Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal fobinizin nedenini öğrenmek ve bundan arınmak mı istiyorsunuz?(ücretsiz psk.)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sosyal fobinizin nedenini öğrenmek ve bundan arınmak mı istiyorsunuz?(ücretsiz psk.)

Selam arkadaşlar.Birçoğumuz sfden muzdaripiz.Bazen hayatımızı çekilmez kılıyor.Benden bahsedersek lisede sf'm ileri derecedeydi.Bu sene hem psikoloğa hemde psikiyatra başvurdum.Sağlıklı bir tedavi süreci geçiriyorum.Tedavi sürecinde bazı şeyleri anladım.Size bunlardan bahsedeceğim.Ama ilk önce sizi şu konuda uyarmak istiyorum.Sf'mden , çekingenliğimden , pısırıklığımdan vb. nasıl kurtulurum diye birçoğunuz konu açmıştır.Ve gözlemlediğim kadarıyla ''Çekingenliğin anca dışarı çıkarak sosyalleşerek atarsın.At kendini sokağa.Gez eğlen dolaş kimseyi takma hayat güzel ,her şey güzel oleeeey'' yada ondan daha salak bir cevap olan ''Birisine kafa göz dal hemşerim ozaman göreyim seni.'' gibi konu hakkında hiçbir fikri olmayan, sırf yazmak için yazan böyle plankton beyinli arkadaşlarımızda mevcut.Böyle cevapları tabiri caizse bir tarafınıza bile takmayınız.

Okuduğum birkaç kitap , psikoloğumdan öğrendiğim kadarıyla sfnin önemli nedenlerinden biri içimizdeki eleştiren sestir.O sflilerin tanıdık bir parçasıdır.O o kadar düşüncelerinze işlemiştirki , onun yıkıcı ve ezici etkilerinin ayrımına varamazsınız.Bir topluluğun içinde düştüğünüz zaman ne düşünürsünüz?''Salak ben.Şimdi nasıl kalkıp herkesin yüzüne bakacağım?'' ya da ''Ah!Rezil oldum.Kesin herkes bana bakıyordur.Şimdi sıçtım.'' gibi değil mi?işte bu sizin sağlıklı olan düşüncelerinizden değilde o eleştiren sesin sesidir.Bunun farkına varmanız bile bir bir aşamadır.Ben bu eleştiren sese ''fitneci'' ismini koydum.Bu şekilde onu benden ayırdım ve bana ait olmayan bir varlık oldu.Önemli olan bu fitneci ses size birşey söylediği zaman sağlıklı yani objektif olan düşünceyi yerleştirmektir.Bunu yapmak için birçok pratik ve alıştırma var.Bunlar biraz sonra tavsiye edeceğim kitaplarda yer almaktadır.

Açıkcası sfniz büyük ihtimalle geçmişte yaşadığınız birşeyden dolayı dolayı ortaya çıkmıştır.Eğer biliyorsanız elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım lakin bir psikoloğa başvurursanız daha sağlam ve daha sağlıklı bir sonuç elde edersiniz.Psikoloğumla sorunun annemin baskıcı ve eleştirici olması olduğunu ve ilkokulda benimle alay edilmesi olduğunu saptadık mesela.

Sfnizi aşmaya başladıkça kendinize güveniniz artacaktır.Özgüveniniz artıkçada sfniz kaybolmaya başlayacaktır.Bu yüzdende iyi olduğumuz yanlarımız görmeden gelmeyip, kendimizi olduğumuz gibi sevmeliyiz.Bliyiorum bu kolay değil fakat oturup somurtmaklada hiçbir şey çözülmüyor bunu bilin.Çabalarınız umarım başarıya ulaşacaktır.

Sf ile başetmek için size okuduğum iki kitabı önerecğim.İkisinide okuyup uygularsanız güzel bir sonuç elde edeceğinizi düşünüyorumki bende öyle oldu.En azından olaylara farklı şekilde bakmayı öğrendim.

Kitapların ilki -> İyi hissetmek - Dr. David Burns (Depresyon kitabı olsada eleştıren ses'e büyük bir alan ayırmış.)

İkincisi -> Özgüven - Matthew Mckay, Patrick Fanning

Başlıkta ücretsiz psikolog yazdığımı görmüşsünüzdür.Belkide bazılarınız bunun için konuya uğramış olabilir.Eğer istanbulda yaşıyorsanız İstanbul büyükşehir belediyesinin psikologlarından yararlanabilirsiz.(açıkcası ben öyle yapıyorum.eylülden beri gidiyorum ve gayet memnunum.)Kıytırık olacağını düşünmeyin özel kadar kailteli olduğunu belirteyim.Ben Üsküdardakine (Altunizade) gidiyorum.ALO 153'ü arayarak ücretsiz randevu alabilirsiniz.İlk seanstan sonra aramanıza gerek yok , psikoloğunuz randevuları verecektir.Yanlız şunu hatırlatayım yoğun talep olduğu için hem ilk randevuyu alamayabilirsiniz ama vazgeçmeyin derim.

Bir kişiye bile yararım dokunduysa ne mutlu bana. :9:

eline sağlık

Yorum

İşleniyor...
    X