Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anksiyete hangi durumlarda karşınııza çıkıyor?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Anksiyete hangi durumlarda karşınııza çıkıyor?

Merhaba anksıyete atakları yaşayan arkadaşlarım

Olağan günlük koşuşturmacalarımızda başımıza gelen hangi olay ya da durumlar anksiyeteyi hızlandırıyor?

Örnek verecek olursam kendı adıma Yeni bir şehirde yaşamak,Uçağa binmek zorunda kalmak,Başka bir ülkeye gitmek,tanımadığım bir çevrede yaşamak zorunda kalmak,evlenmek......Aklıma geldikçe yazmak istiyorum Sizlerde paylaşın ve yalnız olmadığımızı düşünüp kendimizi aşağılamadan bunlarla yaşamak için ve dolayısıyla zamanla bunlara duyarsızlaşmak için yaptıklarımızı da not düşebiliriz.

Bu arada biz savaşmak mücadele etmek yerine anksiyeteyi tanımalıyız ve neleri yanlış yapıyoruz bulmalıyız.Düşünme sürecinde neye odaklanıyoruz Önce olumsuzluklarını mı görüyoruz?

Şuan anksiyetemın bu yıl ki en yüksek seviyesinde yaşıyorum ve anksiyetemi arttıran neler ve neye odaklanıyorum bunu sorgulamak istiyorum.Bu histen uzaklaşmak için ilaç kullanıyorum güvencemiz ilaçlarımız yalnız nerde başlatıyoruz?
    GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ

Merhabalar..sizi formun eski halinki zamanlarından hatırlıyorum,uzun zamandır seni aramızda göremiyorduk, ara sıra yoklayın bizleri oldumu..
    Ben konu hakkında yorum yapmadım, sadece bir merhaba demek istedim ..
    Selamlar..
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Evden dışarıya çıktığım hemen hemen herzaman genelde çıktıktan 10 dk sonra basmaya başlar tuvaletim gelmiş gibi olduğunda yada kuscakmışım gibi hissettiğim saniye başlar rahatlaması zaman alır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
        Merhabalar..sizi formun eski halinki zamanlarından hatırlıyorum,uzun zamandır seni aramızda göremiyorduk, ara sıra yoklayın bizleri oldumu..
        Ben konu hakkında yorum yapmadım, sadece bir merhaba demek istedim ..
        Selamlar..
        Selamlar sonbaharr

Forumun değişikliği içime sinmemişti bu yüzden baya uzaklaşmıştım.O eski arkadaşlardan bazıları hala burda değildi Ya da eskisi gibi aktif değillerdi Bu yüzden eski arkadaşlar olmayınca bende uzaklaştım Ama şimdiki hali baya güzelleşmiş Umarım ara sıra buraya gelip yazarım.Teşekkürler Hoşbulduk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
          belirsizlik durumlarında...
          forte-donna Yaşadığın belirsizlikler neler?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Zebedy View Post
            Evden dışarıya çıktığım hemen hemen herzaman genelde çıktıktan 10 dk sonra basmaya başlar tuvaletim gelmiş gibi olduğunda yada kuscakmışım gibi hissettiğim saniye başlar rahatlaması zaman alır
            Tuvaletin gelmiş gibi olduğu durumlar İlginç.Daha önce hiç karşılaşmadım ben burda anksıyete yasayanlardan.

Birde şu var Bunları hangi zamanlarda yaşıyorsunuz?Yani hayatınızda önemli kararlar alırken mi Ya da herzaman mı böyle oluyor?Kısaca bu hastalıkla tanıştığımızda farklı birşey yaşamışızdır ki çıkmıştır.Ben bu durumları merak ediyorum....
            Mesela farklı bir ortama dahil olunca Yeni bir şehirde yaşamak...Yalnız kımsesız v.s. durumları Örnek olarak verebileceğin bir şey var mı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sertralin
              Anksiyete atağında ne oluyor? Mesela kafamın içi top gibi şişiyor bazen bu sayılır mı?
              Ben kesinlikle size bu durum anksiyetedir diyemem ama Dr unuzla konusursanız size bunun nedenini açıklar.Daha doğrusu en doğru ve güvenilir bilgiyi o verir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sertralin
                O zaman anksiyete ne? Duyduğunuz heyecansa bu normal bir şey sonuçta.
                Kaygıdır efendim KAYGI..

insan heyecanlanır yalnız Bu onun uykularını kaçırabilir günlerce.Kaygıya odaklanınca panik atak benzeri stres durumları yaşar ki zaten tüm ruhsal hastalıklar birbiri içine geçmiştir yalnız bir taraf yoğun basar genelde.Neyse Sadece o kaygılı durumdan kendini kopartamaz ve etrafındaki herşeyden kaygı duyabıilir.....Heyecan asla değildir. Kaygı yaratan o ortamdan kaçar.Mesela kalabalık ortamlar kaygı veriyorsa asla girmez o ortama ya da güven veren bir iki şeyle o ortama dahil olur.Kendi hakkında vereceği kararlarda çok etkili olur.Çok örnek verilir de Anksıyete huzurunu yer bitirir.Kaygının heyecansı yönü olumlu yönde motıve edebılır insanı Ama kaygı her insanda olanın dışında aşırıysa burda bır sorun yaratıyor işte....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Zebedy
                  21 yaşındayım şu ana kadar 1 defa şehir dışına çıktım onda da bi akrabamızın tayini çıktımıştı onu ziyarete gitmiştik o zaman yoktu. bu ataklar başlamadan 1 ay öncesine bir gece yol ortasında eve yaklaşık 200 m kaldığı anda tutamayıp küçük tuvaletimi yol ortasında yapmam mı yoksa 2005 yılında ani olarak yaşadığım babamın vefat haberinin şoku mı tetikledi bilemiyorum ama artık sıkıntılı olmaya başladı dün gene babamdan kalan emekli maaşını çekmek için postahaneye gittiğimde gelirken yolda gene başladı bi cafeden rica ettim sağolsun kullanmasına izin verdi tuvaletlerini o zaman rahatladım. ne zaman tuvaletim gelirse atak başlıyor tam sinir evde öyle bi sorun yok seyyar tuvaleti icat edicem yakında azimliyim (2006-2007 den beri böyle ilaçlarla azalıyor ama gene de tam olarak bitmiyor bunu da ekliyeyim)
                  Gördüğüm en ilginç anksiyetelisin Bak bizlerden farklısın ya da ben öle sanıyorum.

İcatlar bende de oluyor.Sırf yüzerken derinlere gidiyim diye istenildiğinde şişen mayo yapıcam panik olanlar için boğulmayı engeller en azından ..O rahatlıklada ilerilere giderimmmm

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
                    belirsizlik durumlarında kafamda hep olumsuz şeyler belirir..herşey kötü olacak..sonra kayıgılanmaya başlarım..tüm enerjimi kaygılara harcarım ve savunmaya geçerim böyle olursa şunu yaparım diye...kaygılar olumsuz düşünceler beynimi sararken..kalbim hızlı hızlı çarpar..ateş basar bi yandan üşürüm...midem bulanır..hiç bişey yiyemem...soğuk soğuk terlerim....iğrenç bir duygudur kendisi...ve heyecan durumlarında aşırı panik yaparım...ozaman ziyaret eder beni ...
                    Forte donna sanırım sen anksiyeteyi çok güzel tarif etmişsin.Düşünme biçimimizde sorun... Bunu farketmek içinde bu başlığı açmak istedim... Bende tam istediğim gibi bir psikologa kavuşmuştum ki belkide gene şehir değişikliği yüzünden buda başlamadan biticek.Yalnız ne olursa olsun İlk işim doğru doktor ve doğru psikologa kavuşmak....

Yorum

Birde doktorumun tavsiyesi Hastalığından uzaklaş başka faaliyetlere bulaş..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: depresyonzede View Post
                        Gördüğüm en ilginç anksiyetelisin Bak bizlerden farklısın ya da ben öle sanıyorum.

İcatlar bende de oluyor.Sırf yüzerken derinlere gidiyim diye istenildiğinde şişen mayo yapıcam panik olanlar için boğulmayı engeller en azından ..O rahatlıklada ilerilere giderimmmm
                        bende şaşırıyorum bendeki nasil bi ruh hali diye eskiden işim gereği bir gün boyunca rahat rahat dışarda dolaşan ben şimdi çıkmaya korkar oldum en garibi ise ehliyet alma istegim 2008 aralıkta işe girdim 2009 martta ehliyetimi elime aldim atak geçirmeden

Yorum

İşleniyor...
                        X