Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Abdest takıntısı "niyet"

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Abdest takıntısı "niyet"

Abdest takıntım var ciddi anlamda.. sıyırdım kafayı abdest alırken içimden biri :
    abdestin olmadı hayır yanlış yapıyorsun yok sen buna niyet etmedin .. tarzında şeyler söylüyor... bir abdestte niyet ederken bilmem kaçdefa söylyüorum psikolojim bozuldu resmen

benzer takıntılar bendede vardı. dinimiz vesvese diyor bunun adına. dini hassasiyeti olan insanlarda oluyor daha fazla. ben aralıksız 5-6 ay boyunca sabah akşam felak nas surelerini 3 er defa okuyarak kurtuldum. halada okuyorum. ayrıca niyet abdestin bir farzı da değil. hiç yapmadığında da abdestin olmaması diye bi durum söz konusu değil zaten
    "KADERE İnanan KEDER'den Emin Olur" H.Ş.

YAVAŞLA!!!
    BU HAYATTAN BİR DEFA GEÇECEKSİN...

[/CENTER][/SIZE]

Yorum

içinden gelen o sese kulak verme.iyiden vesvese olursun.
      hayır niyet ettim diye telkin ver kendine.devam et.
      yorar böyle şeyler insanı çokca.

Yorum

ya resmen insan eriyor gidiyor ya ..

Yorum

Bende OKB olmamasına rağmen abdest alırken niyet etme takıntısı bende de var ama çok rahatsız edecek derecede değil. Bu durumdan kurtulmak için müftülükten yardım alabilirsin, verdikleri cevabın az da olsa olumlu etki eder.
          Her şey güzel olacak...

Yorum

tek çaresi var umursamayacaksın. abdesti aldınmı vesvese geldi olmadı abdestin diyo oldu de geç. Takmayacaksın umursamayacaksın. Vesvese günah değil haşa namazda neler neler geliyo insan kafasına takarsa kafayı yer neler neler.

Vesvese sebepleri ve kurtuluş yolları diye bi kitap var kitapçıya gidip sadece bir iki sayfasını okuduktan sonra kurtuldum vesveseden. Sen abdestini al namazını kıl niyet önemlidir sen üstüne düşen görevi yaptıysan unutmak günah değil Allahın vermiş olduğu bir nimettir. Takma kafana. Mükemmel değiliz namazı dosdoğru kılabilen dünyada kaç kişi var sayılıdır. Allah affedicidir . Sen en iyisini yapmaya çalış zaten Allah mükafatını verir takma kafana.

Yorum

Namaz için abdest aldığını düşünmen bile bir niyettir . Bu da yeter . Kafana gelen düşünceler niyetine bir zarar veremez , niyetin de iptal olmaz. Al abdestini çık .

Yorum

Kardeşim bendede aynı takıntı var.sakın moralini bozma üzülmek yerine bu takıntıyı ben yapmıyorumki bunu Mevlam da biliyor,bu beynımın hastalıgımın bır oyunu sadece,bir kere nıyet edıp takrarlamamaya calışmalısın.her nekadar zorlasada bu senın için.bunu yapmalısın.

Yorum

aynı takıntıları zamanında yaşamıştım dua okuyacaksınız abdest alıyorsunuz ama o vesvese sizi bırakmıyor size şöyle bir şey söyleyim bir bilene o zaman danışmıştım ve şu cevabı aldım ALLAH sizin kalbinizi niyetinizi biliyor O zaman o sese şunu diyin olmadıysada ALLAH oldurur.herşeyin doğrusunu bilen ALLAHA sığınıyorum deyin ben öyle yaptım
                  saatlerce tekrar tekrar ellerimi yıkadığım olmadı başa döndüğüm ağladığım oldu bütün ilmihal kitaplarını okuyordum kabul mü değilmi diye ama bir bilene sormak en iyisi müftülüğü arayabilirsiniz kalbinizin rahat etmesi için
                  arkadaşların dediği gibi birde felak ve nas surasini okuyun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nasai View Post
                    tek çaresi var umursamayacaksın. abdesti aldınmı vesvese geldi olmadı abdestin diyo oldu de geç. Takmayacaksın umursamayacaksın. Vesvese günah değil haşa namazda neler neler geliyo insan kafasına takarsa kafayı yer neler neler.

Vesvese sebepleri ve kurtuluş yolları diye bi kitap var kitapçıya gidip sadece bir iki sayfasını okuduktan sonra kurtuldum vesveseden. Sen abdestini al namazını kıl niyet önemlidir sen üstüne düşen görevi yaptıysan unutmak günah değil Allahın vermiş olduğu bir nimettir. Takma kafana. Mükemmel değiliz namazı dosdoğru kılabilen dünyada kaç kişi var sayılıdır. Allah affedicidir . Sen en iyisini yapmaya çalış zaten Allah mükafatını verir takma kafana.
                    Kitabı sipariş ettim bakalım nasıl

Yorum

Böyle soyut, hayali ve dogmatik olgulara kafa yormak yerine daha gerçekçi ve akılcı konulara yoğunlaşırsanız, böyle takıntılarınız kalmaz...

Yorum

geçmiş olsun.. şu şekilde düşünebilirsiniz; eğer niyetiniz abdest almak değilse neden abdest alıyor olabilirsiniz ki??? elbetteki niyetiniz bu. sadece takıntılı düşünceler yüzünden gerçeklik duygusunu bazen yitiriyoruz. Allah yaşadığımız herşeyi biliyor. asla üzülmeyin. ben yeri geldi abdest almadan bile namaz kıldım. sırf iyileşebilmek ve takmamak için. işe de yaradı emin olun. önemli olan namazda Allah ın huzurunda olup ibadetimizi yapmak. unutmayın buradaki asıl ibadet namaz zaten. sevgiler...

Yorum

lavaboya niye gidiyoruz abdest almak için bu bile niyettir..ayrıntılara çok takılma rahatlat kendini..

Yorum

Sen niyet edip abdest almaya gitmişsin, içinden gelen seslere kulak verme devam et, bir süre zorla kendini, sonra Allahın izni ile düzelirsin... Çünkü vesveseye kulak verirsen daha sonra sana namazı bıraktırana kadar uğraşır-ki o zaman şeytan muradına erer...
                            Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: baytakinti View Post
                              Abdest takıntım var ciddi anlamda.. sıyırdım kafayı abdest alırken içimden biri :
                              abdestin olmadı hayır yanlış yapıyorsun yok sen buna niyet etmedin .. tarzında şeyler söylüyor... bir abdestte niyet ederken bilmem kaçdefa söylyüorum psikolojim bozuldu resmen

abdestin dilden değil kalpten söylenmesi lazım zaten...nasıl olur diyeceksin... dil ile söylemene gerek yok...kalpten onu geçir bu yeterli... sünnet olan da budur zaten...çünkü insan dil ile söylerken kalbi başka yerlerde labilir..başka şeyler düşünebilir... ama kalpten geçirince sorun olmuor...

bir de şu war bende de bu tarz takıntılar wardı..hakkaten takmamayı öğrenince geçior...

Yorum

İşleniyor...
                              X