Selam arkadaşlar bu hastalığın uzun zamandır mağdurlarıdan biride benim çalışmakta olan ve bu hastalıktan muzdarip arkadaşlar iş anında pa gelince ne yapıyorsunuz?? işim gereği çalıştığım yerde başka bi birime atandım 1 oda 1 masa 1 sandalye vsvs eski birimime gore cok sıkıcı olduğundan ya burda yapamazsam işi bırakırsam götüremezsem korkusuyla çalışmak zorunda olduğumdan dolayıda pa geçirdim ve şimdi kara kara düsünüyorum acaba alışabilicekmiyim çalışan ve PA'lı arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Panik Atak'lı Çalışanlar
Collapse
X
-
Uzun yıllardır pa ile birlikte çalışıyorum
Hatta ilk atağımı o zamanki işyerinde geçirmiştim..Ne korkuyordum ama...Seni çok iyi anlıyorum.
Öncelikle odanı, çalıştığın mekanı hoş ve seni rahatlatan bir hale getirmelisin. Masanın üzerine sevdiğin birşeyler, ya da duvara bir resim, köşeye bir çiçek vb. şartlar neye uygunsa hepsi olabilir. Artı kendini kötü hissettiğinde dikkatini verebileceğin birşeyler..Bilgisayarındaki bir oyun/program, bir kitap vs.
İkincisi, bu duyarsızlaştırma yöntemini uygulayabilirsin, son derece etkilidir:
http://www.psikoloji.gen.tr/modules....wtopic&t=26314
Üçüncüsü ve de en önemlisi, dr. a gidip, gerekli tedaviyi uygulaman tabii. Eğer daha önce dr.a gidip ilaç kullandıysan, şimdi tekrar giderek durumunu anlatman ve yeniden doz ayarlamanız sözkonusu. Ağrı kesici varken başağrısı çekmenin manası yok, öyle değil mi?
Endişelenme, bunları yaptıktan sonra kısa sürede herşey yoluna girecek ve hiçbir sorun yaşamayacaksın.
-
iş yerinde pa
ben de 8 yıldan fazla zamandır bu hastalıklayım.ilaç kullanmayı kesmişken 10 gündür yeniden başladı.dr kontrolü ilaç keserken şart.işyerinde sürekli başım dönüyor ve yine aynı şeyler işte hepiniz biliyorsunuz.yeter yeter öleceksek ölelim diyemiyorum ve herkese acil şifalar diliyorum.sevgiler...ankogrt
Yorum
-
kendine işe verir ,kendini ne kadar az düşünürsen o kadar rahat edersin.
bu patronun işine gelir elbet,e seninde sevilimin artacaktır..
öglen molalarında şunu yapabilirmisin.
hafif bir müzik koy.sözsüz tercihen ve kesinlikle acı tema taşımayan.
mesela relaxation cdleri satılıyor piyasada.tercihen yoga müzikleri..
google da ararsan forumlardan da indirebilirsin mp3 olarak..
molada uzan koltuguna, gözlerini kapa ve 10 dk.uzaklara git.sevdigin yerlere..
nefes alışını düzenle..
derin nefesler al ,hayalindeki yerin havasını solur gibi..
agaçlık bir yerse hayalin , yeşili, dalların yaprakların hısırtısın hisset..
kumsalsa kumu,sıcaklıgı,rüzgarın saçlarına dokunuşunu..
günde 10 dk. uzaklara gitmeli insan..
sessiz sakin bir ortamda..uzmanların tavsiyesi.bence faydalı.
öglen yemegini çok yeme.miden full dolu olmasın.
ve aç kalma.gün içindebir şeyler atıştır.
kan şekerin belli bir seviyede sabit kalsın..
ve olumsuz insanlardan uzak dur.
sevmedigin bir seyden bahsediliyorsa,bir bahane uydur ortamdan ayrıl.
hatta 10 dk sonunda ,kalan 50 dk da şekerleme yap.
uyku beyni resetler.
Yorum
-
Selamlar uzun zamandan beri çok iyi durumdayken iş yerimde bana verilen mesleğimle hiç bir ilintisi olmayan yeni bir görev ve görevlerden dolayı çok zor durumdayım ataklar o kadar zorluyorki.. Tövbe! ölmek istiyorum bir kamu kurumunda sözleşmeli olarak çalışıyorum ve yaklaşık 3 yıllık zaman diliminde hiç kimseye farkettirmeden bu hastalıktan muzdarip olduğumu belli etmeden görevimi sürdürdüm yaklaşık 2 ay kadar önce doktorumun tavsiyesi ile paxil bırakmaya başladım fakat son 3 haftadan beri yaşadığım sıkıntılardan dolayı doktorumdan habersiz olarak tekrar paxil ilk başladığım dozda almaya devam ediyorum..İlacı bırakmamdan kaynaklı olarakmı tekrar rahatsızlandım yoksa verilen görevler bana çok itici geldiği yapmak istemediğimden kaynaklı olarakmı sıkıntılarım tekrar ortya çıktı bilmiyorum tek bildiğim bu gün bayram nişanlım kız arkadaşım yolda yanıma geliyor ama ben mutlu değilim !!
Yorum

Yorum