Duyuru

Collapse
No announcement yet.

s.fobi - askerlik

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• s.fobi - askerlik

Öncelikle herkese mrb. En kısa şekilde yazmaya çalıştım umarım okursunuz.
    19 yaşındayım ve 3 yıldır hiç evden dışarı çıkmadım.Bu sf yüzünden liseyide bıraktım( anadolu lisesi kazandım ingilizce hazırlık okurken bıraktım - kaçtım yani) o günden beri evde annemle yaşıyorum annem emekli mağışıyla evi geçindirmeye çalışıyo hemde bana bakıyo bende yiyip içip yatıyorum anca :x 3 yıldır sadece 4-5 kez markete gitmişimdir.(O anlarda da olağan üstü durumlar vardı mecvur kaldım market dışında hiç bişey için evden çıkmadım )

Herkes bana tembel diyor ama arkadaş eş dost hiç yok 0 yani bu tembelliğin bi sınırı olmazmı yada tembel adam evden hiçmi çıkmaz ?, vs vs sorunları siz bilirsiniz zaten hepsinden var bendede tek tek yazmıyorm. Tedavi denedik oda sonuç vermedi.

Yani ben annem ölene kadar evde böyle yaşar annemden sonra bi şekilde intihar ederek (intihat etmesem açlıkdan ölürüm) bende giderim heralde diyerekten plan yapmış durumdayım.

Neyse, Şimdi soruma geçiyorum askerlik geldi çattı ben nasıl askere gidecem ? ;( onu bırak askerlik muaynesine bile gidemem.İlk kez dışarı çıkmak zorundayım (market apartmanın altında onu saymayın ) yaşadığım ilin ilçelerini semtlerini bile bilmiyorum. Bilsem bile dışarı çıkamam yürüyemem dolmuşa binemem vs.vs...
    yani kısaca ankara lıların mal diye tabir ettiği şeyim ben

Bu şekilde yaşıyan biri askere nasıl gider ??

Bu arada gözlerim bozuk toplamda 14 numara olursa muaf oluyomuşuz ama gözleri kör olanı bile askere almaya çalışıyolarmış ellerinden geleni yapıolarmış .Benimkide toplamda 12-13 numara bişey yapıyo muaf değiliz yani.
    bide platin var ayak bileğimde 3 yerinden kırılmıştı.

ama onlara bu sorunları anlatamazsınki konuşamıyosun sf lisin zaten konuşsanda onlar kolu bacağı olmıyanı bile askere almaya bakarken anlamazlar fobiyi mobiyi

Şimdi bi öneriniz varmı ? Ne yapsam offfffff
    (şu 5 dakkalık yazıyı 1 buçbuk saatte yazabildim sil yaz sil yaz... öyle yazsam nederler böyle yazsam nederler...)

bu kadarda olmaz dediğinizi duyar gibiyim ama bunları uydurmuyorum

Yorum

yazdıklarından anladığım daha önce bir uzmana başvurmadığn ve tedavi görmediğin konusunda..askerlik kabul ve muayne sistemi hakkında geniş bir bilgi donanımım yok ama sonuçta bu muayeneye gitmek durumundasın kanunen sanırım..orda yapılan psikiyatrik incelmelerde askerlik için uygun olup olmadığın karara bağlanır..muaf tutulablrsn yada devlet /universite hastanelerinin psikiyatri servislerine başvurup belki askeri muayneye gitmene gerek kalmadan heyetten rapor çıkabilir-tabi bu tamamen sana verilicek olan tanı, hastalığının seviyesi ve gidiş hatı konusunda uzmanın karar vermesi sonucunda oluşabilcek bir süreç-

esas probleminin zaten dışarı adım atamamak olduğunu belirtmişin fakat sende farkındasınki askerlik tc vatandaşı olduğun için yapmakla zorunlu olduğun bir görev bu bağlamda kaygılarını bir tarafa bırakıp önce ruh sağlığın daha sonrada ileride karşılaşıcağın süreçler için bir harekette bulunman gerekiyor.
      sana verebilceğim tavsiye şu ki güvendiğin kendini yakın hissettiğin (bu aile bireylerinden biri olması muhtemel) biri eşliğinde yalnızca 1 gününü ayırarak uzmana başvurmandır.tüm ömrünü bu şekilde geçiremiceğinin bilincinde olduğunu düşünüyrm o yüzden yardım alarak bu olayın üstesinden gelebilirsin ..

Yorum

arkadaşım işin çok zor anlıyorum,askere kesin alırlar seni ,acemiliğide yani 28-30 gün zar zor yapmak durumundasın..bu kadar katlandıktan sonra usta birliğine geçtiğinde psikyatrlardan hemen 3 ay hava değişimi alırsın,bundan eminim..önemli olan usta birliğine geçebilmen..
        ben usta birliğinde o zmanlar sadece okb hastalığım olduğu halde 1 ay hava değimi vermişlerdi..
        yani yapman gereken derdini asker pskiyatriste anlatman,anlatabilmen..bu kadar da güçlü olmaya çalış..yardım ederler çok karamsar olma derim..

Yorum

yorumlarınız için teşekkürler.

Daha önce piskoloğa gitmiştik oraya bile gitmek için alkol almıştım yoksa gidemezdim heralde
          Neyse bana paxil verdi bide sen dışarı çıkcan gezcen şuraya gitcen buraya gitcen dedi haftada bir aramamı söyledi
          bende aradım

- gittin mi şuraya ? dedi
          - yok gitmedim.
          - gezdin mi ?
          - yok

2 hafta böyle geçti sonra bidahada aramadım tabi oda aramadı

Yani bu tedavi dedikler şey bumu ?
          Ben kendim bilmiyommu gezmem gerektiğini şuraya buraya gitmem gerektiğini.

Bana şöyle uyuşturucu gibi bişey lazım beynimdeki saçma takıntılarımı unutturacak.

Yorum

askerlik dedinde

ben askere gittiğim zaman sfem baya bi azalmıştı. geldimde geri geldi malesef....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: rugovali
              askerlik dedinde

ben askere gittiğim zaman sfem baya bi azalmıştı. geldimde geri geldi malesef....
              eet orda herşey toplu yapılıyo yani insanlardan soyutlanamıyosun mesala yemek yiyecen herkesle birlikte ben yemekte yiyemem aç kalırım sonrada gıdasızlıktan ölürüm belkide

Yorum

bence senin ilacın askerliktedir ne dersin
                <div>Adı Bende SakLı</div>

Yorum

valla ben de senin tam zıttınım alışveriş mağaza gezmek tozmak çılgınlığı var ben de mümkün olsa hiç eve girmiycem ama herşeyin fazlası zarar mesela bi alışverişe çıkıyorum 12 de akşam 9 da eve dönüyom neyse ikimiz de uç kişiliğiz her şeyin fazlası zarar bununu orta yolunu bulmak gerek bence evde çok şey kaçıyorsun dışarı çıksan ne olur seni yerler mi neden çıkmak istemiyosun onun nedenlerine bilinç altına girmemiz lazım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: destiny89
                    valla ben de senin tam zıttınım alışveriş mağaza gezmek tozmak çılgınlığı var ben de mümkün olsa hiç eve girmiycem ama herşeyin fazlası zarar mesela bi alışverişe çıkıyorum 12 de akşam 9 da eve dönüyom neyse ikimiz de uç kişiliğiz her şeyin fazlası zarar bununu orta yolunu bulmak gerek bence evde çok şey kaçıyorsun dışarı çıksan ne olur seni yerler mi neden çıkmak istemiyosun onun nedenlerine bilinç altına girmemiz lazım
                    : ) kuzenimde aynen öyle aşırı sosyal...

(hatta annanem bana asosyal salak kuzenimede sosyal manyak derdi :lol: )

Saçma olduğunu bildiğim halde çıkamıyorum işte ya bildiğiniz gibi küçük düşme rezil olma kaygıları vs.vs... evet ama dışarı çıkamıyacak kadar fazla.

Tabi bu arada yıllar geçerken hayat elimden gidiyo. Bu aşırı utangaçlıktan
                    hiçbir zaman ne istediğim gibi biri olabildim ne istediğimi yapabildim nede istediğimi yaşıyabildim

(aşşağılamak için değil) Yeri geliyo 2 kolu 2 bacağı olmıyan , kör olan yada çok komplex yapılcak bir engeli olan kişilerden daha kötü durumlara geliyoruz.Onlar sinamaya şuraya buraya hiçmi gitmez yada hiçmi eşi dostu olmaz? Onlarında kendi arkadaş çevresi var yada ne bilim sağlıklı normal insanlar gibi evleniyo çoluk çocuğa karışıyo.

Bu hastalığı çekenlerin iyleşemiyenlerin Allah yardımcısı olsun.Öldürmeyen süründüren illet işte...
                    Bizim hayatımız ölünce başlıycak...
                    Sınav dünyası, buda bizim sınavımız heralde... yani bakalım kendini kescekmi kesmiyecekmi diye

Yorum

Orjinal yazı sahibi: umu44
                      belkide ... ama gidersem orda sıyırırım heralde (sanki şimdi çok düzgün) yani orda ne olcağını başıma neler gelceğini nasıl pet şişe gibi ezilip büzüleceğimi rezil olcağımı şimdiden biliyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bnyokum
                        belkide ... ama gidersem orda sıyırırım heralde (sanki şimdi çok düzgün) yani orda ne olcağını başıma neler gelceğini nasıl pet şişe gibi ezilip büzüleceğimi rezil olcağımı şimdiden biliyorum
                        sana ne kadar sosyalleş desem bunu yapamayacağını biliyorum keşke yakın bi yerlerde olsaydında beraber takılırdık..
                        işte o zaman değil dışarı, uzaya çıkmak isterdin
                        <div>Adı Bende SakLı</div>

Yorum

sana ne kadar sosyalleş desem bunu yapamayacağını biliyorum keşke yakın bi yerlerde olsaydında beraber takılırdık..
                          işte o zaman değil dışarı, uzaya çıkmak isterdin
                          :lol:

Yorum

Ne adamlar gidiyor askere. Bence tam tersi kendini iyi hissedersin orada ve hatta döndükten sonra bambaşka biri olarak hayatına devam edebilirsin.

Yorum

kendini hazır hissetmiyorsan bu biraz kumar olur gibi geliyor.sonucu da iyi olmayabilir.bu beylik laflarla çözüm üretileceğini sanan arkadaşları da anlamıyorum.bu hastalık bu şekilde cözülmüyor maalesef.ama sakın zararlı alışkanlıklara başvurma.Erteler yaşayacaklarını ama cözüm olmaz zamanla daha kötü olur.

Yorum

İşleniyor...
                              X