Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik atak ve kalp ritim bozukluğu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• panik atak ve kalp ritim bozukluğu

merhaba arkadaşlar 6 ay kadar önce her panik atak hastası gibi kalbimde bir rahatsızlık olup olmadığından emin olmak için ekg,eforlu ekg,ritm holter vs gerekli tüm tetkikleri yaptırdım.kalp kapakçılarından birinde anlamsız sarkma ve günde 5-8 kez meydana gelmiş ritim bozuklukları tespit edildi kardiyolog bunların problem olmadığını herkeste olabileceğini söyledi ve herhangi bir tedavi gerektirmediğini söyledi ama psikolojik destek alabilirsin dedi istersen.O günden beri eskiye göre daha rahattım fakat geçtiğimiz günlerde kalp ritminede bakan bir tansiyon aletiyle tansiyonumu ölçtüğümde (3kez) tansiyon normaldi fakat kalpte ritim bozukluğu gözüktü cihazda.Bu yüzden tedirgin oldum şimdi yine farklı bir doktora gitmek istiyorum.Benimle aynı durumda olan arkadaşlar olup olmadığını merak ediyorum panik atak ve ritim bozukluğu yaşayan fakat yaşadıkları ritim bozukluğu tedaviyi gerektirmiycek düzeyde olan arkadaşlar var mı ?
    www.filmizlemece.com

Panik Atak ve kalp ritim bozuklukları

Arkadaşım ben de yaklaşık 20 yıldır Panik Atak hastasıyım ve senin bahsettiğin gibi Aritmilerle uğraşıyorum..Zaten bana göre Panik Atak olmamın başlıca sorumlusu da bu Aritmiler..Ve aynı zamanda Agorofobik durumların sebebide yine bu Ariitmiler.Bu anlamda çare bilen varsa gerçekten beri gelsin...[/b]

Yorum

peki aritmileriniz için herhangi bir ilaç kullanıyor musunuz ? ben panik atak olduktan sonra aritmilerden haberdar oldum belki dediğiniz gibi tam tersi oluyordur aritmi olduğu için panik atak oluyoruzdur
      www.filmizlemece.com

Yorum

ne kötü bir birliktelik ama şundan eminim ki tüm p.a. aklından geçmiştir

Yorum

Hayır şu anda herhangi bir ilaç kullanmıyorum..Geçmişte doktorumun önerisi ile Dideral kullanmıştım ancak nabzı ve tansiyonu oldukça düşürdüğünden bir daha kullanmadım..

Yorum

Panik atak,ritm bozuklukları,taşikardi

Bu konuda bilimsel bir yaklaşıma sahip arkadaşlar neredesiniz?
            Yani her nasıl ki panik atağın ne zaman,nerede ve neden gelebileceği kestirilemiyorsa bu taşikardi ve aritmiler de bunun gibi bir şey..İstirahat halindeyken,oturuyorken veya hareket ederken olabiliyor.Yani aktiviteye ve yorulmaya bağlı değil.Ama yorulma ile biraz daha
            şiddetlenebiliyor.Hekimler kalbin bilmem neresindeki elektiriksel işlev ile ilgili olduğunu söylüyorlar da bunun ilacı,çaresi yokmudur..Bilgi sahibi arkadaşların dikkatine..

Yorum

panik atak varmış bende de.kalp ritmim normalden fazla sürekli bir maraton koşusu halinde kalbim.sebebini bilmiyorum ne zaman biteceğinide bilmiyorum.ilaç kullanmaktan hoşlanmıyorum neyi neden verdiklerinide bilmiyorum.
              Bir ruzgarin onunde kacagim,kuralsizim.

Yorum

merhaba arkadaslar bende de rıtm bozuklugu var tamamen ataklarla alkalı bişey.doktorum dıderal verdı sadece ataklarda içyorum sureklı kullanmıyorum

Yorum

Re: panik atak ve kalp ritim bozukluğu

Orjinal yazı sahibi: Websper
                  merhaba arkadaşlar 6 ay kadar önce her panik atak hastası gibi kalbimde bir rahatsızlık olup olmadığından emin olmak için ekg,eforlu ekg,ritm holter vs gerekli tüm tetkikleri yaptırdım.kalp kapakçılarından birinde anlamsız sarkma ve günde 5-8 kez meydana gelmiş ritim bozuklukları tespit edildi kardiyolog bunların problem olmadığını herkeste olabileceğini söyledi ve herhangi bir tedavi gerektirmediğini söyledi ama psikolojik destek alabilirsin dedi istersen.O günden beri eskiye göre daha rahattım fakat geçtiğimiz günlerde kalp ritminede bakan bir tansiyon aletiyle tansiyonumu ölçtüğümde (3kez) tansiyon normaldi fakat kalpte ritim bozukluğu gözüktü cihazda.Bu yüzden tedirgin oldum şimdi yine farklı bir doktora gitmek istiyorum.Benimle aynı durumda olan arkadaşlar olup olmadığını merak ediyorum panik atak ve ritim bozukluğu yaşayan fakat yaşadıkları ritim bozukluğu tedaviyi gerektirmiycek düzeyde olan arkadaşlar var mı ?
                  merhaba ...
                  mutlaka her pa lda sizin yaşadıklarınız yaşanıyordur ...
                  ben de yaşadım ritim bozukluğu ve arasıra yaşamayada devam ediyorum ...
                  bende tansiyon yükselmesinden dolayı pa oldum ...tansiyon normal ama kalp atışları anormal ..bende bütün tetkikleri yaptırdım ....herhangi birşey çıkmadı ...ve psikolojik destek almamı söylediler ...aldım ve ala daha alıyorum ...
                  eğer ilaç kullanmıyorsanız başşlamayın ...bu ritm bozukluğu olup kendi kendine geçeiyor ...ama dideral işe yarıyor ...

siz yinede bir uzmandan yardıum alırsanız daha iyi olur ..
                  kendinizi daha iyi hissedersiniz hemde ..
                  geçmiş olsun ..
                  bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

arkadaşım aynı sorun bende de var. doktor size söylenilenin aynısını bana dedi. dideral yazdı yaklaşık iki yıl kullandım. doktor bırak dedikten 10 ay sonra bırakmaya karar verdim. yaklaşık iki hafta oluyor. ilk günlerde hiçbir sorun yaşamadım ancak son 2 3 gündür yine çarpıntı oluşmaya başladı bende. ne yapacağım bilmiyorum.

Yorum

merhabalar,
                      Forumunuza yeni üye oldum. Herkese Allahtan acil şifalar diliyorum. Aynı dertten 7 tıldır muzdaribim. O çarpıntı denen illet Beynimizle kalp arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor.Beynimizin elektirik sistemini sinyallerini kalbimiz yanlış aşgılıyor ve erken vuruş. Bizlerde o an korkularımız bunu dahada tetikliyor. Ondan asla korkmayın. Bizlere zarar veremez. Bakın ben çocukluğumdan beri bu ekstra atakları yaşıyorum. Şu an 45 yaşımdayım.Ayrıca menapoza yeni giren bir bayan olarak işim dahada zor. Ben emekli bir hemşireyim.anestezi hemşiresiyim. Kalbimiz çook güçlü bir organ kolay kolay pes etmez. Moral en büyük destektir. Zor olsada moralleri yüksek tutmak gerek. bakın benim oğlum 16 yaşında onda şu an bile çarpıntılar oluyor ve o gelişme çağında ekstra atakları dahi oluyor. Bana annecim. Kalbim güm güm vuruyor ve bi,r ısı geliyor diyor. Ben ilk önce korktum ama doktor bunların gelişme çağındaki çocuklarda normal olduğunu söyledi erkeklerde bu yaşta hormonların en zirve vurduğu dönem. Bende öyle çarpıntılar oluyorduki o aritmi dediğimiz şey ekstrasistoldür. Kalbin erken kasılması yani.

Ben 2006 dan bu yana paxil kullanıyorum. Ve dideral kullandım. Sonra dideral yerine doktor yani kardioloğ bana belok verdi. Ha ekstralar kesildimi asla yine devam etti ama güçlü değil seyirme şeklinde. Arkadaşlar. sakın panik olmayın ben bunu dolu dolu yaşadığım için artık onu tanıyorum benim kızımda panik atak hastası oldu. Biliyorsunuz bu öğrenilebilir bir hastalık. Ona lustral başlandı. ama o şimdi iyiyiz.ondada çarpıntı ve ekstrasistol var. Yani tıpkı ben. Bizler güçlü olmalıyız. Bizler ince ruhlu insanlarız. Kaba saba olsaydık panikatak olmazdık.
                      Herkeze yine acil şifalar Allahtan diliyorum::::sayha

Yorum

Selamlar,

Yalnız didrral, belok tipi betablokerler bir anda bırakılmaz. Doz yavaş yavaş azaltılarak bırakılmalıdır.Mesela günde 40 mgr alıtorsanız önce bunu yarıya indirerek bir süre devam ettikten sonra çeğrek tabletle yine belli bir dönem kullanıp bırakılmalıdır.

Bu diğer aldığımız lustral ve benzeri ilaçlar içinde aynıdır. Çarpıntı sesiğiniz şey taşikardimi yoksa ekstrasistolmu? Hani halk arasında göğsümde sanki birşey kıpırdıyor dite tabir edilen şey veya yekleme gibi kalbin ekstra atımları olan bir olaydır. Ekstrasistol olayı panik bozuklukta sıkça görülen bir sendrom olup insanı son derece huzursuz edici bir olgudur..

Dideral aslında son derece zararsız bir ilaçmış. Benim doktorum söylemişti. Özellikle toplumsal anksiyetelerde ellerinden gelse insanların içme sularına koyacak kadar faydalı bir ilaçmış. Zaten onu ilk aldığınızda önce bir rahatlatma ile kendini gösteriyor. Beynimizin parasempatik ve sempatik sistemine müdahale ediyor. Çarpıntı olayıda elektiriksel bir hadise. Beynimizle kalbimizarasında bir akım anlaşmazlığı gibi bir şey. Sanırım siz doktorunuza tekrar gidin. Ve olayınızı anlatın. Doktorunuz ne diyorsa ona göre sorununuzu çözecektir. Allah şifa versin diyelm.

Yorum

Doktorun gereken bilgiyi vermiş ve tedavi gerekmediğini söylemiş sende bunları duyunca rahatlamışsın.
                          Sonra tansiyon aletinde ritim bozukluğu olduğunu görünce paniklemişsin yani hastalığını tetiklemiş olabilirsin.
                          Tansiyonunu ölçerken tansiyonum kesin yüksektir...acaba nabzım düşük müdür?...kalp ritmim ne durum da?.... gibi düşünceler geçirdiysen aklından ,kendine verdiğin korkudan o an kalp ritmin düşmüş veya artmış olabilir.
                          Doktorun endişelenecek bir durum söz konusu olsaydı eminim ki söylerdi.
                          Şimdi senin yapman gereken kalbini düşünmek yerine asıl hastalığın olan panik atağı aşmak zorundasın hastalığını aşarsan ancak korkularını da aşabilirsin.
                          Korkuların ortadan kalktığında da normal olarak kalbinde iyi olacaktır.
                          Ölü yaşayanlar,yaşayan ölüleri çekemezler. Özdemir ASAF

Yorum

Herkese geçmiş olsun. Bu durum aynı şekilde bende de var. Bir dönem baya yoğun bir şekilde ritim bozukluğum vardı. Zaten ekg de ve holterde bu durum gözüktü. Doktorların dedği çok önemli bir şey değil gençlikte olur bu tür rahatsızlıklar. Takma pek kafaya dedi. Ama bende mesela halı saha maçı yaparken çok yorulduğum anda kalbimin atışı arttığında ritim bozulmaya başlıyor ekstra atımlar fazlalaşıyor.

Yorum

kalbinde ekstrasistol yaşayan var mı :22:

Yorum

İşleniyor...
                              X