Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni 1 panik ataklı daha ;)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Yeni 1 panik ataklı daha ;)

Merhaba Dostlar, Ben Can, Yaş 24 Aranızda Olmaktan ne kadar memnunum bilmiyorum ama, destek olacağınızı bilmekten memnunum..
    herkez gibi kısa hikayem ve 1 kaç sorum var

Hikayem Şöyle,
    Akar yakıt almak için Benzinliğe girdim, Dedim doldur 50 liralık...Sanki Satın almışcasına benzinliği indim araçtan, parayı uzuttum buyur arkadaş diye, kasıla kasıla, tam o anda bütün kasıntım geçti, kalpte çat çat çaaat çarpıntı, bayılacak gibi oldum... sol kolda uyuşma.. kalp kirizi sandım.. o an sadece kalp sesimi duyuyordum. İçimden Allahım evdekiler bekliyor nabıcam ben dedim.. Sonra Aynı Arkadaşa Usta ben kötüyüm yaa modunda seslendim, sağolsun ilgilendi etti. Bende o sırada öksürüyorum kalp krizi sanıyorum ya hani o şekilde kalbe basınç uygulayacağım. Ambulans falan dediler. iyileşmiştim O anda yok dedim ya boşverin atlayıp gittim ama çok tırsmıştım. hastaneye gitmeye neden tırstım onu hiç bilmiyorum.. hikayem bu panik atakmıyım ? bilmiyorum. Doktora gitmedim. dün niyetlendim gene gitmedim. olay 10 gün önce gerçekleşti sonra ufak bir kaç kalpte vurma daha oldu 2 kere falan.. genelde baktımda belirtilerde yarım saat 10 dk falan sürüyormuş panik atak. bende 2 dk anca sürdü. bu panik atak olamdığı mı mı belli eder yoksa sizde de öylemi. kalpte ritim bozukluğu olayına gelince. hem aritmi hem de P.a olabilirmiyim ? Doktora gidersem kızar mı

kısacası aranıza hoş geldim arkadaşlar uzun ve güzel önerilerinizi belirtilerimle ilgili şeker yorumlarınızı beklemekteyim...
    Dogo Argentino - Beyaz satenden bir postla sarılmış çelikten bir beden ve altın kalpli bir dost...!

Doktor niye kızsın ki ?

Yorum

hoşgeldiniz..
      anlattıklarınız hakkında net bir teşhis koyamayız elbette, uzmana görünmenizde fayda var, ihmal etmemelisiniz.

bir şey daha..yazınızı okurken yaklaşık 1 yıl önce yaşadığım olay (adı her neyse) geldi aklıma. buna benzer bir şey yaşamıştım, birkaç kez..
      birden bire kalp atışlarında hızlanma, vücutta bir halsizlik, her an yere yığılacakmışınız gibi bir his ve durup dururken ağlamaya başlama. ama en fazla 2dakika..
      özellikle sınav dönemlerime, çok stresli ve üzgün olduğum zamanlara denk geldiği için üstelemedim. kalp atışlarım normalden biraz daha hızlıdır, demir eksikliğinden dolayı.
      strese bağlamıştım ya pek üstüne düşmedim. bugün yarın derken ihmal etmişim, son zamanlarda başıma gelmediği için unutmuşum bile diyebilirim. hatırlattığınız iyi oldu, en kısa zamanda bir doktora görünmem gerekiyor.
      sağlıkla kalın..
      Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
      Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
      Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

@Mahzunane hoş bulduk teşekür ederim. daha ilk yaşadım. ailemde kalp yok ama kardeşim ben ve babam hipertansiyon mağduruyuz normalimiz 15 16 arası genelde. panik atağa bağlamaya gelince Sıkıntılı zamanlar geçirdim. hani belki acaba dedim ?

@meva_ Doktor hani hemen neden gelmedin falan der diye.. ii ce çekindim

@platonik Sınav dönemlerimde ben saçlarımın birazını finans dersine birazınıda money and banking dersine verdim.. ve geceleri sürekli hğaaahh diye iç çekip uyanıyordum nefessiz kalarak. ilk orda mı başladı acaba diye düşünüyorum. geri kalanlar dediğiniz gibi bendede normal atış yüksek normal çarpıntı tansiyondan ara da oluyor zaten. ama bu ap ayrı bi duyguydu sadce biraz daha soğuk kanlı davrandım..

@forte-donna teşekür ederim nerden aklıma geldi bilmiyorum ama 4-5 yıldır hep bu nickim.. ve doktor önerin için teşekürler..

ve genel olarak pazartesi günü doktora gitmeye karar verdim. ya kalpte bişey varsa :S zaten kiloluyum tansiyon var. ne diyim allah büyük saolun önerileriniz ve destekleriniz için....
        Dogo Argentino - Beyaz satenden bir postla sarılmış çelikten bir beden ve altın kalpli bir dost...!

Yorum

ben yakın bir zaman önce baldan zehirlendim, ama öyle böyle değil gittim geldim yani..
          acile gittiğimde doktor önce sebebini anlayamadı, tansiyon ve şeker ölçümünden sonra nabzın çok düşmüş eko çektir dedi.
          öldüm bittim o kablolarla 24 saat geçirirken, bir yandan da korkuyordum acaba bir şey mi var diye.. sapasağlam çıktım çok şükür korkmayın, sadece önlem alma açısından bu süreçten geçmeniz gerekiyor.

bu sene de sınav dönemlerinden geçtim ama tekrar etmedi o kriz. kim bilir neydi bilemiyorum..
          benim de başımdan amma şey geçmiş yahu...
          Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
          Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

Çok geçmiş olsun... 24 saat çok sıkıcı stresli ve zor olmalı..
            hangi aşamalardan geçicem şimdi ben ? kardiyoloğa görünücem. anlatıcam durumu. ekg eko bunlar dimi sadece ? baska can sıkıcı şeylerle uğraşmıcam dimi... çok teşekürler ilgine gerçekten....

Yorum

teşekkür ederim geçti çok şükür bir cihaza bağlı olarak yaşayanlar da var, Allah şifa versin onlara..

ben sadece muayene olup, şikayetimi anlattım. eko için üzerime bir cihaz bağladı. telsiz gibi bir şey bir sürü kablo ve kabloların uçlarında üzerine yapıştırdığı yuvarlak süngerler. bu yapışkanları vücudun belli bölgelerine yapıştırıyor. cihazın üzerinde dijital bir ekran var. he bir de üzerine lastikten file bir atlet giydiriyorlar, kabloları sıkı tutsun dağılmasınlar diye tıbbi isimleri bilmiyorum, üzgünüm. neyse o cihazı kemer gibi bir şeyle belime taktı ve onunla 24 saat geçirdim. kalp ritmim ölçülmüş oldu böylece..
              tabii ben bir psikoloğa değil kardiyoloğa gittim anlattıklarım sadece eko için.
              yoksa o geçirmiş olduğunuz kriz için hangi uzmana gitmeniz gerektiğini bilmiyorum. belki fikir veren biri olur da ben de bir görünürüm...

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

hoşbulduk @tre@sureback teşekürler.

@platonik Anladım arkadaşım nabalım artık 24 saat takılcaz öyle hele 1 pazartesi olsunda vazgeçmezsem hemen gidecem zaten inş vazgeçmem

Yorum

vazgeçmee doktora git ve bizi de haberdar et.
                  bu aradaa.. avatarın hakkında fikrimi söyleyebilir miyim ?

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

kesinlikle söyleyebilirsin

Yorum

çok itici ve sert. korkunç görünüyor. fikrimce..
                      neyse konuyu dağıtmayayım

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

teşekür ederim özelden yazıyorum.

Yorum

İşleniyor...
                        X