Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik atak ve aritmiler..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• panik atak ve aritmiler..

Aritmiler ile ilgili başlık kayboldu.Ve o başlık silinip geri gelmediğinden,daha doğrusu konuya ilgi gösteren arkadaşların mesajları da ortada gözükmediğinden,ben başlığı tekrar yeniliyorum.
    Niye olur bu aritmiler...
    Ve çarpıntı dediğimiz bu hızlı atımlar..
    PA dan muzdarip,beraberinde bu tip sıkıntılar yaşayan dostları konuya davet ediyorum.

Çarpıntı kalp atımlarının rahatsızlık verecek şekilde hissedilmesi. Kalp atımları hızlı, kuvvetli, düzensiz, tekleme şeklinde çarpıntı hissi anlık, uzun veya kısa süreli olabilir. Üzülsek, heyecanlansak, öfkelensek çarpıntı hissederiz. Her gün yaşadığım canımdan bezdiren hayatımı kabusa çeviren ...
    Nedeni ilaç ve sigara kullanımı, stres, kafein alımı aritmiye neden olabiliyor...
    Hayati yasamanın iki yolu var. Biri hiçbir şey mucize değilmiş gibi
    yasamak...
    Diğeri herşey mucizeymiş gibi yasamak
    Albert Einstein

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alonepanic View Post
      Çarpıntı kalp atımlarının rahatsızlık verecek şekilde hissedilmesi. Kalp atımları hızlı, kuvvetli, düzensiz, tekleme şeklinde çarpıntı hissi anlık, uzun veya kısa süreli olabilir. Üzülsek, heyecanlansak, öfkelensek çarpıntı hissederiz. Her gün yaşadığım canımdan bezdiren hayatımı kabusa çeviren ...
      Nedeni ilaç ve sigara kullanımı, stres, kafein alımı aritmiye neden olabiliyor...
      Nedeninin ilaç,sigara ya da kafein kullanımına bağlı olduğunu düşünmüyorum.Stres tamam ancak diğer unsurlar tetikleyici,şiddetlendirici olabilir ve sebep değil bana göre...Sigara veya diğerlerini kullanmazken bile,böyle sıkıntıların yaşamımda olduğunu hatılıyorum ben.
      Biraz kısır bir döngü de sanki bu durum.
      Daha çok stresli olduğumuzda ya da onunla başedebilmek için sigaraya emzik muamelesi yapmıyormuyuz.Akabinde sıkıntılarda bu doğrultuda artıyor olabilir..
      Last edited by rustikalem; 19-11-2009, 12:14 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: herifin1i
        Selamlar..

PA öncesinde olurdu..

Panik atak adı konduktan sonra ara ara olduğunda umursamıyorum.. bir kaç dakika içinde yavaşça sönüp geçiyor..

Ben panik atağa çok şey borçluyum..

Size de selamlar..
        İşte ben tamamen buna takılmış durumdayım.PA denilen hadise ile var olan nedensiz,anlamsız bir panik durumunu isimlendiriyoruz.Teşhis konulduktan sonra,tedavi yoluna girerek(bir başka seçenek yok çünkü)taşikardiyi de önemsizleştirmeye,ona prim tanımamaya çabalıyoruz..
        Ancak o hep orada duruyor....
        Yani dolaşım sisteminde ya da kalpte ki elektriksel bir işletimin varlığı,bir nedenden dolayı arızaya uğruyor,ardından bütün bu olumsuz şikayetleri hissetmemize sebep oluyor.
        Ve özellikle de aritmileri..
        Last edited by rustikalem; 19-11-2009, 12:12 PM.

Yorum

pa

pa da ve yaygın anksiyete bozukluğunda ek atımlar olabilir bu organik kalp hastası olduğumuz anlamına gelmiyor...tabiki tüm kontroller normalse özellikle pramtüre ek atımlar ekstrasistol taşikardi gibi.

Yorum

İşleniyor...
          X