arkadaşlar şuan ne desem bilemiyorum, anksiyete fazlalaştı sanırım ondan böyle oldum.Benim sorunum eskiden bastırdığım korkular.Normalde bu korkuları rüyamda hissediyodum ama uyanınca oh be rüyaymış deyip geçiyodum, ve onlar benim kaçmam gereken korkularımdı (yani o kadar yoğunduki bana öyle geliyodu).Ve bu duyguları artık yaşıyorum artık siz düşünün ne durumdayım.Ölüm gibi kaçmam gereken duygulardı yani bunlar.Yardım ederseniz sevinirim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
kaçtığım korkuları yaşıyorum
Collapse
X
-
hayır, yaşamak istemediğim korkular, içimde sıkıntı yaratan, insanı hayattan soğutan korkular/iç acısı..Orjinal yazı sahibi: 'ahenk' View Postne tür korkular? endişe gibi mi?
şöyle şöyle olursa ne yaparım? falan gibi mi?
evet, lustral ve düşük dozda rileptid(risperidon)Orjinal yazı sahibi: dertli biriilaç kullanıyor musun ?
tam olarak ne yapacağım korkumun neyden kaynaklandığını bilmiyorum kendime ne sorup ta ne cevaplayacağım?Orjinal yazı sahibi: 'ahenk' View Postkendi kendine bilişsel terapi yapmalısın.
"onlar benim kaçmam gereken korkularımdı" cümlesi çok yanlış duruyor.
korkulardan kaçılmaz. duygularını normalleştirmelisin. bunun için de kendine tekrar tekrar soru sorup cevaplayacaksın.
Yorum
-
(öncelikle gözünün önünde feci sahneler canlanıyorsa bunlar takıntı olabilir.)Orjinal yazı sahibi: ozkan.akyurek View Posthayır, yaşamak istemediğim korkular, içimde sıkıntı yaratan, insanı hayattan soğutan korkular/iç acısı..
tam olarak ne yapacağım korkumun neyden kaynaklandığını bilmiyorum kendime ne sorup ta ne cevaplayacağım?
mesela bir kağıdı dikey iki sütuna ayıracaksın. birinci sütuna otomatik düşüncelerini yazacaksın. sonra ikinci sütuna buna daha mantıklı bir bakış açısı getireceksin.
veya şu da var.
birinci sütuna otomatik düşüncelerini yazdıktan sonra ikinci sütuna böyle olsa ne olur.Farzedelim iyi değilim. Bu neden bir sorundur? benim için ne anlama gelir?
gibi rahatlayana kadar devam edeceksin.
Kaynak: İyi Hissetmek - Dr.david burns.
Yorum
-
böyle durumlarda ayetel kürsi duası işe yarayabilir bence. tahminimce panik atak gibi bişey. ayetel kürsi okuyup Allah'a sığınırsan geçer belki. bi de ata demirerin berlin kaplanı filminde onun başında da böyle bişey vardı imama gidiyorlar imam diyor boy abdesti alıyor musun? o da almıyorum sadece duş alıyorum diyor. boy abdesti almaya başlayınca düzeliyordu.Orjinal yazı sahibi: ozkan.akyurek View Posttam bilmiyorum, ama bu durumun bende etkisi, iç daralması, insanın başına gelebilecek en kötü şey hissi ve doğal olarak bundan kaçıyodum eskiden yani bastırıyodum ama şimdi açığa çıktı hepsi
onla da alakalı olabilir bence eğer almıyorsan onu da bi dene. fazla dinden gittim ama bunun dışında da aklıma birşey gelmiyor.
Yorum
-
boy abdesti alıyorum, hatta en son bugün aldım, doğru söylüyosun bence bu dediğinde doğruOrjinal yazı sahibi: bedbaht_ View Postböyle durumlarda ayetel kürsi duası işe yarayabilir bence. tahminimce panik atak gibi bişey. ayetel kürsi okuyup Allah'a sığınırsan geçer belki. bi de ata demirerin berlin kaplanı filminde onun başında da böyle bişey vardı imama gidiyorlar imam diyor boy abdesti alıyor musun? o da almıyorum sadece duş alıyorum diyor. boy abdesti almaya başlayınca düzeliyordu.
onla da alakalı olabilir bence eğer almıyorsan onu da bi dene. fazla dinden gittim ama bunun dışında da aklıma birşey gelmiyor.
Yorum
-
düşüncelerin çoğu zaman sağlam bir zemini yoktur onlar sadece aklına gelir ve geçerler.... handa konaklayan kervan gibi düşün. sen bunlara değer vermedikçe onlara özel ilgi göstermedikçe onlar han'a yerleşmek istemeyeceklerdir . çünkü onlar kervan

KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
bende senin gibiydim herşey geçti bitti şimdi ise sadece benim başarabileceğim bir başarı elde etmek istiyorum moral motivasyon davamın arkasında durma ikna ve inandırıcılık gibi konular üzerinde kendimi yetiştiriyorum hayat bir oyundur dostum bunu böyle kabul etmek zorundasın tanrının kafasında olup tanrıyla fikirbirliği içinde yaşamaya dewam etmelisin........ben ise herşey yolunda gitmezse 2-5 sene sonra intihar edicem
Yorum
-
o nasıl söz kardeşim Allah korusun cümlemizi. Bugün yeni bişey gördüm hatta bu forumda da paylaşılmış.Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu "Maydanoz, Tere, Ispanak Kürü" diye ve bu anksiyete,depresyon,panik atak ı evelallah tedavi ediyormuş hatta saraçoğlunun dediğine göre babasının ölümünün arkasından onda da anksiyete başlamış ve bu kürü bulmasında bu hastalığının etkisi varmış ve ilk kendisinde denemiş, Allahın izniylede başarılı olmuş çünkü ıspanak ın içinde 11 adet antidepresan madde varmış ve bunlar ıspanağı tek tükettiğinde etki etmiyormuş bunların etki etmesi için maydonoz kullanmak gerekliymiş burdan videosuna bakabilirsin : http://www.youtube.com/watch?v=sQeygpTLYrMOrjinal yazı sahibi: 34rbk21 View Postbende senin gibiydim herşey geçti bitti şimdi ise sadece benim başarabileceğim bir başarı elde etmek istiyorum moral motivasyon davamın arkasında durma ikna ve inandırıcılık gibi konular üzerinde kendimi yetiştiriyorum hayat bir oyundur dostum bunu böyle kabul etmek zorundasın tanrının kafasında olup tanrıyla fikirbirliği içinde yaşamaya dewam etmelisin........ben ise herşey yolunda gitmezse 2-5 sene sonra intihar edicem
Yorum

Yorum