Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kış geliyoo ankisiyete de geliyoo:(:(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kış geliyoo ankisiyete de geliyoo:(:(

arkadaşlar psikolojik midir bilmiyorum ama kış yaklaşınca ankisiyetede gelicek gibi geliyoo 1.5 yıl önce ankisiyete teşhisi kondu kış aylarıydı ondan mıdır bilmiyorum ama içimi huzursuz,sıkıntılar bastı yinee

kış mevsimini aylardır bekliyorum bir damla yağmur yağsın diye anksiyete içinizde bulunduğunuz ortamda yağmur yağacak bir öğle uykusundan uyanıp kafamı kaldırdığımda nar ağacı nar çiçekleri göreceğim kendimi süper kendim hissedeceğim

Yorum

Kapalı havada benimde içim kararıyor,yüreğim daralıyor.İster istemez etkileniyorum.
      Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Arkadaşlar kendinizi kış gelecek ankisyete gelecek diye sartlandırıyorsunuzz...Buna o kadar cok inanıyorsunuz ki beyin bunu gercekleştiriyor..Nasıl düşünürsek öyle hissediriz arkadaşlar lütfen kötü şeyler düşünmemeye bakın o zaman her şey kendiğinden düzelecek..Sizlere tavsiyem bol bol kişisel gelişim kitapları okuyun cok ii geliyor..Ben de depresyondaydım arkadaşlar aama iyi seyler düşününerek kendi kendimi tedavi ettimm lütfen sizde deneyin bunu eğer ben yaptıysam bunu başkası yaptıysa sizde yaparsınızzz..Lütfen careyi ilaçlarda başka seylerde aramayın..Her sey kendimizde bitiyor arkadaşlarr..Sevgilerimlee

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lavinya21
          bende aksine hiç sevmiyorum ya kışı,yağmuru filan.daha beter kapanıyorum içime,anksiyetem şiddetleniyor.kendimi bir başıma gibi hissediyorum
          ben de tam tersi anksiyetem olmasına rağmen yağmur yağdığında acayip şekilde huzur buluyorum hatta kış aylarını daha çok seviyorum gündüzler kısa geceler uzun

Yorum

Mevsim değişikliklerinde doğal bunlar arkadaşlar. Madem böyle bir rahatsızlığınız var buna alışın derim ben Her sene, her mevsim geçişinde yine artacak anksiyete bozukluğunuz. Burda mühim olan, bunu bilinçli bir şekilde en az seviyeye indirmek ve kontrol etmeye çalışmak.

Yorum

Yİyİp İÇtİklerİmİzle, depresyon panİk atak anksİyete v.s...nİn Çok yakin İlİŞkİsİ var, dİkkat edelİm lÜtfen.ayrica Şeker,kansizlik,tİroİd gİbİ ÇeŞİtlİ rahatsizliklar da bu rahatsizliklarin nedenİ olabİlİyor.bunlar gÖzÖnÜne alinmadan psİkİyatrİstler sÜreklİ antİdepresanlari dayiyor bÜnyeye.sonuÇta yillar yillar geÇmİyor hastalik ya da geÇİcİ bİr sÜre İyİleŞtİkten sonra,asil neden ortadan kaldirilmadiĞi İÇİn tekrar ayni terane İlaÇ,İlaÇ,İlaÇ......arkadaŞlar gİdİn hastaneye İyİce bİr muayene olun tahlİllerİnİzİ yaptirin,belkİ altta yatan baŞka bİr neden ya da nedenler vardir...unlu ve Şekerlİ gidalari da kesİn lÜtfen..kendİnİze sİz de yardim edİn...

Yorum

Hiçbir sağlık kontrolünden geçmeden kişinin panikatak hastası olduğunu düşünmesi çok yanlıştır. Çünkü panikatak fizyolojik belirtilerle ortaya çıkan bir hastalık olup belirtilerin çoğu birçok organik hastalıkta da görülebiliyor. Panikatak geçirmiş olmak başka, panikatak hastası olmak başkadır. Panikatakta genellikle ilk atağı tetikleyen bir sebep bulunur. Bu bir yakının ölümü, bir trafik kazası gibi büyük bir neden olabildiği gibi kahveden sonra kalp çarpıntısı gibi basit bir neden de olabilir. Hayat stresleri ne kadar çok olursa panikatağa yatkınlık da o kadar çoktur. Evliliğin ilk günleri veya yeni okula, işe başlama gibi önemli hayat olaylarıyla beraber daha çok görülür. Kadınlarda erkeklere göre yaklaşık 3 kat daha fazla görülen, her ne kadar psikolojik olsa da kalp kapakçık problemleri, şeker hastalığı, alerjik ve akciğerle ilgili rahatsızlıklar, kansızlık, tiroit problemleri gibi pek çok hastalık panik atak rahatsızlığını tetikleyebiliyor.

Yorum

Bununla beraber bu hastalıklar herkeste panikatağa yol açmaz. En sık rastlanılan belirti, kişinin atak esnasında hemen öleceğini düşünmesidir. Bazı durumlarda bu düşünceye bilinçli olarak karşı koysa da duygularına hakim olamayan kişiler de vardır.
                  Panikatak tedavi edilmediği takdirde çeşitli olumsuzlukların yanı sıra depresyona, intihar veya intihar girişimlerine ve madde bağımlılığına da neden olabilmektedir. Bu sebeple hastanın bilinçlenmesi çok önemlidir. Hasta, beden kimyasını nelerin etkileyeceği ve panikatağa nelerin sebep olabileceği konusunda bilinçlendirildiğinde atakları daha sükûnetle karşılar. Bu da atakların arasının açılmasını ve sonuçta tamamen ortadan kalkmasını kolaylaştırır. Panikatak fobilere yatkın yapıda kişilerde daha çok görülür.

Yorum

Tedavide psikoterapi en etkili yöntem olsa da ilaç tedavisi de gerekebilir. Stresle başa çıkma yollarının bilinmesi, dengeli beslenme, doğru nefes alma (diyafram nefesi), kas gevşetme çalışmaları, spor, sosyal faaliyetler vb. yanında, bilinen hastalıkların tedavisi, ilaç ve psikoterapilerden daha hızlı sonuç alınmasını sağlar.
                    Panikatakta kendini gösteren belirtiler:
                    Kalp çarpıntısı.
                    Nefes alamayacak gibi solunum sıkıntısı.
                    İnsanı felç edecek kadar şiddetli korku ve endişe.
                    Baş dönmesi, sersemlik hissi, mide bulantısı.
                    Titreme ve terleme.
                    Boğazına bir şey tıkanmış gibi hissetme
                    Göğüs ağrısı.
                    Sıcak basması.
                    El ve ayak parmaklarında uyuşma ve karıncalanma.
                    Delirme veya ölüm korkusu.
                    Çevreye karşı yabancılaşma hissi.

Yorum

Vücudun dışarıdan alacağı şekere ihtiyacı yok

Zeytinyağına, ekmek batırıp yemek çok yaygınlaştı, bu doğru mu?
                      Buradaki ekmek tüketimine büyük ölçüde karşıyım.

Una ve şekere neden bu kadar karşısınız?
                      Çünkü hızlı emilen şeyler. Un ve şekerli gıdalar aşırı şekilde insülin salgılatıyor. O da kullanılacak enerjiyi yağa çeviriyor. Şekerli bir gıda yersiniz, bir bakarsınız bir saat sonra başınız döner, kendinizi halsiz hissedersiniz. Gider şekerli çay içip kendize gelirsiniz çünkü o meseleyi kan şekerinizi yükselterek çözersiniz. Böylece bir kısır döngünün içine girmiş olursunuz.

Şekeri nereden alacağız, meyvelerden mi?
                      Aslında şekeri hiçbir yerden almanız gerekmiyor. Hiç almadığınızı varsayalım, hiçbir şey olmaz. Vücudun dışarıdan alınan şekere hiçbir şekilde ihtiyacı yok.

Yorum

Un ve şeker yükünden kurtulun

“Sabah kahvaltısında kepekli ekmeğe, tereyağı sürerim; bazen 4 yumurtayı omlet yapar yerim. Unu şekeri kestiğiniz zaman üzerinizden büyük bir yük kalkıyor. 10 gün kesin sonra gidin baklava yiyin birden halsiz düştüğünüzü göreceksiniz. Hâlâ devam ederseniz siz bilirsiniz ama ‘Kimse söylemedi’ diyemezsiniz.”

Yorum

Unlu gıdaları kesenler panik ataktan kurtulur

Herkes kendi coğrafyasına uygun beslenmeli, kendi topraklarındaki gıdayı yemeli... O kadar çok psikolojik hastalık, hiperaktif çocuk var ki... Otizimde patlama var, panik atak moda oldu... Panik atak şeker düşüklüğüdür. Unlu, şekerli gıdaları kesenlerin yüzde 90’ı panik ataktan kurtulur. Boza gibi kefir gibi doğal meşrubatlara dönmek gerekiyor.

Arkadaşlar prof.dr.Ahmet Aydın'ın sözleri bunların çoğu.google dan aratırsanız tam röportaja ulaşabilirsiniz.ben biraz karma yaptım.

Yorum

doğru bir noktaya değinmişsiniz bence..teşekkürlr paylaşımınz için..

Yorum

benim kış ayında da oluyo birde dışarı çıkıp kalabalığa ortamlara bi yere, yüzyüze gelirsem birileriyle korku ve huzursuzluk oluyo hele şimdi askere de gidyorum ki ben yanmışım..
                              bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.

Yorum

İşleniyor...
                              X