Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yardım..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Yardım..

Herkese merhaba arkadaşlar. Adım Ekin. 16 yaşındayım. Size bir şey danışmam lazım.

Yaklaşık 9 yıldır çok büyük sorunlarım var. Aslında geçen seneleri pek hatırlamıyorum, tek hatırladığım şey hep içine kapanık bir çocuk olduğum. Şu an lise üçteyim ve 2 yıl boyunca sanırım yaşayabileceğim en kötü günlerimi yaşadım. Liseye başladığım günden beri insanlar benimle dalga geçiyorlar. Cevap veremediğim için de çok fazla üzerime geliyorlar. Lakaplar takıyorlar ve hakkımda espriler yapıyorlar. Burası pek önemli değil. Önemli olan kısım benim. Dediğim gibi yaklaşık 8-9 yıldır böyleyim. İçine kapanık, aşırı derecede utangaç. Çocukken ailem çok umursamamıştı bu halimi. Düzelirim diye herhalde. Mesela insanlar bana bir şey dediğinde cevap veremiyorum ve benimle rahatça uğraşmalarına izin veriyorum. Bir kalabalığın içinde birisi bana soru sorsa hemen terlemeye başlıyorum ve karnıma bir ağrı giriyor. Bu istisnasız her zaman oluyor. Sadece 1 tane arkadaşım var ama arkadaşım dediğime bakmayın. Onun da okulda başka arkadaşı olmadığı için benimle konuşuyor. Ben evden dışarı hiç çıkmam. Çok uzun bir süre boyunca insanlarla iletişim kurmayı denedim ama başaramadım. Ne zaman 1 adım atsam hep bir şey oldu 10 adım geri gittim. Okulda yaklaşık 10 saat ders görüyoruz ve benim için tam bir işkence. Üzerimdeki sürekli yorgunluk hali mi desem, benimle sürekli alay eden sınıf arkadaşlarım mı desem, sürekli rencide eden hocalarım mı desem... Bazen ödev anlatmam gerekiyor ve ben sanki konuşma özürlü gibi davranıyorum. Bu da tabi ki sınıfı daha çok güldürüyor.

Sadede gelecek olursam, sizce benim ne gibi bir sorunum olabilir? Psikologa gitmeyi düşünüyorum. 3 ay önce gitmiştim bir psikologa ama anlaşamadığım için ayrılmıştım. Sadece 1 seans sürmüştü. Psikologun beni psikiyatriste yönlendirmesi gibi bir olasılık var mı? İlaç kullanmam gerekir mi sizce? İlaç kullanmayı pek istemiyorum ama eğer zorunda kalırsam kullanırım.

Orjinal yazı sahibi: fixaheart
    psikologlar bir işe yaramadı bende o yüzden psikiyatriste git ben yarın gideceğim bende senin gibi yaşadım şimdi 20 yaşındayım ve sorunlarım gittikçe arttı galiba bununla başa çıkmam için ilaç kullanmalıyım tekrar ben diğer türlü çözüm bulamıyorum ama inş sen bulursun
    İlaç tek çözüm gibi duruyor. Önce bir psikologa gitmeyi düşünüyorum. Büyük bir ihtimalle psikiyatriste de gidicem.

Orjinal yazı sahibi: SosAnx
    Ilac konusunda birsey diyemiyecegim. Onu doktornan konusman lazim ve ilac tedavisi gerekiyormu yada ilacsiz basarabilirmisin diye kendin bakman lazim.
    Cünkü her ilacin yan etkisi olur ve alisma süresi. Daha 16 yasindasin ve cok gencsin. Cok sey degisdirebilirsin.
    Dogrumu olur yada yanlismi bilmiyorum ama senin yerinde sunu yapardim. Elimden geldigi kadar ders calisirdim, okulda sadece derse odaklanirdim.
    Cünkü anladigima göre son yilin. Birde sipor kulübüne yazilirdim.

Ic güvenc ve sosyal hayat konusunda bence sen zamanin oldugunda baskalariynan görüsmeye calis.
    Arkadaslarin yoksa akrabalarina arada sirada ugra. Onlarin cevresindende arkadas edinebilirsin.
    Bir arkadas yada anlasdigi bir cevre insana gerekiyor. Ondan haric kendine deger vermeye calis. Kendini önemse.
    Hobin yoksa bir faliyete katil. Yani sorunlarina bir degisiklik, güzel birsey katmaya calis.

Mobbing konusunda cogunlukla ne kadar zoruna gitdigini insanlar farkina varirsa o kadar üstlenmeye calisir.
    Yani gerekdiginde ama uygun bir sekilde karsiligini ver ama umursamamaya calis. Deger verme.
    Ne kadar yanlis kisilere deger verirsen o kadar zorlasir bence.

Ama en önemlisi liseyi elinden geldigi kadar iyi bitirmeye calis.

Sana basarilar diliyorum.
    Bunları yapmayı ben de denedim aslında. Benim şikayetim yapamamakla ilgili. Büyük bir cesaretle gidiyorum insanların arasına, en fazla 5 dakika dayanabiliyorum. Elimde değil. Sanki herkesin gözü benim üstümde. Bu duygudan kurtulamıyorum. İlaçları araştırdım. Çoğunun yan etkileri hemen hemen aynı. Zor olacağını da biliyorum. Ama başka çarem yok.
    Okulda sadece derse odaklanamıyorum çünkü inanılmaz bir gürültü oluyor sınıfta. Derslerin çoğu boş geçiyor zaten, hoca girse bile kimseyi susturamadığı için dersi bırakıyor. Bırak ders çalışmayı, 5 dakikalığına durmak bile insanı çileden çıkarıyor. Akrabalarımla genelde hiç anlaşamam. Mesela ailede sevilmeyen bir kuzen varsa o benimdir. Onlarla da konuşamam pek. Yani kısaca durum çok ümitsiz. Yine de sağol tavsiyen için.

Orjinal yazı sahibi: sir_seri
    Sosyal fobik arkdşlrımı anmsttın bana
    Sosyal fobiyi araştırdım. Valla tıpatıp bana uyuyor. Ama kendi kendime de teşhis koymak istemem :/

Yorum

İşleniyor...
    X