Duyuru

Collapse
No announcement yet.

takıntılarla başa çıkmada öneriler

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• takıntılarla başa çıkmada öneriler

arkadaşlar psikoterapiste gidenlerimiz vardır bizlere ne gibi önerilerde bulunduklarını paylaşalım takıntılarla başa çıkmada ne yapmamız gerektiği konusunda neler öneriyorlar ve lütfen deneyimlerimizi paylaşalım
    mesela benim psikoterapistim kitap okumamı,meşguliyet bulmamı,takıntılarımla randevulaşıp sadece o saatlerde onları düşünmemi mesela günde 5 kere 15 er dakika önerdi.

Takıntılarını ertelemeye çalış..Daha sonra düşünürüm gibi Arkadaşlarınla fazla zaman geçirmek de takıntıları azaltabilir çünkü kafan dağılmış oluyor..Bu sorularının cevabını veren bir başlık vardı sanırım hatta arkadaş çok da güzel açıklamıştı..Bulursam buraya aktarıcam..
    Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

Yorum

Ben terapi görmüyorum ancak , dikkatimi başka alanlara yönlendirme yani takıntıyla uğraşmama ve bazı soluk alıp verme egzersizleri faydalı oluyor. Dikkatinizi soluğunuza yönlendiriyorsunuz ve mesela içeri bir, dışarı bir , içeri iki, dışarı iki, içeri üç,dışarı üç ,içeri dört, dışarı dört ve bunları yaparken nefesinizi hissediyorsunuz , hava akımını hissediyorsunuz ve bu egzersiz bir süre böyle devam ediyor . Çok faydasını gördüm , ayrıca bu egzersiz öfkelenince veya kaygılanınca da işe yarıyor.

Yorum

evet ben mesela takıntı gelince önemsemiyor derinine düşünmemeye çalışıyorum birde hep takıntının üzerine git diyolar ne anladığınızı aktarabilirmisiniz.2 gün önce doktora gittim bende bilenleriniz vardır delirmeyle ilgili takıntılar var.doktor delirmeye çalış sen istesende deliremezsin türünden bi söz söyledi.takıntılarla ilgili ne önerirsiniz dedim önemseme dedi.keşke başka bi takıntım olsaydı dedim o da bana bütün obsesifler kendi takıntılarının en kötüsü olduğunu zannederler dedi.

Yorum

Takıntının üzerine gitmek , kafanızdaki tekrarlama isteğine veya el yıkama arzusu gibi düşüncelere direnmek yani kompulsiyonları yapmamak demektir .Mesele elinizi yıkama kompulsiyonları geldiğinde elinizi yıkamamak zor gelebilir ama bir süre bu bunaltıya dayanınca bu istek kaybolur ve bu şekilde üzerine giderek zamanla bu tür kompulsiyonlar unutulur.

Düşünce takıntılarında ise , kompulsiyonlar bu düşünceleri düşünmemeye çalışmak şeklindedir ve bazen de tekrarlı hareketler yapılır. Üzerine gitmede hem bu düşünceler özellikle düşünülür ve kompulsiyonlar yapılmaz ve zamanla kişi bu tür düşünceleri önemsememeyi öğrenir. Yani bir yüzleşme yapılır ve kişi korkacak bir şey olmadığını farketmeden de olsa öğrenir ve normal hayatına dönmeye başlar.

Her dert çeken kendini en kötü durumda sanır ama böyle değildir doktor da bunu kastetmiş.

Yorum

mavi yeşil arkadaşım paylaşımın için teşekkürler psikoterapiste gitmene gerek yok senin bilgilisin bayağı bu konularda okuduğum kadarıyla sen uzun bi zamandır bu illetle uğraşıyosun uzun süren bir takıntının geçtiği oldumu birde senin hastalığın neden bu kadar uzun sürdü

Yorum

arkadaşlar lütfen herkes taktiklerini deneyimlerini terapistlerin önerilerini paylaşsın birbirimize yardımcı olalım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dertli76
                mavi yeşil arkadaşım paylaşımın için teşekkürler psikoterapiste gitmene gerek yok senin bilgilisin bayağı bu konularda okuduğum kadarıyla sen uzun bi zamandır bu illetle uğraşıyosun uzun süren bir takıntının geçtiği oldumu birde senin hastalığın neden bu kadar uzun sürdü
                Evet bazı takıntıları geride bıraktım . Hastalığımın uzun sürmesinin sebepleri olarak da , tedavi olma konusunda azimli davranmamam ve ailemin bana destek olmada biraz isteksiz davranması gibi etkenler sayılabilir . Bu iş istek işi. Yani tedavi olmayı, iyileşmeyi kendiniz isteyeceksiniz. Masaya yumruğu vuracaksanız ve diyeceksiniz ki ; arkadaş ben bu illetin kökünü kazıyacağım

Yorum

tabiki alininde destek olması gerek ben evliyim ama tavsiyem hastalığı altetmeden evlenmemek çünkü karşı tarafı baya sıkıyosunuz depresyon yaptığından yeterince ilgilenemiyosunuz neyse konuyu dağıtmadan diğer arkadaşlarında fikrini alsak bi bizmi obsesifiz allahaşkına

Yorum

terapist deneyimlerini bizimle paylaşmak isteyen kimse yokmu

Yorum

İşleniyor...
                    X