Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ankisiyete yenmek için önerilerinizi almak istiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ankisiyete yenmek için önerilerinizi almak istiyorum

ben eşim i,çin yardım almak istiyorum .eşim bir seneden uzun zamandır midede şişkinlik geğirti nefes almada sıkıntı boğazında kesik hissi ve birr sürü sıkıntı yaşadı kullanmadığı mide ilacı kalmadı diyebilirim.yaşam kalitesi iyice düştü tat alamaz hale geldi.onu psikiyatri ye gitmek için çok zorlandım ama o kendisinin sıkıntısını mideyle alakalı olduğunu savundu durdu.ailede ırsi olan mide bağırsak kanseri olayının onda daolacağını düşündüğü için ilk başlarda dr bile gitmedi endoskopi sonucunda reflü gastrit ülser ve mide kapakçığında gevşeklik olduğu çıktı.ilaç kullanmasına rağmen o sıkıntıları bitmedi.
    ve en sonunda geçen hafta içinde psikiyatra gittik.ben girmedim.anlatmış dra.dr ankisiyete teşhisi koymuş.faverin adında bir ilaçyarım dozda başladı.3 gündür kullanıyor.bunun yanında böyle yaşayan arkadaşlarımızdan tavsiyelerini bekliyorum.teşekkür ederim
    testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Bende de OKB+anksiyete bozukluğu var rahatsızlığımın ne olduğunu bilmeden ve son 2-3ünde de bilerek toplamda yaklaşık 25 kere acile kaldırıldım.En son atak çok kuvvetliydi gerçekten bir anda yere yığıldım bayıldım mı bilemiyorum ama 5-10 sn.sini de hatırlayamıyorum,buna ne sebep oluyor ben de bilmiyorum.Adı üstünde anksiyete bozukluğu yani bozuk olan birşeyler var ama sadece anksiyete ise o zaman yapılacak çok şey var eşinde anksiyete bozukluğu mu var anksiyete mi yaşıyor yoksa?

Yorum

ilaç almasını hiç ama hiç savunmuyorum Bende bı an once bırakmak ıstıyorum çünkü sadece uyutuyorrrrrrr ve hıssızlestırıyorrrr Ben 2005ten berıdır kullanıyorum baksana 5 yılda degısen bısı yok Bunun tek çözümü var Kaygılarınla yüzleşmen kendıne güvenmeyi öğrenmen.....Belki bir 2 yasşındakı çocukla eşdeğer bişi yaşadıgımız anneden bagımsız ya da buyugunden bagımsız bısıler yapamaz ve sureklı korku kaygı neyse işteee.....Ben kendimi ilaçlarımla ıyılestırdıgıme ınanmamaya basladım halbukı cok koyu muhalefetlık yapıordum ılacı kullanmalıyız dıye ama şımdı kendı kendıme kotuluk yaptıgımı sorunlarla yuzlesmek yerıne onları erteledıgımı duusnuyorum...Yaşamak Bu kelime uyumak uyanmak ve nete gırmek olarak ılerlıyıor...İçimden bişi yapmak gelmıooo yaparsam sadece uyuyorum Neyse sanırım ben cok bunalıyorum Anksıyeteyı yuzlesmeeden yenemıycemı duusnuyorum aynen Panık atagı nası atlattıysam bunuda yapmam lazım ama ilaçla degılde dogru bı uzmanlaaa konusarak ......terapısız ılac kullanmayın Terapı alamıyorsanız ılaclarla kendınızı kandırırsınız......5 yıllık bı dneyımın bana ogrettıklerı bunlar
      GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: depresyonzede View Post
        ilaç almasını hiç ama hiç savunmuyorum Bende bı an once bırakmak ıstıyorum çünkü sadece uyutuyorrrrrrr ve hıssızlestırıyorrrr Ben 2005ten berıdır kullanıyorum baksana 5 yılda degısen bısı yok Bunun tek çözümü var Kaygılarınla yüzleşmen kendıne güvenmeyi öğrenmen.....Belki bir 2 yasşındakı çocukla eşdeğer bişi yaşadıgımız anneden bagımsız ya da buyugunden bagımsız bısıler yapamaz ve sureklı korku kaygı neyse işteee.....Ben kendimi ilaçlarımla ıyılestırdıgıme ınanmamaya basladım halbukı cok koyu muhalefetlık yapıordum ılacı kullanmalıyız dıye ama şımdı kendı kendıme kotuluk yaptıgımı sorunlarla yuzlesmek yerıne onları erteledıgımı duusnuyorum...Yaşamak Bu kelime uyumak uyanmak ve nete gırmek olarak ılerlıyıor...İçimden bişi yapmak gelmıooo yaparsam sadece uyuyorum Neyse sanırım ben cok bunalıyorum Anksıyeteyı yuzlesmeeden yenemıycemı duusnuyorum aynen Panık atagı nası atlattıysam bunuda yapmam lazım ama ilaçla degılde dogru bı uzmanlaaa konusarak ......terapısız ılac kullanmayın Terapı alamıyorsanız ılaclarla kendınızı kandırırsınız......5 yıllık bı dneyımın bana ogrettıklerı bunlar
        anladeığım kadrıyla siz kaçmışsınız sorunlarınızdan.eşim küçük yaştan itibaren çok sıkıntılar yaŞAMIŞ HAYYATTA EN SON KALAN VARLIĞI BABASIYDI VE BABASINI 4 YIL ÖNCE HASTALANDIĞI İÇİN KAYBETTİ ŞU ANADA YAŞAMINDA İKİ KARDEŞİ VE BEN VARIM.HAYATTIN ÇAMURUNDA ÇOK FAZLA YOĞRULMUŞ ANLAYACAĞIN.ŞİMDİ BU HASTALIĞIN OLUŞU AĞIR YÜKLERİN ALTINDA EZİLMESİDİR DİYE TAHMİN EDİYORUM.SİZE ŞU KONUDA KATILIYORUM TERAPİ VE ÜSTÜNE GİTME ....TERAPİ ARTI İLAÇ UMARIM YENECEKTİR.
        ALLAH HEPİMİZE HAYIRLI ŞİFA VERSİN

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
          psikolojik problemlerin çoğu..mideyi etkiliyor....mide bulantısı yaşar 3 gün bir şey yemez..sonra serumla yiyip hastaneden çıkardım..meğer anksiyeten nanesinin sonuçlarıymyş,,,kaç kere endoskopiye girdim bişey çıkmadı...psikolojik olabilir...tedaviye devam etsin...
          forteciğim bende senin gibi psikoljik fakat pa olduğunu düşünmüştümçok benziyordu yaşadıkları.ama ankisiyete bozukluğu demiş dr.
          Erkekler biraz farklı kabul edemiyorlar biraz olayı.yeneceğine inanıyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tiramisu35 View Post
            bende de okb+anksiyete bozukluğu var rahatsızlığımın ne olduğunu bilmeden ve son 2-3ünde de bilerek toplamda yaklaşık 25 kere acile kaldırıldım.en son atak çok kuvvetliydi gerçekten bir anda yere yığıldım bayıldım mı bilemiyorum ama 5-10 sn.sini de hatırlayamıyorum,buna ne sebep oluyor ben de bilmiyorum.adı üstünde anksiyete bozukluğu yani bozuk olan birşeyler var ama sadece anksiyete ise o zaman yapılacak çok şey var eşinde anksiyete bozukluğu mu var anksiyete mi yaşıyor yoksa?
            anladığım kadarıyla ankisiyete bozukluğu.reçetede yazdığıda oydu.
            Oda fenalaşırdı şiştim nefes alamadım diye acilde ulkran buskopan iğnelerini yapar eve gelirdi ertesi gün aynıaynı......böyle aylarca yaşadı.nasıl olduysa kabul etti çok üstüne gittiğimda psikoljik olduğunu söylediğimde sinirlenir bağırır çağırıdı .nihayetinde gitti....inşallah ilaçla iğleşirde hayatını güzel yaşar..

Yorum

İşleniyor...
            X