini kendin de uygulayamazsın.

Yorum

Kardeş kusura bakma bunlar beylik laflar bir anlamı yok.

Tabiki sakinlik dinginlik işlerin çok kötü hale hale gelmesini engeller; lakin her hergangi kötü bir hali sabrederek olumlu düşünerek düzeltmek imkansızdır. Biz öyle umutla beklersek evren bunu bizim için düzeltir mi evet belki düzeltir ama evren dünya yörüngesine dünyaya çarpacak dünyayı yok edecek bir astroidde gönderebilir. Yani herhalükarda evrenin umurunda değiliz.

İsyan demişin bak bazı güzel şeyler isyan sonucunda çıkmıştır Fransız ihtilali bağımsızlık özgürlük devrimi, ABD ihtilali köleliğin kaldırılması demokrasi mücadelesi, Türk Kurtuluş savaşı emperyalizme karşı mücadele hatta dinler bile dünya adaletsizliğine isyan edip üretilen sistemlerdir.
              Last edited by joseraul; 19-05-2012, 01:22 PM.
              I'm fine. I'm just not happy.
              G.House

Yorum

Orjinal yazı sahibi: asalsayı View Post
                realistl muhtemelen bunları yazarken iyi hisssettigin bir anına denk gelmistir. yarın obur gun canın sıkkın olur soylediklerini kendin de uygulayamazsın.
                Dediğinizi anlıyorum. Çünkü bir iyi bir kötü hissediyordum bende. Günler içinde hatta saatler için düşüncelerim bir olumlu, bir olumsuz gidip geliyordu. Bu süreç her tekrar ettiğinde mutsuzluklar azalıyor sanki ve iyi hissettiğimiz zamanlar çoğalıyor. Çok uç bir şey yaşamadıkça dibe inmiyorum artık.

Orjinal yazı sahibi: hale46
                Bunları yapabiliyor olsam zaten majör depresyon tedavisi görmem değil mi ama ? İsyan ediyorum çünkü bütün gücümü kullanmama rağmen iyileşmiyorum . Buna da mı hakkım yok ? Olumsuz düşünmeyi ben seçmiyorum hasta olduğumiçin olumsuz düşünüyorum . İyileşsem olumlu düşüneceğim tabi ki . Depresyondayken olumsuz düşünceler otomatiktirler hele ki durum majör depresyonsa onlarla başa çıkıp olumlu düşünmeye başlamak için voltran falan olman gerekiyor . Bunu ancak doktorlar ve hastalar anlar . Diğerlerine neden çıkış bulamadığını anlatamazsın . Otobüse arabaya binebilsem anksiyetelerim biraz sussa da rahat yemek yesem işe gitmek ya da işimle ilgili birşeyler yapmak benim için sosyal fobim yüzünden işkence olmaktan çıksa beni kullanıp sonra hastalandırıp bir köşeye atan adamı obsesyon haline getirmese hasta beynim bende onu unutup rahat bir nefes alsam babam melanom hastası olmasa ve çok az ömrü kalmamış olsa annem 70 yaşında olmasa daha genç olsa da ona dayanıp ayağa kalkabilsem bunlar yüzünden girdiğim majör depresyon cehenneminden çıkabilsem iyi hissedeceğim ama olmuyor işte hayat bu senin iyi ya da kötü hissetmenle ilgilenmez . Gözünün yaşına bakmadan yapacağını yapar geçer ! Öyle mal gibi kalırsın
                Daha önce bir kaç konunuzu da ziyaret etmiştim. Yaşadıklarınızı az çok biliyorum. Buradan bakınca her şey karanlık görünüyor sizin adınıza. Ama hep bir çıkış yolu bulunabilirmiş gibi hissediyorum. Sizi mutlu eden ve kafanızı dağıtmanızı sağlayan bir şey bulun. Ve her olumsuzluğa kapıldığınızda sizi mutlu eden şeyi yapın. Böylece olumsuz düşünceleriniz azalır. Bir süreklilik sağlar ve sürekli olumlu düşünmeye endeksli olursunuz. Bu da çıkış yolunun kendisidir, sorun ne olursa olsun. Ancak mutlu veya umutlu olan insanlar bir zorluğun üstesinden gelebilirler.

Orjinal yazı sahibi: joseraul View Post
                Kardeş kusura bakma bunlar beylik laflar bir anlamı yok.

Tabiki sakinlik dinginlik işlerin çok kötü hale hale gelmesini engeller; lakin her hergangi kötü bir hali sabrederek olumlu düşünerek düzeltmek imkansızdır. Biz öyle umutla beklersek evren bunu bizim için düzeltir mi evet belki düzeltir ama evren dünya yörüngesine dünyaya çarpacak dünyayı yok edecek bir astroidde gönderebilir. Yani herhalükarda evrenin umurunda değiliz.

İsyan demişin bak bazı güzel şeyler isyan sonucunda çıkmıştır Fransız ihtilali bağımsızlık özgürlük devrimi, ABD ihtilali köleliğin kaldırılması demokrasi mücadelesi, Türk Kurtuluş savaşı emperyalizme karşı mücadele hatta dinler bile dünya adaletsizliğine isyan edip üretilen sistemlerdir.
                "Yaratılışınıza isyan etmeyin" anlamında söylemiştim. Yoksa genel anlamda isyan tarihte güzel şeyleri meydana getirmiştir, haklısınız. "Evrene mesaj gönderin iyi olun."a benziyor düşüncelerim ama yine onu kastetmedim. Belki öyle bir şey de vardır, bilmiyorum. Benim demek istediğim olumlu düşünceler, özgüveni ve mutluluğu getirir. Bu da sorunların üstesinden gelmek için en büyük güçtür.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
                  Majör depresyonda olan birini hiçbir şey mutlu etmez . Bu yüzden depresyondadır zaten .
                  Hayatta isteyerek ve severek yaptığınız hiç bir şey yok mu? Müzik dinlemek, spor yapmak, yemek yapmak, film izlemek, ibadet etmek. Sizi biraz olsun mutlu eden herhangi bir şey?

Yorum

Herkesin kötü zamanları oluyor, önemli olan ne kadar çabuk bu süreçten çıktığımız. İnatla olumlu düşünmeliyiz, hayatla barışık olmalıyız. Yoksa bizi düşman belliyor.

İsyan etmek kaçmaktır, savaşmalıyız. Savaşmadan kazanmayı istemek gibi bir şey isyan etmek, teslim olmak bir anlamda

Kendim yazdım. Bilinçaltıma her şeyi başarabileceğimi kazımak istiyorum. Hem o yüzden, hem de faydalı olabilir diye yazdım. Herkes biliyordur olumlu düşünmek gerektiğini ama uygulamak nedense zor geliyor. Bana da zor geliyordu. Ama bu tür özgüven aşılayan cümleleri aklımızdan çıkarmamalıyız.
                    Güzellikleri çivi gibi beynimize çakmak zorundayız...

Yorum

"Yaratılışınıza isyan etmeyin" anlamında söylemiştim. Yoksa genel anlamda isyan tarihte güzel şeyleri meydana getirmiştir, haklısınız. "Evrene mesaj gönderin iyi olun."a benziyor düşüncelerim ama yine onu kastetmedim. Belki öyle bir şey de vardır, bilmiyorum. Benim demek istediğim olumlu düşünceler, özgüveni ve mutluluğu getirir. Bu da sorunların üstesinden gelmek için en büyük güçtür.
                      Selamlar realist

İşte sıkıntıda orada zaten yaratılmış bir şey yok kimse kimseyi yaratmadı. Olay evrimsel biyolojik bir süreç çevresel faktörler doğal seçilim sosyolojik şartar vs dir. Yaratma diye bir şey, bunun için kahredeceğimiz isyan edeceğimiz bir güç yok olsa idi bir çok kişi ederdi bir çok sorusu olan insan ortaya çıkardı zaten. Aslında burada sorunlu olan bir çok kişiye (kronik olanlar hariç) mesela 250 bin tl versen ben dahil bir çok kişinin sorunları düzelir taş gibi olur.

İnsanın isyanı hareket ise bireysel veya toplumsal bir şeyleri değiştirmeye yönelik olur bunu yaparsan belki bir şeyleri değiştirmiş olabilirsin.

Doğanın doğanın ve bileşenlerinin yani evrenin ne yaptığının umurunda değiliz tabiki, evrene ışık gönder sana iyilik gelsin diye bir şey yok bunlar new age akımcıların uydurmalarıdır bunu demek istemedim. Yani tam anlatamamışım.

Neticede iyi dileklerine katılıyorum her şey herkesin gönlünce olsun.
                      I'm fine. I'm just not happy.
                      G.House

Yorum

ya haklı olusunuz ya da mutlu seçim sizin.Mutluluk,herşeye rağmen gülümseyebilme cesaretinizdir.Zira cesur olun.Cesur olun ki yaşamın kontrolünü ele alabilesiniz.Kimse için veya herhangi bir olay için kendinizi cezalandırmayın.Siz değerlisiniz.Değerlisiniz ki insan olarak dünyaya geldiniz ve aklınız var.Biraz düşünün isterseniz şükredecek birçok şeyimiz var hayatta.

Yorum

Aynen isyan etmenin bile bir anlamı olmadığını anlıyor insan kime nefret ve kin taşıdığını bilmeden karanlıkta etrafa yumruk sallamak gibi. Bunların bir kuruntu oldugunu karanlıgı kendin aydınlatınca anlıyorsun. ve gerçekten bitiyor sanki herşeyin seninle oynadığını sana nefret kin ve isyanı vererek seni oyaladığını anlıyorsun daha fazla keşke , belki demeden bitirmek gerekiyor ve beynindeki hapishaneden çıkıyorsun , bitiyor...

Yorum

İşleniyor...
                          X