Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benim neyim var :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Benim neyim var :(

    Selamlar Salı gününden beri yaşadığım sıkıntıları anlatmak istedim, bir derman bulabilmek amacıyla; yanlış bölümdeyse kusura bakmayın..

    Salı gecesi arkadaşlara gittik GS maçı izlemeye, giderken de bir tane Marmara aldık 1lt. Neyse saat 9:15 gibi mısırlar patladı herkes geldi falan ben mısır yemeğe başladım, biranın da tamamını içmedim arkadaşla bölüştük ama 3/4 tükettim diyebiliriz, neyse ben yaklaşık 1 saat falan mısır yedim ilk yarı bitene kadar, heyecanlı maçtı bir de 2. yarı da atıştırdım biraz, arada birkaç çekirdek biraz da kola düdükledim. Neyse 12 gibi kalktık eve geldik, saat 1 civarı yatayım ben dedim artık.

    Yatağa girdim, sağ tarafıma yattım. Neden sonra bilmiyorum, gözümü kapattıktan sonra bir rahatsızlık duymaya başladım kendimle ilgili, böyle üstümde çok fazla yük varmış gibi geldi bir süre, sonra şey oldu, bu nefes alırken bazen diyaframını da doldurursun ya ekstra bir nefeş alışı sağlarsın, sürekli onu yapasım geldi yani aldığım nefes sanki yetmiyormuş gibi oldu biraz. Alla alla diyorum acaba ne oluyor, bir yandan da bu anlamlandıramadığım şey karşısında heyecanlanıyorum biraz, neyse sola döndüm bu sefer, yine böyle devam etti, bu arada biraz çarpıntım falan oldu (yani kalbin atışlarını böyle çok ön planda, sanki boğazında atıyormuşçasına hissetmek çarpıntı olarak nitelendiriliyorsa öyle) sonra bir an böyle sanki biri kalbimi avuçluyor sıkıyor gibi oldu ve 1-2 saniyeliğine boşlukta gibi hissettim, bir daral geldi. Aha dedim gidiyorum sanırım. Ama sonra baktım başka bir uyuşma ağrı mağrı yok.

    Neyse kalktım sonra ayağa, az dolandım evde balkona çıktım, kolonya kokladım biraz düzelir gibi oldum, bir de arkadaşların evindeyim, ilaç milaç hiçbir şey yok. Sonra tekrar uzandım, yine aynı sıkıntı. Lan neden sonra fark ettim ki midem davul gibi. Hadi yine kalktım, biraz ovuşturdum yürüdüm, Gaviscon vardı onu içtim biraz, bir kaç kez geğirdim baktım mısır geliyor "aha" dedim "doğru ben 1 saat mısır yedim"... Neyse sonra uzandım yine, baktım gır gır ediyor barsaklar, biraz rahatladığımı hissettim o ara dalmışım zaten 3'müydü neydi. Ama uyuyana kadar üşüme titremesi geldi. Yani alzheimer tarzı titreme değil de, bildiğiniz üşüyor gibi titredim bir süre. Bu arada başka yerimde bir ağrı uyuşma terleme bulantı falan olmadı. Tansiyon inme çıkması olmadı, nabzım da 80 falandı, tabi o ilk heyecanlandığım anları saymazsak.

    Neyse sonra Çarşamba sabahı kalktım iyiyim birşey yok, okula gittik arkadaşla, bu derse girdi bende kahvaltı için bir kaşarlı poğaça bir de vişne suyu aldım. 15 dk sonra falan bu da oturdu lök diye mideye. Bu sefer okuldaydım oturur pozisyondaydım, aynı şeyler olmadı ama yine birkaç kere çarpıntı olur gibi oldu. O da şöyle esasen; hani mesela yakında olacak bir olayı düşününce sevinirsin de böyle tam kalbinin oralarda bi değişik his olur ya, heyecanlandım derler, olan aynen o, ama 1-2 sn. sürüyor en fazla ve böyle alakasız durumlarda oluyor yani mesela "acaba bana ne oldu" falan diye düşünürken falan değil, tamamen random.

    Neyse sonra öğlen eve geldim, çorba ve patates yedim, uzandım sonra çok uykusuzdum 1 saat falan uyumadım gerçi, bir sıkıntı olmadı uzanırken. Birkaç hazım ilacı aldım çünkü bende bu sindirim sorunları aslında 2.5 yıldır falan var, endoskopi olmuştum hatta Giardiasis bakterisi ve hafif gastrit çıkmıştı. 1-2 haftalık antibiyotik tedavisi sonrası %90 oranında düzelmiştim, ama zaman zaman bağırsak düzenimin bozulduğu olur. Ama bu kadar midemi sıkıştıracak denli hiç olmazdı.

    Perşembe gününü normal geçirdim, arkadaşla gezmedeydik, yürüdük ettik birşey olmadı fakat yine birkaç defa random heyecanlanma yaşadım yok yere. Sonra akşamına bilgisayarda download bırakıp yattım, 3 gibi uyanıp kontrol ettim, tekrar uyumak için dönünce yatağa "aa iyiyim düzeliyorum sanırım" diye düşünmemden 5 saniye sonra yine ilk gecekine benzer şeyler yaşadım. Dün ve bugün Benexol ve sabah akşam Pasiflora almaya başladım. Bilmiyorum ilaçlardan mı ama, dün de bugün de tüm gün esnedim, üzerimde bir uyku hali vardı -ki özellikle dün gece gayet iyi uyudum- Bu sefer daha çok olan şey, sanki nefes alıp vermemin bilinçli bir şekile dönüşeceği, ve benim istemim dahilinde nefes alıp vermem gerektiği düşüncesiydi, yani o tempoyu yarım saniye dahi kaçırıp geç nefes alsam hemen istemdışı bir heyecan basıyordu. Tam uykuya dalacakken de oldu birkaç defa, ve hemen ardından gözlerimin olduğu bölgede çok hafif bir uyuşma hissettim 2-3 saniyeliğine.

    Dün, babamın psikolog bir arkadaşına durumu anlatınca "anksiyete bozukluğu gibi duruyor ama kesin muayne sonrası ortaya çıkar, ama hafif birşeye benziyor ve hafif bir ilaçla rahatlarsın" dedi. Antiparantez, bu olayın ilk gününden beri inanılmaz gazım var, sürekli gurul gurul etmekte ve sıkıştırmakta beni. Bir acil doktoru olan arkadaşıma durumu anlattığımda ise gastritin o kadar mısırdan sonra nüksetmiş ve hafif bir panik atak şeklinde tepki vermiş gibi duruyor, sen 2 hafta bi rejim yap, asit baskılayıcı PPI kullan ondan sonra bakarız" demişti ilk konuşmamda, ama bugün tekrar anlatınca olanları "hafta içi gel bir psikiyatra gözük" dedi

    Bunlar dışında söyleyebileceklerim, sigara kullanmadığım ama kullanılan ortamlarda maalesef bulunduğum, alkolu nadiren 1-2 bira şeklinde tükettiğim, kahveyi ayda yılda bir içtiğim, sıkıntılı bir ilişki sonrası 2.5 senedir çok sinir stresli birisi olmam, genelde takıntılı kuruntucu ve olumsuz biri olmadığım ama bazen geçmişle ilgili bazı şeyleri kafaya taktığım olabilir.

    Ve dediğim gibi çok da takıntılı biri değilim. Hatta şey oldu hep, ilk gece anlamadım tabi de ertesi gün inceledim interneti falan, çarpıntı diye yazdığımda çıkan 3. madde psikolojik şeylerdi. Okudum, lan baktım aynı şeyler. Neyse, dediğim gibi aklıma gelen şey şu hep aslında "lan olm, bunlar beyninin sana oynadığı oyunlar, hiç insan manuel olarak nefes alır mı, yat uyu" diyorum bir yandan -ki bunu söyleme sebebimi tam uykuya dalacakken sanki otomatik olan nefes alıp vermeyi bırakacakmışım da kendim istemli bir şekilde yapacakmışım gibi bir hissiyat oldu, eklemeyi unutmuşum-, ama öte yandan da kendi kendime laf geçiremiyorum, çok acayip bir durum..

    Şu an ise boğazımda hafif bir yumru var gibi, midem/barsaklarım rahatsız edici derecede şişkin.

    Ne dersiniz, ne yapmalıyım?

  • #2
    benım dr um bilinç altı diyor buna benzer şeyleri

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: sevimlicadii View Post
      benım dr um bilinç altı diyor buna benzer şeyleri
      Peki ya sonuç? :tinysmile_classes_t

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: sevimlicadii View Post
        benım dr um bilinç altı diyor buna benzer şeyleri
        Bilinçaltı çok ilgimi çeker yakında kitap alıp okumayı düşünüyorum. Yukarıyı erindiğim için okuyamadım kısaca özetleyebilir misin hangi konu bilinçaltı ile ilgiliymiş?
        Her şey güzel olacak...

        Yorum


        • #5
          Peki ne yapmalıyım, anbean daha fazla sıkıntılı ve sinirli hissetmeye başlıyorum, çünkü şu midem bir rahat vermiyor!

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: Slammer88 View Post
            Peki ne yapmalıyım, anbean daha fazla sıkıntılı ve sinirli hissetmeye başlıyorum, çünkü şu midem bir rahat vermiyor!
            bahar depresyonu geçiriyor olabilirsiniz havaların aynı seyirde devam etmemesi büyük bir etkendir..
            BİR UMUTTUR YAŞAMAK...

            Yorum


            • #7
              bende yaşıyorum gece uykumdan boğulup kalıyorum kalbim sıkışıyo ama aslında böyle birşey olmadığını söyluyo bızım hıssettıklerımızmiş o anki bılınc altı düşüncelermiş banada anlamsız gelıyo bu

              Yorum


              • #8
                5 yıldır panık atak hastasıyım 3 sene tedavı gördüm sonra kendim aşmak istedim bıraktım ilaçları gecen sene mayıs ayında denge kaybı ile başladı tekrar ilaça başladım 15 kılo verdım her turlu aktıvıte bulunuyorum ama eskı yaşananlar bilinç altında tetikliyor deniliyo dr umla bu yüzden kavga bıle ettım bilinç altını bana açıklıyamıyoD

                Yorum


                • #9
                  muz ve kiwi deprosyana bire bir iyi gelıyor akşamları yemek yerıne muz ve kiwi yiyorum::RpS_rolleyes:

                  Yorum


                  • #10
                    şöyle vücudu komple geçici de olsa rahatlatan bi çözüm yok mu illa hafif de olsa ilaç mi almam gerekecek? Bağırsaklarımda da ibs nin geri döndüğünü tahmin ediyorum

                    Yorum


                    • #11
                      o bilinç altı denen beladan kurtulmak zor bendede sıkıntının temelinde bilinçaltı var sanırım.vücudu rahatlatmak ilaçlarla mümkün başka çare yok malesef
                      içindeki öküz e oha de.

                      Yorum


                      • #12
                        dr a gitmen lazım bilinçsiz ilaç kullanmayın tehlıkelı ve böbreklere zaralı

                        Yorum


                        • #13
                          nedir bilinç altı ya bunu bilsek zaten hastalık kalmıyacak

                          Yorum


                          • #14
                            Orjinal yazı sahibi: sevimlicadii View Post
                            muz ve kiwi deprosyana bire bir iyi gelıyor akşamları yemek yerıne muz ve kiwi yiyorum::RpS_rolleyes:
                            kendi kendine konuşman içime dokunda bari ben cevap yazıyım... Evet muz depresyona iyi geliyormuş, muz için içi serotonin dolu mutluluk hapı benzetmesini duymuştum bir aydır arasıra muz yiyordum bitti yarın bir gün almalıım ama kivinin iyi geldiğini duymamıştım ona da bir bakıyım.
                            Her şey güzel olacak...

                            Yorum


                            • #15
                              kendımle sürekli konuşurum zaten)

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X