Arkadaşlar merhaba 25 yaşında bayan din kültürü öğretmeniyim. size benim gibi anksiyete problemi olan arkadaşlara bir nebze yardımcı olmak için kendi tecrübelerimi anlatacağım kendimi bildim bileli biraz takıntılı ufak sorunları kafamda büyüten olayları olduğundan farklı gören bir yapıya sahibim. 1 yıl önce ailemin hiç onaylamadığı erkek arkadaşımla nişanlandık ve ilk atağımı o zaman geçirdim tabi o zamanlar atak gecirdiğimi anlamıyordum sürekli içim sıkılıyordu mide ağrıları kimseyle görüşöek istemiyordum bi yerde uzun süre kalamıyordum sıkıluıyordum vs. sonra ben bunu zamanla aştım tabi hala psikolojik bir sorun olduğunu anlamıyordum bundan 3 ay önce dedem intihar etti
( o da depresyondaydı... dedemi defnettiğimiz gece ben çok şiddetli bir atak geçirdim ve soluğu acilde aldık tetkikler vs tabi sonuç fiziksel hiç bir şey yok psikiyatriye yönlendirdiler... ben hala anksiyete bozukluğu panik atak ve deprsyon gecirdiğimi kabul etmediğim için gitmedim. o geceki ataktan sonra bir ay boyunca nerdeyse her gün ataklar gecirmeye başladım inanılmaz kalp çarpıntıları ellerim bacakların dizlerim titriyor sürekli içim sıkılıyor günde 5 10 posta ağlıyorum hayattan zevk alamıyorum kimseyi görmek istemiyorum. nihayet psikiyatriye ve psikoloğa gitmeye başladım. ve şu gerceği anladım arkadaşlar: BU RAHATSIZLIKLARI YENMENİN TEK YOLU OLAYI BASİTE ALMAK... MESELA DİYELİM Kİ YİNE BİR ATAĞINIZ GELDİ VE KALBİNİZ ÇARPMAYA BAŞLADI BUNUN ATAK OLDUĞUNU BİLİN AMA UMURSAMAYIN GÜLÜN GEÇİN KENDİNİZİ MİZAHA ALIN ABARTMA ALT TARAFI BASİT Bİ HEYECAN İŞTE DEYİN VE GECİN... ÇÜNKÜ HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ ASLINDA BU KORKULARIMIZ GERCEK DEĞİL ZİHNİMİZİN OYNADIĞU BİR OYUN
BUNU KABUL EDİN BİZ GAYET NORMALİZ O ÖZENDİĞİMİZ DİĞER İNSANLAR KADAR NORMALİZ SADECE BİRAZ DAHA HASSASIZ .İLK ZAMANLAR BUNU YAPMAK KOLAY DEĞİL AMA ZAMANLA ALIŞINCA GÖRECEKSİNİZ Kİ BU ATAĞI UNUTMUŞSUNUZ BİLE
KURAL 2 CANINIZ EVDEN Mİ ÇIKMAK İSTEMİYOR İNADINA ÇIKIN GEZİN İLK ZAMANLAR ÇOK ZOR OLUYOR İNSANLARIN YANINDA SIKILIYORSUNUZ AMA İNADINA GEZİN TOZUN BİR MÜDDET SONRA BEYNİNİZ BUNA ALIŞACAK VE SON OLARAK SÜREKLİ MUTLU OLMAK ZORUNDA DEĞİLİZ KİMSE HER ZAMAN MUTLU OLAMAZ UFAK MUTSUZLUKLARI ANKSİYETE OLARAK YORUMLAMAYIN ÖNEMLİ OLAN HUZUR ARKADAŞLAR
HER ZAMAN NORMAL OLMAK YA DA AŞIRI NORMAL OLMAK ZORUNDA DA DEĞİLİZ... BENCE SÜREKLİ MUTLULUĞU ARAMAK DA AYRI Bİ SIKINTI... BEN BU YÖNTEMLER SAYESİNDE ELHAMDÜLİLLAH ANKSİYETEME ALIŞTIM ONU SEVDİM VE KÜÇÜCÜK BİR HALE GETİRDİM. DARISI HEPİNİZİN BAŞINA
)
( o da depresyondaydı... dedemi defnettiğimiz gece ben çok şiddetli bir atak geçirdim ve soluğu acilde aldık tetkikler vs tabi sonuç fiziksel hiç bir şey yok psikiyatriye yönlendirdiler... ben hala anksiyete bozukluğu panik atak ve deprsyon gecirdiğimi kabul etmediğim için gitmedim. o geceki ataktan sonra bir ay boyunca nerdeyse her gün ataklar gecirmeye başladım inanılmaz kalp çarpıntıları ellerim bacakların dizlerim titriyor sürekli içim sıkılıyor günde 5 10 posta ağlıyorum hayattan zevk alamıyorum kimseyi görmek istemiyorum. nihayet psikiyatriye ve psikoloğa gitmeye başladım. ve şu gerceği anladım arkadaşlar: BU RAHATSIZLIKLARI YENMENİN TEK YOLU OLAYI BASİTE ALMAK... MESELA DİYELİM Kİ YİNE BİR ATAĞINIZ GELDİ VE KALBİNİZ ÇARPMAYA BAŞLADI BUNUN ATAK OLDUĞUNU BİLİN AMA UMURSAMAYIN GÜLÜN GEÇİN KENDİNİZİ MİZAHA ALIN ABARTMA ALT TARAFI BASİT Bİ HEYECAN İŞTE DEYİN VE GECİN... ÇÜNKÜ HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ ASLINDA BU KORKULARIMIZ GERCEK DEĞİL ZİHNİMİZİN OYNADIĞU BİR OYUN
BUNU KABUL EDİN BİZ GAYET NORMALİZ O ÖZENDİĞİMİZ DİĞER İNSANLAR KADAR NORMALİZ SADECE BİRAZ DAHA HASSASIZ .İLK ZAMANLAR BUNU YAPMAK KOLAY DEĞİL AMA ZAMANLA ALIŞINCA GÖRECEKSİNİZ Kİ BU ATAĞI UNUTMUŞSUNUZ BİLE
KURAL 2 CANINIZ EVDEN Mİ ÇIKMAK İSTEMİYOR İNADINA ÇIKIN GEZİN İLK ZAMANLAR ÇOK ZOR OLUYOR İNSANLARIN YANINDA SIKILIYORSUNUZ AMA İNADINA GEZİN TOZUN BİR MÜDDET SONRA BEYNİNİZ BUNA ALIŞACAK VE SON OLARAK SÜREKLİ MUTLU OLMAK ZORUNDA DEĞİLİZ KİMSE HER ZAMAN MUTLU OLAMAZ UFAK MUTSUZLUKLARI ANKSİYETE OLARAK YORUMLAMAYIN ÖNEMLİ OLAN HUZUR ARKADAŞLARHER ZAMAN NORMAL OLMAK YA DA AŞIRI NORMAL OLMAK ZORUNDA DA DEĞİLİZ... BENCE SÜREKLİ MUTLULUĞU ARAMAK DA AYRI Bİ SIKINTI... BEN BU YÖNTEMLER SAYESİNDE ELHAMDÜLİLLAH ANKSİYETEME ALIŞTIM ONU SEVDİM VE KÜÇÜCÜK BİR HALE GETİRDİM. DARISI HEPİNİZİN BAŞINA
)

Yorum