Duyuru

Collapse
No announcement yet.

arkadaşlar takıntılar herkezde farklımıdır yani iyileşmesi süresi .

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• arkadaşlar takıntılar herkezde farklımıdır yani iyileşmesi süresi .

şöyle diyim herkezin takıntısı farklıdır bildiğim kadarıyla bazılarında 1 senede biterken bazılarında 10 sene falan üsrenler duydum haiif ve ağır diye değişiyor sanırım değilmi?

uzman görüşleriniz için tşklerrr

Yorum

bazen banada oluyo bi takıntı, çok kötü şeyler düşünüyorum sonra pişman oluyorum utanıyorum ama yine takrarlıyo.
      ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

Yorum

Obsesyon ve kompulsiyonlar farkli olabilir herkeste. Kimilerinde neredeyse omur boyu surer ama kimilerinde yillar icinde bitebilir ya da azabilir. Omur boyu surebilecek olsa da genelde dalgali bir seyir izler. Yani kimi zaman belirtiler siddetlenirken kimi zaman da hafifleyebilir. Bu durum bircok faktore bagli olabilir. Bir de tabi ki zaman icinde obsesyon ve kompulsiyonlarin icerigi de degisebilir.

Yorum

Tşk ederim bilgilerin için sende varmı okb unver

Yorum

Bende OKB yok ama Tourette var. Yani tik bozuklugu. Ama obsesif ve kompulsif benzeri belirtiler oluyor haliyle. Cunku OKB, dikkat eksikligi-hiperaktivite, tik bozuklugu, durtu kontrol bozukluklari etiyolojileri bakimindan ayni patoloji grubundan diyebiliriz. Tani alacak duzeyde olmasa da obsesif dusuncelerden muzdarip oldugum soylenebilir. Ne kadar sinir edici oldugunu iyi biliyorum.

Yorum

OKB tedavi edilmezse genelde ömür boyu sürer. Rahatsızlığın kendiliğinden geçtiği çok nadir görülmüştür. Herkesin takıntısı farklı olabilir. Kimilerinde dini obsesyon varken kimilerinde temizlik obsesyonu olabilir. Tedavi şarttır.
              Acının son kıyağı hissizliktir.

Yorum

pessimisme yapma yahu...nicklerimiz çok benziyor ama:S

Yorum

Buna da takılma. Allah kimseyi okb li yapmasın...
                  Acının son kıyağı hissizliktir.

Yorum

İşleniyor...
                  X