Duyuru

Collapse
No announcement yet.

takınılarım şiddetlenmeye başladı yardım !!!!!!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• takınılarım şiddetlenmeye başladı yardım !!!!!!!

merhaba.31 ekimde eğitim sınavına girecek bir öğretmen adayıyım.takıntılarım ara ara çok şiddetleniyor.ne yapacağım bilemiyorum.faverin 100mg'dan 3 tane kullanıyorum günde.takıntıyla ilgili resmiler görüyorum gözümün önünde. şiddetini nasıl azaltabilirim ??? nelerden kaçınmam gerek ??? ders çalışmam gerek ama bu yüzden moralim bozuluyor.
    http://img5.imageshack.us/img5/9366/...2alcopyfw2.jpg

ders çalış ama sınavın sonucunu ve atanmayı düşünmeden çalış. sen elinden gelenin en iyisini yap yeter. daha fazlası için uğraşma. sağlığın her şeyden daha önemli. önce sağlık sonra atanma ve sınav. ben de baya tutuştum 1 ay var sınava eksik konu çok vs. diye ama sağlık daha önemli. ara vererek ders çalış sıkılınca bırak zorlayınca zaten anlamazsın ki bölüm ne
    düştüysek kalkarız daha ölmedik ya

Yorum

İlacın yetersiz geliyor olabilir. Doktora git, belki yanına başka ilaç verir
      Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

işin kötü tarafı dünden beri böyleyim.

Yorum

Takıntılar stresli ve sıkıntılı hallerde daha çok artıyor. Ders çalışmaktan dolayı birazda üstündeki stresten artmış demekki. Takıntıların üstüne gitmeyi dene, özellikle ders anında oluyorsa çalışmayı bırak, dışarıya çık, temiz hava al..
          Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

sihirli sözcük "bırak gelsin"... kaçmaya çalışmayın düşüncelerden. sakin olun, bu bir hastalık ve elimizde olan birşey değil ki.. bu dönem strese bağlı olarak sıkıntılarınızın artabileceğini kabul edin. yaşadığımız anı ve durumu kabul etmemiz gerekiyormuş... bi başkası böyle sıkıntılar yaşasa ona nasıl destek olmaya çalışırdık değil mi? kendimize de hiç değilse bazen "seni anlıyorum" demek lazım aslına. düşünceler geçsin diye bişey yapmayın, bu onları daha çok artırıyor. siz yolunza bakın. sevgiler..

Yorum

Aşamak ne ağır şey !!!dünyanın tüm pislikleri ve hastalıklarıyla uğraşmak...ağır geliyor artık herşey...kaldıramıyorum bu yükü....

Yorum

psikyatristim bana bu gibi durumlarda bulunduğum ortamdan uzaklaşmamı tavsiye etmişti faydası oldu mu dersen zaman alıyor... odaklanma bence biraz diren söylemesi kolay ama üzerine gitmek sınırlarını çizmek faydalı oluyor bu konuda iyiçalışmalar...

Yorum

bildiğiniz gibi takıntılar alevlenme ve yatışma evreleri gösterirler. şu an sen alevlenme dönemindesin. kesinlikle doktora danışmalısın. sağlıklı günler.
                  Acının son kıyağı hissizliktir.

Yorum

...sihirli sözcük "bırak gelsin"...
                    Aynen , takıntılar atmaya çalıştıkça şiddetlenirler. İlgilenmemek , başka şeylere odaklanmak lazım ; tabii bunu yapamıyorsanız bir terapistten yardım almanız lazım. Sadece ilaçla olmaz. İnsan zihni bir şeyi ilgilenmedikçe unutur , hatırına getirmez . Sürekli kafadan atmaya çalıştığınız bir düşünce ,fikir ise daha da köklenir.

Yorum

ben de ders çalışamıyorum. bir sürü yanlışım çıktı. iptal edilen sınavda 73 doğru 44 yanlış ypmışım. 73 net demiyorum 44 yanlış.
                      sana bunları neden yazdım morali yükselsin diye eminim durum benden iyidir. bugün tekrar baktım sorulara yanlışlar 34 e indi. hiç çalışmadan ama 10 a düşürmem lazım. evliyim işsizim ve birsürü borcum var. ve bende de takıntı olayı var ama aşmak zorundayız. canın sıkılınca bırak ders çalışmayı yoksa yanlış öğrenirsin. en güzeli kaygılanmamak.

Yorum

eeeeeeeeee kaç netyatın benimkiler sana moral olmadı mı. yoksa sen kopya çekenlerdendin de puan iyi geldi, çekemeyince düşmesinden korkanlardan mısın?

Yorum

kopyacı değilim sahıyraa.sıralama söz konusuysa önümdekiler beni ilgilendirir.kendini,önündekileri aşmalı insan bence.

Yorum

eee işte sen nerdees,n kaçıncı sıradasın. bölüm ne hala takıntıların var mı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: abosenong
                              bence kitaplar okumalısın takıntı sf gibi şeyler için görmüştüm öyle kitaplar yardımı dokunabilir
                              doktorum bunun benim için zararlı olacağını söylemişti.diğer arkdaşların da ceevaplarını bekliyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X