Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Abdest takıntısı "niyet"

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

dini takıntıların çoğu yanlış ve korkutucu dini altyapıdan kaynaklanıyo.korkutarak bi dini bilinç inşaa etmeye kalkınca bir de kişi eğilimliyse bu tür takıntılar patlak veriyo.abdest konusunda heralde tüm takıntılıların aklına şu söz geliyodur.vücudunda iğne deliği kadar kuru yer kalmayıncaya kadar yıkanmalısın.bu gusül abdesti için söylenir ve bu bi çok takıntılı için tam işkencedir.çünkü kuru bi yer kaldı mı acaba farketmeden eğilirken kalkarken bir damla çıktı mı v.s...sürekli bi cünüplük endişesi korkusu...ya da namaz abdesti için söylenilen ,tam olarak yıkanmayan yerlerin cehennemde yanacağı..bunlar küçüklükten itibaren korkutucu örneklerle hikayelerle bünyeye yerleştirilince bunlar oluyo.oluyo ve insanı da uzaklaştırıyo.halbuki butür uydurmaları çıkaranları korkutmak lazım ki bu kadar insanın hayatını cehenneme çeviremesinler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: baytakinti View Post
      Abdest takıntım var ciddi anlamda.. sıyırdım kafayı abdest alırken içimden biri :
      abdestin olmadı hayır yanlış yapıyorsun yok sen buna niyet etmedin .. tarzında şeyler söylüyor... bir abdestte niyet ederken bilmem kaçdefa söylyüorum psikolojim bozuldu resmen
      bilader sen abdestini al begenmedın bidaha al
      tanrı zaten herşeyin farkındadır
      gene takıntıya gırdım allahım sen benı anlarsın de namazını kıl ...
      ha bunu beleşcılıge getırme tanrıyı kandıramassın
      Never Back Down

Yorum

Orjinal yazı sahibi: baytakinti View Post
        Abdest takıntım var ciddi anlamda.. sıyırdım kafayı abdest alırken içimden biri :
        abdestin olmadı hayır yanlış yapıyorsun yok sen buna niyet etmedin .. tarzında şeyler söylüyor... bir abdestte niyet ederken bilmem kaçdefa söylyüorum psikolojim bozuldu resmen
        Niyetin kalben edilmeside yeterli.Sonucta abdest almanızdaki amac abdest almak.Her sefer dille söylemeye gerek yok.Size gelen sözler vesvese isin dini boyutu bu.
        İsin piskolojik boyutunda ise bunlar takıntı.
        Her iki durumdada bu takıntı(vesvese)lara itibar etmemeniz gerekiyor...
        Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

arkadaşım aynı takıntıyla yıllarca boğuştum,ve bir arkadaşında dediği gibi niyet abderstin farzı deil,niyet etmedende alabilirsin abdestini ben hala öle yapıyorum sonuçta Allah biliyor niyetimizi....
          <div>sil baştan başlamak gerek bazen!</div><br />

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Abalı View Post
            Böyle soyut, hayali ve dogmatik olgulara kafa yormak yerine daha gerçekçi ve akılcı konulara yoğunlaşırsanız, böyle takıntılarınız kalmaz...
            ne kadar kolay söylüyosun deilmi,sanki biz bilerek yapıyoruz????????????

Yorum

şeytanın vesveselerine fazla takmamak lazım.

Yorum

elimizde olsa keşke...

Yorum

İşleniyor...
                X