Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anksiyete, Depresyon, Panik Atak ve Hastalık Hastalığı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Anksiyete, Depresyon, Panik Atak ve Hastalık Hastalığı

Evet bunların hepsi yüzünden acı çekiyorum. Hayatım hayat olmaktan çıktı ; yaşıyorken ölmüş gibiyim. 26 yaşındayım 1 yıldan fazladır Toronto'da yaşıyorum. Buraya gelmeden önce 3 aylık, 3 farklı ilaç eşliğinde psikoterapi gördüm. Tabi ilk olarak bir psikiyatri merkezine gitmeden önce hastanelerin gitmediğim bölümü kalmamıştı. Artık hastanede yaşamak istiyordum, bir tek orada kendimi mutlu hissediyordum. Her türlü tetkik(mr,ekg,eeg vb) sonucunda bana b12 vitamin eksikliğim olduğunu ve belki ilerde midem için bir kontrol gerekebileceğini söylediler.Tabi söylenenlere inanmadım. Vücudumun her bölgesinde ağrılar,sızılar, kasılmalar hissediyordum. Nasıl bir şey çıkmaz değil mi? En sonunda artık ailemde dayanamadı bir psikiyatri merkezine gittik tedavim başladı. Dediler Kanada'ya gitmeyi kafana çok takıyorsun o da vücuduna vuruyor. Evet kafama takıyordum hayatımdaki diğer her şey gibi.
    3 aylık tedavi sonrası ben bir kendime gelir gibi oldum ve sonrasında Kanada'daydım. Buradaki ilk 8 ayımda ben adeta ben değildim içimden resmen bir canavar çıkmıştı. Hiçbirşeyi, abartmıyorum hiçbirşeyi kafama takmıyordum. Bir özgüven patlamasıyla gittiğim okulun en popüler, en manyak herşeyi yapabilicek bir kişiye dönüşmüştüm. Şimdi o günleri öyle bir özlüyorum ki. İlaç kullanımını 8. ay sonunda azaltarak bıraktım. 2.aydan itibaren ilk yavaştan panik ataklar geri dönmeye başladı, umursamadım. Sonra yavaş yavaş ufak şeyleri kendime dert etmeye başladım, artık anksiyetem ,eski dostum, geri dönmüştü. Çok zaman geçmeden hastalık hastalığım(hipokondri). Bir kısır döngü içine girdim. Vücudumda bişeyler hissettikçe kafamda büyütüyor internetten araştırıyor, en kötü ihtimali kendi sorunuma vuruyor, doktora gitmek burada servet değerinde olduğu için elim kolum bağlı halde bekliyor, bu süreçte anksiyete artıyor, sonra vücudumda başka şeyler hissediyor, birşey yiyip içemiyor, geceleri uyuyamıyor, bir uyuduğumda da uyanamıyorum. Ben şuan öylesine karanlık bir durumun içindeyim ki gelecek için hiçbir ışık göremiyorum. Her şey çok karanlık. İlaçlara tekrar başlamaya çalıştım ama bu kez çok kötü yan etkiler hissettim, tekrar kullanmadım. Zaten biliyorum ki ilaçlar kendi başına çözüm değil.
    Benim için en kötüsü fiziksel sorun hissetmek.Son zamanlarda ciddi bir şekilde gırtlak kanseri olduğumu düşünüyorum. Bir anda çok kilo kaybettim. zaten zayıf biriydim. Hiçbirşey yiyemiyorum.Tabi sadece o değil. Sorunlarımın hepsini anlatacak olsam saymakla bitmez. Arada intiharı düşünüyorum ama ölümden de bir o kadar korkuyorum. Büyük ihtimal ben intihar edebilecek biri değilim.
    Bu yazdığım yayınlanır mı bilmiyorum biraz uzun oldu sanırım ama yayınlanırsa da derdimi ana dilimde rahatça anlatarak ,birileriyle paylaşmak istedim. Burada hiç Türk arkadaşım yok. Kıssadan hisse insanın ana dili gibisi yok.

Gecmis olsun...sizin yasadiklarinizin cogunu bende yasiyorum.2 sene once yasadigim panik atak yerini anksiyeteye birakti. 1 sene ilac kullandim biraktim 1 senedir icmiyorum icmeyide dusunmyorum.1 ay oncesine kadar hersey cok iyiydi artik bitti demistim yeniden nuksetti. geceleri uyuyamam korkusu basladi. sizinde dediginiz gibi fiziksel agri olmasa keske. her agriyi siziyi bende kafamda buyutuyorum. netten arastirmamaya calisiyorum.Allah yardimcimiz olsun

Yorum

Geçmiş olsun. Ne olacak bu halimiz Nasıl üstesinden geleceğiz bilemiyorum. Bunun üstesinden gelebilenler varsa o hikayeleri okumak isterim, bize umut olacaklardır

Yorum

Yaşadıkların zor şeyler ama her şeye rağmen şükretmek önemli. ben anksiyete boz. + panik atak + takıntı bu 3ünü birden yaşıyorum aynı anda. Nöbet olarak geliyor bana uyuyana kadar sürüp uyuduktan sonra geçiyor tamamen. Ben de ilaç kullanıyorum ama kullandığım ilaç psikoz ilacı eski bir psikoz hastasıyım. Doktor anksiyete durumundan sonra rexapin verdi yaklaşık 3-4 aydır onu kullanıyorum. Ama henüz nöbetlerime bir çare bulamadım geleceği varsa geliyor ortalama 4-5 günde 1 geliyor son zamanlarda sıklaştı. Nöbet gelince çok kötü hissediyorum ,robot gibi oluyorum, insanların arasında olmak istemiyorum dalga geçeceklerini ve yadırgıyacaklarını düşünüyorum. Dediğin gibi geleceğimi göremiyorum ya da mahallenin delisi olabileceğimi düşünüyorum ben de paylaşmak istedim sorunumu...

Yorum

Hocam aynı dertten muzdarip biri olarak. Keşke bende yurt dışında olabilseydim diyorum. Neden mi ? Bu hastalığı monotonlukta tetikliyor. Kanada da olsam oranın her şeyini bilmeden oradan ayrılmazdım ve kendime orda yapılabilecek farklı hobiler edinirdim. Ayrıca millet ne derse desim arkadaşım. Sen her ne kadar bu hastalık yüzünden ayaklarımın üstünde duramıyorum diye düşünsen de duruyorsun sadece çok duramıyorsun. O da içindeki o ufak endişeden. Sen yurt dışında okuyan ve yüksek ihtimalle geleceği parlak bir arkdaşımızsın , yabancı dilin var ve farklı kültürlerin arasındasın farklı kültürleri ğrenip yaşamak insan hayatını pozitif yönlü etkileyen bir olgudur. Ben sakarya üniversitesinde ailemden uzak okuyorum şu anda ama sakarya gibi bir yerde mutlu olmayı başarabilen bir insanım. Seninde aynı şekilde bunu öncelikle başarman gerekiyor depresyon girdi mi işin içine 3 kat çıkıp kapıyı açmak varken 100 kat çıkıp o kapıyı açabiliyorsun. Eğer ki dertleşecek kimse bulamıyorsan özelden ulaş bana skype üzerinden dertleşebiliriz. Geçmiş olsun inşallah tez zaman da şifalarımızı buluruz

Yorum

Yaşadıkların zor ama yaşadığın yer harika olmalı. Ontario gölü ve daha pek çok göl etrafında. Ama sen kötüyken, etrafın güzelliği de bir işe yaramıyor elbette. Geçmiş olsun.

Yorum

Bende de kaygı bozukluğu var arkadaşım. Birde hipokondri ama hipokondrinin sebebi kaygı bozukluğu. Çünkü kaygılı olduğumda normal bir durumda olmadığımı biliyorum o zaman bunun fizyolojik yada psikolojik bir sebebi olmalı diye düşünüyorum. İntertten araştırıp kendi kendi teşhiş koymak hatta tedaviye kalkışmak çok yanlış bir şey. Cipralex 10 mg kullanıyorum birde düşük doz antipsikotik ve baya faydasını gördüm. İlaçları yan etkisinden dolayı içmek istemiyorum ancak içmeyince çok kötü oluyorum sürekli kaygı hali insanı mahvediyor. Bir şekilde bu şekilde yaşamaya alışmak gerekiyor sanırım. Ama ilaçların gerçekten faydası var.

Yorum

aynı yaşadıklarını bende paxille 2 sene önce yaşamıştım bankada çalışıyordum sosyal ortamım iyiydi ,sevgilim vardı vs..kilolar yüzünden bırakmak zorunda kaldım..ilacı bıraktıktan sonra işte çalışamayacak duruma geldim (herkes beni izliyor kaygısı, devamlı gergindim yani eski halime geri dönmüştüm)ve sonunda yene dipteym çalışamıyorum en fazla 2 hafta sürüo

Yorum

Kanada ya gitmişin ..
                  Anksiyete bozukluğuna rağmen..

Sen önce kendi başarını gör. Görmeye çalış .Beyin hernekadar bunu göstermek istemesede ..

Ben ilk Panik Atak ile tanışınca 3 hafta mahalle bakkalına gidemedim be
                  Evde ekmek , si..ra yok

Panik atak sorun değil. Ne kadar dehşetli olsada Beyin ( kendin ) bir kere yendiğin zaman .
                  Xanax sız veya benzer
                  Birdaha aynı şekilde vurması imkansız.

Bildiğimiz konular , Anksiyete bozukluğu asıl bela olan.
                  Bu da bir hastalık alan kesinlikle değil. Bunu ben demiyorum .
                  Mahalle bakkalı manavıda demiyor !
                  İşin kitabını yazanlar AARON T. BECK ve GARY EMERY diyor.
                  Anksiyete bozukluğu ve fobiler adlı kitabı okursanız...

YAB bir belirti . Beyin artık sürekli alarmda .
                  Bu sebeplerin en başında depresyon geçmişi , sürekli stres ve OBSESİF kişilik.
                  Zaten sürekli stresli bir kişi = OBSESİF e zemin hazırlıyor.

Bende YAB yüzünden yerle bir olanlardanım
                  İşimi kaybedenlerden vs.
                  6 ay sonra nefes almaya başlayınca , bu arada sürekli dibe vuruşlar var tabii.

Yemişim Anksiyete bozukluğunu ben bir kere öleceğim dediğim zaman iyileşme süreci başladı.
                  Korucuyu olarak 1.5 yıl 20mg lık bir deprasan kullandım.

Eski sayfaları oku .. Faydalanırsın.
                  Artık guest diye geçiyorlar .
                  -İçsel ses
                  - Obsesif düşüncelerde yapılması gerekenler
                  - Panik atak boyutuna gelemesi için yapılması gerekenler . Ki! Zaten panik atak demek kontrol sende değil demek ...
                  Yapabilceklerin çok sınırlı.
                  Bunların hepsi en ayrıntısına kadar paylaşılmış.
                  Boş muhabbet yok.

Anksiyete yaşadığımız sürece geçmez.
                  Anksiyete bozukluğu GEÇİYOR...

Senin bir kişilik yapın var . Yaşadıkların çevren var .
                  Herkes özel.
                  Bir doktor gözetimi altında olman en iyi yoldur. Buradaki yorumlardan ziyade.
                  Asıl depresyon + obsesyon veya OKB İle savaşıyorsun bunuda unutma.
                  Geçmiş olsun.

Yorum

İşleniyor...
                  X