arkadaşlar merhaba.benim korkularım son zamanlarda epey arttı.hemen hemen herşeyden korkmaya başladım.araba korkusu mu dersin,deprem korkusu mu,kalabalık korkusu mu,yerimden kaldıracaklar korkusu mu ... size sorum şu : bu korkular biz sağken geçer mi ? ölüm korkusunu nasıl yenebiliriz ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
korkular biz sağken geçer mi ? ölüm korkusunu nasıl yenebiliriz ?
Collapse
X
-
minibüs şoförlerinin magandalıklarını gördükten sonra oluşmaya başladı.her binişimde tekrar tekrar yaşıyorum sanki.çok kısa zaman sonra da diğer korkularım ortaya çıktı ve hayatımı zehretmeye başladılar.arabada kimseye yer veremiyorum.ayakta kalınca kalabalık korkusu basıyor.Orjinal yazı sahibi: AfrodittNiye geçmesin ki, korkularınız nasıl başladı ?
-
Kalabalıktan, çok sosyal durumlardan ve depremden korkarım. Ölüm korkusu hayattayken geçmez. Çünkü hayattasın. Diğer korkularsa yaşarken elbette geçebilir. Dişi ni fırçalamak kadar sıradan bir hal alırsa, en kalabalık ortamdan bile korkmazsın.Orjinal yazı sahibi: gokhanhoca22 View Postarkadaşlar merhaba.benim korkularım son zamanlarda epey arttı.hemen hemen herşeyden korkmaya başladım.araba korkusu mu dersin,deprem korkusu mu,kalabalık korkusu mu,yerimden kaldıracaklar korkusu mu ... size sorum şu : bu korkular biz sağken geçer mi ? ölüm korkusunu nasıl yenebiliriz ?
Yorum
-
ölüm korkusu beni öldürüyor resmen.arabaya binmeye korkuyorumOrjinal yazı sahibi: dreamer8 View PostKalabalıktan, çok sosyal durumlardan ve depremden korkarım. Ölüm korkusu hayattayken geçmez. Çünkü hayattasın. Diğer korkularsa yaşarken elbette geçebilir. Dişi ni fırçalamak kadar sıradan bir hal alırsa, en kalabalık ortamdan bile korkmazsın.
Yorum
-
Bir rüya görmüştüm ölüm hakkında. 3 ay odamda yatamadım. Şu an hala yatağıma gideceğim zaman bu gece sabaha çıkar mıyım düşünceleri geçiyor aklımdan. Ama sabah oluyor ne güzel bugün de ölmedim diyorum:happy: Bence bu korku ancak sorunsuz bir hayat yaşamakla yenilebilir ama maalesef o da mümkün değil.
Yorum
-
Ölümle barışman lazım. Belki o an ölmekte olduğunu hissedeceğin, uzun soluklu, hastalıklı, yarı bilinçli bir ölümün olacak; belki de 5 saniye içinde aniden öleceksin. Bunu biz seçmiyoruz. Takdiri ilahi. Yaşayan bir insanın, ölümden korkmuyorum demesi; hiç aslan görmemiş birinin "ben aslandan korkmam" demesi gibi gelir bana. Ölümü bilmiyoruz, belki çok sancılı (ki dini kaynaklarda en hafif ölümü bir koyunun bir avuç yününün kökten koparılması gibi bir tarif var sanırım). Ölüm; gerçekleşirken ya tam idrak edemediğimiz yada edebiliyorsan bu durumu anlatma şansımızın olmadığı son kapıdır. Geri dönüşü olmayan, tadına bir sefer bakılan ve tadı başkalarına anlatılamayan bir şey....Korkmuyorum ölümden, yaşamak daha korkunç...Ölümden sonrasından korkuyorum.Orjinal yazı sahibi: gokhanhoca22 View Postölüm korkusu beni öldürüyor resmen.arabaya binmeye korkuyorum
Yorum
-
Dürüst yaşa, yalan söyleme. Yaptığın iyilikleri kimseye söyleme. Dürüst ol, mütevazi ol .
Ölümden de korkmazsın, sonrasından da korkmazsın.
Bazıları ölümden ve sonrasından korkmamayı dine bağlar ama en çok dindarlar korkar ölümden ve sonrasından. Bu işin dinle alakası yok yani.İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
Malcolm X
Yorum

Yorum