Kendimi bildim bileli okb'liyim ama uzun zamandır beynimde sürekli bir kelime takıntısı var. Bir kelimeye takılıyorum ve beynimin içinde sürekli bu kelimeyi söyleyip duruyorum. İşlerimi yaparken, ders çalışırken vs. dikkatimi dağıtıyor soruları daha geç çözüyorum. Beynimi boşaltıp da kafa dinleyemiyorum. Bu obsesyonu atmak için ne yapabilirim? Anti depresanlar bir işe yaramıyor. Şimdilik bu obsesyondan kurtulsam yeterli. Bir de OKB'yi tamamen bitirmek istiyorum, sınavdan sonra buna odaklanacağım bunun için neler yapabilirim?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kelime Takıntım Var
Collapse
X
-
Ne kadar doğru bir öneri olur inan hiç bilmiyorum. Ama kendimi senin yerine koyunca belki beynini bir sürü farklı işe odaklarsan beynin bu kelimeyi tekrarlayamaz diye düşünüyorum. Eğer tekrarlar azalırsa belki düzelme olabilir. Bu çok düz mantık bir düşünce ama bazen böyle şeyler de işe yarayabiliyor
Belki müzikten başka ses gelmeyecek şekilde müziğin sesi yüksek olursa ve matematik problemi falan çözersen ya da ne bileyim beynini çalıştıracak bir şeyler yaparsan düzelebilir. Konsantrasyonu da sen sağlayacaksın. Beynin sahibi sensin unutma. Beynin senin komutun dışında bir şeyler yapmaz o kelimeyi tekrarlamamaya odakla kendini. Aklını sadece o an yaptığın işe ver. O kelime devamlı beyninde dolansa bile sanki öyle bir şey yokmuş gibi yaptığın şeye devam et. Zaten ya zamanla alışırsın ya da zamanla o yok olur.
Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum