Küçükken çok olgun ve efendi bir çocuk olarak bilinirdim... Çünkü yaşıtlarımın oynadığı oyunlara katılmaz, hiç bir şeye aşırı sevinmez, üzülmez, aşırı hareketlilik göstermezdim. Evcilik oynandığı zaman ben oynamak istemezdim veya saklambaç... Akraba çocukları pencereden dışarı kaçıp dışarda oyun oynarlardı. Şimdi anlıyorumki büyüklerden habersiz pencereden çıkıp dışarda oyun oynamak güzel bir enerji boşaltma yoluymuş veya duygu boşaltma yolu diyelim. Yine akraba çocukları boğacılık oynardı... Boğa olup boğa gibi sesler çıkarırlardı ben oynamazdım saçma gelirdi. Ama şimdi anlıyorum ki oynamamamın nedeni saçma gelmesi değildi belki saçma bile gelmiyordu ama ben boğa şekline girmeye ve boğa gibi sesler çıkarmaya cesaret edemediğim için boğacılık oynamamıştım ve kendimce de saçma geldiğini düşünerek bir çeşit savunma mekanizması geliştirmiştim. Kedi ulaşamadığı ete mundar de misali.
Şu an 27 yaşındayım ve yaşıtlarıma göre daha çocuksuyum... Zamanında boğacılık oynayan arkadaşlara bakıyorum yaşının hakkını veriyorlar ciddi sohbetler ediyorlar. Ben ise zamanında çekingenliğimden dolayı yaşayamadığım çocukluğumun duygularını içimde biriktiği için çok fazla gereksiz espri yapıyorum, ciddi düşünmüyorum, hayatımın sorumluluğunu alamıyorum diye düşünüyorum.
Şu an 27 yaşındayım ve yaşıtlarıma göre daha çocuksuyum... Zamanında boğacılık oynayan arkadaşlara bakıyorum yaşının hakkını veriyorlar ciddi sohbetler ediyorlar. Ben ise zamanında çekingenliğimden dolayı yaşayamadığım çocukluğumun duygularını içimde biriktiği için çok fazla gereksiz espri yapıyorum, ciddi düşünmüyorum, hayatımın sorumluluğunu alamıyorum diye düşünüyorum.

bende de benzer durum var. ama bendeki biraz farklısı. kalabalık bir ailenin en küçük cocuğuyum, diğer kardeşlerim tarafından çoğu zaman dışlandım. okula başladım, sebepsiz yere okuldaki çocuklar da dışladılar hep. bazen çağırırlardı, ben de saf saf sevinirdim beni oyunlarına dahil edecekler diye, ama kenara çekip hırpalamak için dövmek için çağırırlarmış. ben kenarlarda köşelerde tek başına ağlaya ağlaya geçirdim çocukluğumu. başka çocukların olduğu bir ortama girince de, beni özellikle oyuna katmaya çalıştıkları halde bi şekilde cesaret edemeyip izleyici konumunda kalmışımdır. özgüven tamamen sıfır bir çocukluk
Yorum