merhaba.31 ekimde eğitim sınavına girecek bir öğretmen adayıyım.takıntılarım ara ara çok şiddetleniyor.ne yapacağım bilemiyorum.faverin 100mg'dan 3 tane kullanıyorum günde.takıntıyla ilgili resmiler görüyorum gözümün önünde. şiddetini nasıl azaltabilirim ??? nelerden kaçınmam gerek ??? ders çalışmam gerek ama bu yüzden moralim bozuluyor.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
takınılarım şiddetlenmeye başladı yardım !!!!!!!
Collapse
X
-
ders çalış ama sınavın sonucunu ve atanmayı düşünmeden çalış. sen elinden gelenin en iyisini yap yeter. daha fazlası için uğraşma. sağlığın her şeyden daha önemli. önce sağlık sonra atanma ve sınav. ben de baya tutuştum 1 ay var sınava eksik konu çok vs. diye ama sağlık daha önemli. ara vererek ders çalış sıkılınca bırak zorlayınca zaten anlamazsın ki bölüm nedüştüysek kalkarız daha ölmedik ya
-
Takıntılar stresli ve sıkıntılı hallerde daha çok artıyor. Ders çalışmaktan dolayı birazda üstündeki stresten artmış demekki. Takıntıların üstüne gitmeyi dene, özellikle ders anında oluyorsa çalışmayı bırak, dışarıya çık, temiz hava al..Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic
Yorum
-
sihirli sözcük "bırak gelsin"... kaçmaya çalışmayın düşüncelerden. sakin olun, bu bir hastalık ve elimizde olan birşey değil ki.. bu dönem strese bağlı olarak sıkıntılarınızın artabileceğini kabul edin. yaşadığımız anı ve durumu kabul etmemiz gerekiyormuş... bi başkası böyle sıkıntılar yaşasa ona nasıl destek olmaya çalışırdık değil mi? kendimize de hiç değilse bazen "seni anlıyorum" demek lazım aslına. düşünceler geçsin diye bişey yapmayın, bu onları daha çok artırıyor. siz yolunza bakın. sevgiler..
Yorum
-
Aynen , takıntılar atmaya çalıştıkça şiddetlenirler. İlgilenmemek , başka şeylere odaklanmak lazım ; tabii bunu yapamıyorsanız bir terapistten yardım almanız lazım. Sadece ilaçla olmaz. İnsan zihni bir şeyi ilgilenmedikçe unutur , hatırına getirmez . Sürekli kafadan atmaya çalıştığınız bir düşünce ,fikir ise daha da köklenir....sihirli sözcük "bırak gelsin"...
Yorum
-
ben de ders çalışamıyorum. bir sürü yanlışım çıktı. iptal edilen sınavda 73 doğru 44 yanlış ypmışım. 73 net demiyorum 44 yanlış.
sana bunları neden yazdım morali yükselsin diye eminim durum benden iyidir. bugün tekrar baktım sorulara yanlışlar 34 e indi. hiç çalışmadan ama 10 a düşürmem lazım. evliyim işsizim ve birsürü borcum var. ve bende de takıntı olayı var ama aşmak zorundayız. canın sıkılınca bırak ders çalışmayı yoksa yanlış öğrenirsin. en güzeli kaygılanmamak.düştüysek kalkarız daha ölmedik ya
Yorum

Yorum