Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tuhaf bir durum yaşadım geçen gün,fikri olan var mı ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Tuhaf bir durum yaşadım geçen gün,fikri olan var mı ?

Öğrenci değişimiyle yurt dışındayım arkadaşlar bayadır foruma bişeyler yazamadım. Şu kadarını söyleyeyim sosyal fobiyle burada yaşamaktan çok korkuyordum ama herşey yolunda çok şükür. Baya baya yol kattettim yine. Fakat dün gece çok ilginç bir durum yaşadım arkadaşlar. İnanın anlatmakta çok güçlük çekeceğim fakat anlatabildiğim kadar anlatacağım. Çünkü tarifi çok zor bir durumdu...

Bundan öncesinde hiç panik atağım yoktu ya da ben farketmedim ki hala tam anlamıyla olduğunu düşünmüyorum ya da kabullenemiyorum. Yaklaşık 7-8 ay önce komik bir sebepten ötürü öleceğimi düşünmüştüm. Doktora gittiğimde bende panik atak başlangıcı olduğunu söyledi,hiç mi hiç tınlamadım açıkçası..Tabi ben ufacık şeylerden pipireklenmeye de başlamıştım. Yersiz yere ölüm geliyordu aklıma,insan elbette ki ölümü düşünmeli fakat öleceğim diye de hayatı bırakmamalıydı değil mi ?

Neyse dün gece de önce arkadaşlarla bir kart oyunu oynadık gece 1 e kadar falan. Sonra odama geldim,bir an kendimi kaybetmiş gibi sanki yokmuşum gibi hissettim ama çok tuhaf bir histi ve çıldırma raddesine geldim. Düşünmek istiyordum düşünemiyordum. Beynimde bir şeyler bozulmuştu sanki beynimin ayarı kaymıştı ve düşünmemi engelleyen bir şeyler vardı. Çok korktum arkadaşlar bildiğiniz gibi değil. Aklıma türlü türlü senaryolar gelip yarım kalıyordu. Beynim işlevini yitirmişti sanki. Ben düşünmek için çabaladıkça iki saniye önce düşündüğümü ya da düşündüğümü sandığımı unutuyordum. Dedim kesin gittik. Kelime i şehadetler getiriyordum arada bir ve sanki uyursam ölecektim. Uyumamak için direndiysem de bir süre tutamadım kendimi uyudum. Sabah kalktığımda da biraz vardı o durum hala. Çok tuhaftı cidden. Ve kendimi mal gibi hissediyordum. İnsanın düşünme olgusu da kalkarsa hayvandan ne farkı kalırdı ki ? Bu korkuyla zor zoruna uyudum arkadaşlar.

Şimdi ne kadar anlatabildim bilmiyorum çünkü çok garipti. Anlattıklarıma bakılırsa durum nedir ? Bu bir panik atak krizi miydi ? Neydi ? Neler yapmam gerekir ? Yurt dışındayım sağlık imkanım yok sadece yanımda bir antidepresan getirdim wellbutrin miydi neydi ama daha kapağını bile açmadım. İhtiyacım olmadı hiç Ne önerirsiniz ? Ciddi bir durum mu ?
    Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Anladığım kadarıyla endişe ve korku yaşamışsınız... Psikiyatri Uzmanına görünmelisiniz, teşhisi o koymalı ve senin durumuna ve bünyene göre ilacı belirlemeli diye düşünüyorum.. Öyle kafandan kendi kendine bende bu var şunu kullanayım bari sakın deme ! Çok zor bir durum geçmiş olsun.

Yorum

İşleniyor...
    X