Daha önce depresyon tedavisi görmüş geçirmiş biriyim.Uzun zamandır gelmedi ama sık sık eskiyi düşünüp o günler için kendimi suçluyorum,eski dediğim çok eski 10 yıl evveli.Ve rüyalarımda görüyorum o günleri,hatalarımı ve yaşantıları.Bunun nedeni ne olabilir?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Geçmiş
Collapse
X
-
Sevgili kraft ;
Yaşamış olduğun depresyonun nedenini bilmiyorum ancak şöyle değerlendiriyorum :depresyon aslında küçük çaplı bir travmadır ve travma yaşamış bir insan hayatında dönem dönem stres ve kaygıyı ve bu travma sonucu yaşadıkları olayları rüyalarında tekrar tekrar yaşarlar.
Kendinizi strese sokmayın ve rahat olun.Bu yaşadıklarınız doğaldır ve geçicidir.Düşlemek bilmekten daha önemlidir.
-
Geçmişi düşünmek anca canımızı acıtır.Adı üstünde geçmiş geçmişte kaldı.Hem hangimiz hata yapmadıkki,hangimiz pişman olmadıkki, ama ah edip geriyi düşünmenin ne manası varki.Amaç bugünü yaşamak, hataları veya kötü günleri düşünerek yarınlarımızı zehir etmemek kendimize..değilmi...Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic
Yorum
-
Geçmiş bizim için daha öncelikli. Çünkü öyle bir rahatsızlığımız var ki, sıkıntı ve strese gelince geçmişe saklanıyoruz, onunla yaşıyor ondan hayat enerjimizi alıyoruz. Ama hadi geçmişimiz de kötüyse...
Özellikle bahar aylarında(geçiş ayları-dönemleri) rüyalarımda artış oluyor. Yılların verdiği tecrübe. Hatırlamadığım hatta unuttuğumu sandığım olayları yaşıyorum rüyalarımda. Garip bir duygu. Sabah uyanıyorum ya da gece yarısı. Uyandığımda yeri geliyor helal olsun diyorum kendime, bazen kızıyor nefret ediyor. Bazen de vay anasını diyorum.
Diyeceğim şu ki beyin sürekli hızlı bir şekilde çalıştığı için bizlerde bu durumlar normal. Yapabilecek birşey yok. Geçmiş sonuçta. Bu biraz da obsessiyon diyorum ben. Herşey mükemmel olacak, herşey güzel olacak...Hayır efendim yok öyle birşey. Bizim en büyük sıkıntımız "insan olmayı" kabul edemememiz.
Ben böyle yorumluyorum en azından
Yorum

Yorum