Silinsin..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bu takıntı kimsede yok galiba
Collapse
X
-
senin de dediğin gibi bu düşünceler sadece takıntı, farkındasın takıntı olduğunun, ama anlıyorum yine de "ya bir olasılık" diye aklına takılıyor, ama emin ol bu sadece beyninin sana oynadığı bir oyun, gerçek değil, oyunda yenilmeyeceğine inanırsan biraz da olsa bu takıntılı düşüncelerle başaçıkabilirsin. Zaman zaman aklın bunların doğru olabileceğine dair mantıklı görünen olasılıklar bulabilir ama bunlar sadece düşünce, ve akla gelen her düşünce gerçekleşmez, düşünsene aklımızdan milyonlarca düşünce geçyor, bir sürü olasılık var düşününce, ama gerçek olma olasılıkları çok düşük...
-
aslında tam da üstüne bastın slash2010 arkadaşım, aslında bunu sana daha önce söyleyecektim ama yanlış anlarsın diye çekindiğim için yazmadım. Senin de dediğin gibi bu aslında senin yapmak istediğin birşey, ama bunun çok da etik bişey olduğunu bildiğin için bu düşünceni basstırmışsın, yani bilincinden uzaklaştırmışsın fakat bilinçaltında bu düşünceler kaybolmaz, sadece şekil değiştirerek bilince çıkarlar, yani sen senin düşündüğün şeyi karşıya yansıtıyorsun, yani bu düşünce bilinçaltından şekil değiştirerek bilincine çıkıyor, çünkü bilincin "ben öyle şeyler düşünmem" diyor bu yüzden "ben düşünmem onlar düşünüyor" şeklinde karşıya yansıtıyorsun, tabi bunlar bilinçle yaptığın şeyler değil, hepimiz zaman zaman böyle yansıtma gibi savunma mekanizmalarını kullanıyoruz, ama şunu söyleyim bunun farkında olman çok iyi bişey, içgörün var, bu çok iyi
Yorum
-
slash 2010 evet yanlış anlamışım, ama bilinçdışı böyle süreçler olabilir, sen zaten yapmak istemiyorsun ama aklına geliyor, yani bu düşünceleri sana kimse söylemedi, yani senin düşüncende oluştu, onların düşüncesinde oluşmadı ve karşıya yansıttın yani onlar düşündü diye düşündün, oysa bu onların düşüncesinde oluşmadı,çok karmaşık bişey ben de anlatamadım, ama yanlış anlama sakın kötü bişey demiyorum
Last edited by yagmurr25; 11-11-2010, 11:07 PM.
Yorum

Yorum