Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Panik atak ve askerlik

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Panik atak ve askerlik

panik atak hastalari askerde zorluk cekerlermi

Askerlik bir çok hastalığa iyi gelir....Kendini o ortamın içine at gerisi kendiliğinden gelişecektir........
    <div>Sen gıt ben gelemem bu yurekle,ya da kal eylul yagmurlarını bekle.</div>

Yorum

Mika1907 bence önce bi rapor almalısın.daha sonra muayenede bu raporu doktora göstermelisin.
      askere almadan önce muayeneden geçirirler adayları.Askerde problemler yaşamış biri olarak uyarılarımı dikkate almanı öneririm.
      asla hazır hissetmeden askere gitme.
      Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

ben sosyal fobiliydim. askere gittim. ama gittiğim ilk gün muayenede ben sosyal fobi+aşırı kaygı bozukluğu var dedim. ondan sonra yine doktora gittim. öyle böyle bitti işte.

Yorum

benim hep merak ettiğim bir konu bu..ben bayanım ama..şimdi ben okb hastasıyım seyehat fobim var anksiyete tavan yapmış durumda..ben erkek olsaydım mümkün değil gidemezdim..gitseydim de eminim sorun çıkardı..kriz falan geçirirdim...yani bir erkek bu durumda olsa atıyorum askere gitti ama hastalığı nüksetti sinir krizleri yaşıyor..yemiyor içmiyor majör depresyon yaşıyor..bu kişi askerliğine devam mı ediyor bu haldeyken.cidden merak ettim bilgisi olan var mı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
            benim hep merak ettiğim bir konu bu..ben bayanım ama..şimdi ben okb hastasıyım seyehat fobim var anksiyete tavan yapmış durumda..ben erkek olsaydım mümkün değil gidemezdim..gitseydim de eminim sorun çıkardı..kriz falan geçirirdim...yani bir erkek bu durumda olsa atıyorum askere gitti ama hastalığı nüksetti sinir krizleri yaşıyor..yemiyor içmiyor majör depresyon yaşıyor..bu kişi askerliğine devam mı ediyor bu haldeyken.cidden merak ettim bilgisi olan var mı
            Askerliğin eğitim döneminde oraya gelenlerin çoğu depresyona girebiliyor bu konuda herkese eşit davranılıyor sonuçta bu bir süreçtir ve yaşayarak atlatılması gerekiyor...Ruh ve sinir hastalılklarından raporu olanlar istisna onun dışında psikolojik sorunlu olanları pedereme denilen bir takım oluşturulup düşük seviyede eğitime tabi tutulurlar ve sicillerine işlerler,bu pedereme takımı genel olarak geri hizmette kullanılır silah taşımaları yasaktır....Yeme içme sorununa gelince bu olayda genelde oradaki herkesin başına gelen bir olaydır bağışıklık sistemi halsiz düşüp bayılıncaya kadar farkına varılması ve ciddiye alınması biraz zordur,bunu yaşadıktan sonra gerekli tedbirler alınır.....Olaya birde şu yönden bakmak gerekiyor sonuçta sivil hayatta yaşamını idame ettirebiliyorsa orada bunu yapması çok daha kolaydır çünkü yanında yüzlerce insan vardır ve sivil hayattaki gibi yolda düşüp bayıldığınızda 50 kişi bakar ama bir kişi yardım eder durumu söz konusu değil,herkes gerekli tedbirleri almak için elinden geleni yapar ve bir nevi göz hapsinde tutulur.....
            <div>Sen gıt ben gelemem bu yurekle,ya da kal eylul yagmurlarını bekle.</div>

Yorum

Bende yakında askere gidicem.Panik bozukluk var,daha bi sürü şey yaşıyorum.Nasıl geçircem o günleri hiç bilmiyorum...
              Sadece fazla ileri gitme riskini goze alanlar ne kadar ileri gidebilecegini ogrenir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: majestic
                Askerlik bir çok hastalığa iyi gelir....Kendini o ortamın içine at gerisi kendiliğinden gelişecektir........
                Bu fikre katılmakla birlikte ; diğer bir arkadaşımızın önerdiği rapor olayına değinmek istiyorum ;pa gibi hastalıklarda rapor alınmaz.

Katıldığınız birlik komutanına konuyu izah edersiniz, oda sizi psikiyatriye sevk eder, tedaviniz sorunsuz şekilde orda da devam eder.

Yorum

nöbet 8O gece 3-5 :arrow:

allah yardımıcınz olsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tuko123
                    nöbet 8O gece 3-5 :arrow:

allah yardımıcınz olsun
                    Çok yardımınız oldu teşekkür ederim.
                    Sadece fazla ileri gitme riskini goze alanlar ne kadar ileri gidebilecegini ogrenir.

Yorum

Benim asıl merak ettiğim askerlikte pa oldumuzu soyledikten sonra herhangi bir şekilde bu sicilimize işlenicekmi yani aldığımız tezkerede bu durumdan bakseden bir ibare olucakm.... diğer merak ettiğimde panik atak oldumuzu soyledimizde cevremizdeki kişilerin bakış açısı ne olucak ben tedavi goruyorum ve suan durumum cok cok iyi ama askere gidicem ve orda ilaç kullanabilmek için mutlaka hastalımdan bahsedicem bu bana dönüşümde sicilime yazılıcak negatif bir puan olarak donucekse cok uzulurum... ve orada ilaç alabilme imkanları nasıl acaba ucretı kım oduyor eczanemı war yoksa askerıyedekı revırdenmı temın olunuyor gelmeden once ılaç stoklasak ne olur ????

Yorum

açıkcası ben askere gittiğimde neredeyse panik atağı yenip gelmiştim..tabi başlarda sıkıntı çektim ve erzurum da yaptığım için çok soğuktu..ozamanlar donarak oleceğimi hissedip panik yaşıodum ama bir sure sonra o ortama kapılıp gidiosun arkadaşım merak etme..orada doktora gorunup sıkıntını iletirsin kullandığın ilaçları solersin..stok olmaz bittikçe sanırım onlar veriodu sana yanlışım yoksa...korkulacak bişe yok merak etme sonuçta oradaki herkes sıkıntılı ve dertleşecek çok insan ve gusel dostluklar bulabiliosun..yeterki sabırlı olun..şimdiden hayırlı teskereler

Yorum

arkadaşlar benim bi akrabam ileri derece depresyon hastasıydı, ataklar geçirip kendin geçerdi, tedavi olduktan askere gitti ve sağlıklı bir şekilde problem geçirmeden askerliğini yaptı.
                          Zaman öylede geçiyor
                          Hayat böylede bitiyor
                          Bitsin umudum cennetten...

Yorum

İşleniyor...
                          X