Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elimden tutun arkadaşlar neolur ( silinmesin lütfen )

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Elimden tutun arkadaşlar neolur ( silinmesin lütfen )

öncelikle forum yetkilleri bu konuyla ilgili açılan konularım kapanıyor. ben konu tartışmak için açmıyorum bunu. ben bir okb hastasıyım yanii dini okb yaşıyorum forum bu hastalıklar için kurulu nolur engel olmayyın destek almama. tartışılıcak bir durum yok zaten. Allaha inancım tam sadece hastalığımı nasıl düzeltebilirim şu yüzüm içten biraz nasıl güler onun peşindeyim.

arkadaşlar yaşadığım şeyleri sizlere maddeler halinde yazmak isterim. ben daha hastalık tanımı bile koyamıyorum . 8 yıldır doktorlar bunu sölesede acaba ben kendimimi kandırıyorum aslında doğru şeyleri mi düşünüyorum gibi okb yi de kabullenemiyorum. belki bunun bir hastalık olduguna inansam belki daha az canımdan can gider.

Allahımı çok seviyorum ondan uzak olma ihtimali beni sevmeme ihtimali ölümden sonra acı çekme ihtimaline üzülüyorum. Dinimiz çok güzel çok merhametli ancak ben kendime bunu sanırım anlatamıyorum.

1 - kul hakkı işlemek gibi bir ara takıntım oldu
    2 - namaz kılıyorum ancak yanlış dua okuyorum diye cok üzüldüm ( ki kesin yanlıs okuyorumdur birtürlü gidip öğrenemedimde doğru okunusları falan )
    yanlıs okudugumu farkettigimde ne yapacagımı bilemiyorum
    3 - şuan beni en çok sıkıntıya sokan necaset şeylere çok takıldım. tuvalete gitmek bile istemiyorum artık. elim biyere degdimi ordan kapıya dokundum ayagım ıslaktı pantolunu giydim ordan oraya ordan oraya koltuga mutfaga halıya vs yataga öle gider işte bulaştımı diyee.
    nasıl anlatsam taharet olayı müthiş sıkıntı oldu. sıvı birşey görsem bu ne şimdi diye deliriyorum asla temizlendigine inanmıyorum sürekli üst baş değiştirmek yada tuvalet yıkamak ev temizleme ihtiyacı hissediyorum . ama gerçekten de bulaşıyordur heryere yani. esimide baskılamaya başladım dikkat etsin diye.

böyle uzar gider işte çalışıyorum birde beynimi kaybedicem sanırım . anne olmak istedigim için uzun zamandır ilaçda almıyorum ama dedigim gibi bu hastalık degil zaten dikkat etmen lazım diye düşünüyorum ellerim ayaklarım ya kirliyse vs. bana yardım edin ...

Bu yazdığın konular hakkında dini açıdan bilinmesi gerekenleri öğrenirsen bunlarla başedebilmen kolaylaşacaktır

KuzuZade
    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
    BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
    Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

biliyorum gibi ama iyi gelmedi en azında suanlık herkes dogrusunu yapıyor ben yanlısını yapıyorum gibi

Yorum

Biliyorsan bildiğin doğrudur sanırım, acaba, olabilirmi gibi kelimeleri kullandığım cümlelere itibar etme onlar kesinlik bildirmiyor kesin bildiğine inan gerisini Allaha bırak

KuzuZade
        Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
        BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
        Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Senin yaşadığın sıkıntıların neredeyse tümünü bizzat yaşamış biri olarak söyleyeyim; bu sıkıntıları geride bırakabilirsin. sadece Allah'a güven.

1- Kul hakkına dikkat ettiğine eminim bu yüzden çok üzerine durma. ama yine de dikkatli ol, ancak bu konuyu bir obsesyona dönüştürme.
          2- Dua'ların doğrusunu öğrenmek hiç zor değil. elinin altında internet var; bir günde bütün yanlış bildiklerini düzeltebilirsin. yada bir kaç güne yayarsın. ben bu sıkıntıyı bizzat yaşadım. yanlış besmele çektiğimi düşündüğümden onlarca kez tekrar ederdim mesela.Ayrıca, pek çok Sure'yi yanlış biliyordum çok şükür doğrularını öğrendim. yani biraz sebat et ve sabırlı ol ve doğrusunu öğrenmeyi arzula.
          3- Tuvalet konusundaki sıkıntını da yaşadım ve geçiştirecek bişeyler buldum ama sana bunu önermeyeceğim. çünkü aslında tam bi çözüm değil tam aksine kaçınma. bu yüzden, bu konuda bir uzmandan yardım almalısın. ama öyle obsesyonlarım oldu ki; "bu asla geçmez" dedim ama Allah'ın izni ile geçti. yani sende o tuvalet sorununu halledebilirsin.

Sorun olursa çekinme, gönder gelsin

Yorum

Belliki hassasiyetleriniz karakter olarak fazla ayrica cinsel konular hakkinda bazi sıkıntilariniz var sanirim
            Ayrica abdest namaz konularinda su siralar rahat ettiginiz gibi davranin bunlar bize bir ceza degil
            Takinti akliniza geldiginde kendinize cesitli telkinlerde bulunun(beni maglup edemezsin,senden gucluyum,huzurumu bozmana musade etmicem gibi)kendine uyan sekilde yapacagin telkinler seni zamanla rahatlatir

Yorum

üstüne gitmeyince çalışınca sanki iyice mi kötü oluyorum ne

Yorum

Aslında dini konular üzerinde yazmama kararı almıştım, sonra imam kesildin diyorlar. Ama hak'kı söylemeyen, hak'tan uzak olur. İçki masasıda olsa, hak bildiğini söyle demiş o güzel peygamberimiz.

Din kelimesine çok fazla anlam yükleme. Elhamdülillah müslümanım diyorsun, ne güzel. Allah dinden, imandan ayırmasın.

Hepimizin başında günahlar var. Fakat Allah bize tövbe kapısı açmış, o gün gelene kadar da açık bırakmış.

Dediğim gibi; Din kelimesine çok fazla anlam yükleme. Her gün yaptığın işlerle iyi bir insan olursun. Ya da kötü.

Burada dikkat etmen gereken husus, Rabbine tam teslimiyet ile bağlı kalman, tefekkür etmen. Bizim dinimiz kolaylık dini. Ben affolmayacam, dinimi kaybedecem, cehennemde yanacam şeklindeki korkulardan vazgeç öncelikle.

Eğer cehennemde yanmayı hakediyorsak, amenna! Rabbinin huzurunda ol da, nerede olursan ol. Biz müslümanlar, islamiyete ve peygambere uyanlar asla cehennemde kalıcı olmayacak.

Peygamber efendimizden bir kıssa anlatayım. Cehennemden çıkacak en son adamı anlatıyor.

Diyor ki;

O adam cehennemden çıkar kömür gibi. Sonra hayat ırmağına götürülür, yıkandırılır olur pampak, nur gibi. Sonra Allah'ın huzuruna çıkar ve der ki; Ey alemlerin Rabbi, şu ağacın altına gitsem hiç bir şey istemem. Allah onu o ağacın altına götürür. Bir süre orada uyur ve daha sonra etrafına bakınır. Daha büyük bir ağaç görür ve şöyle der; Ey alemlerin Rabbi; beni şu ağacın altına gönder, daha da bir şey istemem. Allah dilediğini yapar ve o ağacın altına gönderir. Bir bakar ki cennetin sesi geliyor; AA der biz hala yabanda geziyormuşuz. Allah'ım der, beni cennetine al daha da başka bir şey istemem.

Mecbur cennete girecek çünkü cehennemden çıkana bir daha giriş yok. Ey kulum der onu istedin verdim, onu istedin verdim. Peki der;

Sana dünyanın 3 katı cennet versem yeter mi?

Adam şaşırır ve şöyle der; Ey alemlerin Rabbisin benimle alay mı ediyorsun. Haşa Allah alay etmekten münezzerdir. Alır adamı cennetine koyar.

Bir kadın, ben-i İsrail'de fahişe. O zamanlar ona behime de deniyor; Susuyor ve yolda bir kuyu görüyor, gidiyor kuyuya su içecek. Kuyunun yanında bir köpek, o da susamış ve toprağı eşeliyor su çıksın diye. Kadın yaşmağını çıkartıyor ve su çekiyor. Hem köpeğe içiriyor, hem de kendisi içiyor.

Peygamber efendimiz diyor ki; Allah o fahişe'ye teşekkür etti ve onu affetti. Bu böyledir, bileceksin ve konuyu kapayacaksın.

Bizim Rabbimiz sahibimiz, zalim değildir. Bir bilsek onun bizi ne kadar sevdiğini. Bir bilsek biz üzüldüğümüzde onun üzüntüsünün daha fazla olduğunu.

Ama bir sınav için geldik bu dünyaya ve bu sınav bir şekilde bitecek. İnananlar iman edenler cennete, inanmayıp inkar edenler cehenneme gidecek.

Bir insan zina yapar, hırsızlık yapar, adam öldürür, haram yer, faiz alır... Biz bunlara bile sen cehenneme gideceksin diyemeyiz! Çünkü bir tövbe eder ve tüm günahları silinir.

Nasuh tövbesiyle, yani içten gelerek, haykırarak, ağlayarak yapılan tövbe inşALLAH hiç bir zaman geri çevrilmez. Bunu Allah zaten bize beyan ediyor.

Sonuç;

- Biz ne kadar günahkar olursak olalım, tövbe kapısı vakti gelene kadar açık. (gayb-ı Allah bilir)
                - Güzel bir tövbe ile, Allah tüm günahlarımızı affediyor.
                - Bize çok güzel geceler, günler vermiş kıymetini bilelim, değerlendirelim diye. (kadir, mirac vb.)
                - Hiç bir müslüman cehennemde kalıcı olmayacak.
                - Cehennemden en son çıkan müslüman dünyanın 3 katı cennet alacak.

Düşünsene bir de, hristiyan, yahudi olarak doğup öyle öldüğümüzü? Allah muhafaza eylesin cümlemizi.

Seninle bu konularda daha çok konuşurum, kısa tutuyorum sıkılma diye. Sohbet etmek istersen, merak ettiklerin varsa bildiğim kadar cevaplarım özelden.

Kendini sıkma, yorma... Allah'ta seninle, hak'ta seninle. Hiç bir şeyden de korkma. Bir insanı koruyan 100'lerce melek var. Allah izin vermediği sürece başımıza hiç bir şey gelmez.

Önemli olan; Başımıza her gelen iyi şeyin, her gelen musibetin onun tarafından geldiğini bilmektedir. O öyle emretmiş, öyle olmuş. Bize sabır ve sebat düşer.
                Last edited by lllll; 16-09-2013, 09:25 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lllll View Post
                  Aslında dini konular üzerinde yazmama kararı almıştım, sonra imam kesildin diyorlar. Ama hak'kı söylemeyen, hak'tan uzak olur. İçki masasıda olsa, hak bildiğini söyle demiş o güzel peygamberimiz.

Din kelimesine çok fazla anlam yükleme. Elhamdülillah müslümanım diyorsun, ne güzel. Allah dinden, imandan ayırmasın.

Hepimizin başında günahlar var. Fakat Allah bize tövbe kapısı açmış, o gün gelene kadar da açık bırakmış.

Dediğim gibi; Din kelimesine çok fazla anlam yükleme. Her gün yaptığın işlerle iyi bir insan olursun. Ya da kötü.

Burada dikkat etmen gereken husus, Rabbine tam teslimiyet ile bağlı kalman, tefekkür etmen. Bizim dinimiz kolaylık dini. Ben affolmayacam, dinimi kaybedecem, cehennemde yanacam şeklindeki korkulardan vazgeç öncelikle.

Eğer cehennemde yanmayı hakediyorsak, amenna! Rabbinin huzurunda ol da, nerede olursan ol. Biz müslümanlar, islamiyete ve peygambere uyanlar asla cehennemde kalıcı olmayacak.

Peygamber efendimizden bir kıssa anlatayım. Cehennemden çıkacak en son adamı anlatıyor.

Diyor ki;

O adam cehennemden çıkar kömür gibi. Sonra hayat ırmağına götürülür, yıkandırılır olur pampak, nur gibi. Sonra Allah'ın huzuruna çıkar ve der ki; Ey alemlerin Rabbi, şu ağacın altına gitsem hiç bir şey istemem. Allah onu o ağacın altına götürür. Bir süre orada uyur ve daha sonra etrafına bakınır. Daha büyük bir ağaç görür ve şöyle der; Ey alemlerin Rabbi; beni şu ağacın altına gönder, daha da bir şey istemem. Allah dilediğini yapar ve o ağacın altına gönderir. Bir bakar ki cennetin sesi geliyor; AA der biz hala yabanda geziyormuşuz. Allah'ım der, beni cennetine al daha da başka bir şey istemem.

Mecbur cennete girecek çünkü cehennemden çıkana bir daha giriş yok. Ey kulum der onu istedin verdim, onu istedin verdim. Peki der;

Sana dünyanın 3 katı cennet versem yeter mi?

Adam şaşırır ve şöyle der; Ey alemlerin Rabbisin benimle alay mı ediyorsun. Haşa Allah alay etmekten münezzerdir. Alır adamı cennetine koyar.

Bir kadın, ben-i İsrail'de fahişe. O zamanlar ona behime de deniyor; Susuyor ve yolda bir kuyu görüyor, gidiyor kuyuya su içecek. Kuyunun yanında bir köpek, o da susamış ve toprağı eşeliyor su çıksın diye. Kadın yaşmağını çıkartıyor ve su çekiyor. Hem köpeğe içiriyor, hem de kendisi içiyor.

Peygamber efendimiz diyor ki; Allah o fahişe'ye teşekkür etti ve onu affetti. Bu böyledir, bileceksin ve konuyu kapayacaksın.

Bizim Rabbimiz sahibimiz, zalim değildir. Bir bilsek onun bizi ne kadar sevdiğini. Bir bilsek biz üzüldüğümüzde onun üzüntüsünün daha fazla olduğunu.

Ama bir sınav için geldik bu dünyaya ve bu sınav bir şekilde bitecek. İnananlar iman edenler cennete, inanmayıp inkar edenler cehenneme gidecek.

Bir insan zina yapar, hırsızlık yapar, adam öldürür, haram yer, faiz alır... Biz bunlara bile sen cehenneme gideceksin diyemeyiz! Çünkü bir tövbe eder ve tüm günahları silinir.

Nasuh tövbesiyle, yani içten gelerek, haykırarak, ağlayarak yapılan tövbe inşALLAH hiç bir zaman geri çevrilmez. Bunu Allah zaten bize beyan ediyor.

Sonuç;

- Biz ne kadar günahkar olursak olalım, tövbe kapısı vakti gelene kadar açık. (gayb-ı Allah bilir)
                  - Güzel bir tövbe ile, Allah tüm günahlarımızı affediyor.
                  - Bize çok güzel geceler, günler vermiş kıymetini bilelim, değerlendirelim diye. (kadir, mirac vb.)
                  - Hiç bir müslüman cehennemde kalıcı olmayacak.
                  - Cehennemden en son çıkan müslüman dünyanın 3 katı cennet alacak.

Düşünsene bir de, hristiyan, yahudi olarak doğup öyle öldüğümüzü? Allah muhafaza eylesin cümlemizi.

Seninle bu konularda daha çok konuşurum, kısa tutuyorum sıkılma diye. Sohbet etmek istersen, merak ettiklerin varsa bildiğim kadar cevaplarım özelden.

Kendini sıkma, yorma... Allah'ta seninle, hak'ta seninle. Hiç bir şeyden de korkma. Bir insanı koruyan 100'lerce melek var. Allah izin vermediği sürece başımıza hiç bir şey gelmez.

Önemli olan; Başımıza her gelen iyi şeyin, her gelen musibetin onun tarafından geldiğini bilmektedir. O öyle emretmiş, öyle olmuş. Bize sabır ve sebat düşer.
                  peki sizce benim bu düşüncelerim hastalıgım yüzünden mi

Yorum

İnsan kendisinde ne olduğunu bilir. Nasıl ki hasta olduğumuzda bunun belirtileri çıkar ortaya, bunu da bu şekilde düşünebilirsin. Seni senden başka kimse yorumlayamaz.

Din tıbbi bir terim değildir. Bir psikoloğa gittiğinde sana yukarıda yazdıklarımı söylemez, verir bir ilaç takılma geçer hepsi der.

Eğer din konusunda kendini yetersiz ve eksik hissediyorsan bunun ilacı sen de. Veya psikolojik ya da fizyolojik rahatsızlığın varsa ve böyle düşünüyorsan, bunun da ilacı tıp.

Yorum

işteee bunu ayırd etmekte cok zorlanıyorum buda ayrı bir üzüntü veriyor zaten

Yorum

Evli olmalısın. Temizlik elbette güzel bir şey ama bu denli vesvese ve takıntı halini alınca çekilmez olur, başedemezin. Gücün yetmez. Filizlenen bir takıntı. Daha da büyür Allah korusun. Başından önüne geçmelisin ir şekilde. Aradığın hijyeni asla sağlayamazsın. Mükemmeliyetçilik var sende biraz. Birşeylerini kaybedersen normale dönersin ama kaybetmemen temennimdir.

Yorum

zorlanıyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: koldüğmeleri View Post
                            zorlanıyorum
                            Kardesim sen vesveseye mübtela olmussun vesvesene önem verdikce cogaliyor seni hasta ediyor.Esasinda farkindasin ama sen önemsedikce isin isinden cikilmaz hale sokuyorsun.Vesvesen seni eline gecirmis istedigi gibi oynuyor.Önemseme yapman gerekenleri yap kolay gelicektir insaallah.

Yorum

merhaba öncelikle. Bir üstteki arkadaşım doğru bir tespit yapmış. Siz vesveseye müptela olmuşsunuz. Bu size has bir şey değildir. Defalarca abdest aldırır, namazın hangi rekatında kaldığınızı unutursunuz, namazda iken aklına çok çok ağır hakaretler getirir, Allah ve peygamber hakkında bilhassa iğrenç şeyler geçirirsin aklından. Ve böyle yaparak seni Bu tarz şeylerden uzaklaştırmaya çalışır. Öncelikle rahat ol. Çünkü bu senin inançlı olduğunun göstergesidir. Boş eve hırsız girmez değilmi Şeytan tankıyla tüfeğiyle size böyle savaş açmışsa belliki inancınızla ve Allaha olan sevginizle onu gerçekten kahretmişsiniz. İnancı sağlam olmayan bir insanla uğraşmaz. Bundan kesinlikle rahatsız olmayın. Korkmayında. Çünkü bu düşünceler ve evhamlarınız size ait değiller. Yani sizin iradeniz dışında gelişen bir şeydir. Çünkü sizin iradenizle olan bir şey olsaydı. Bundan rahatsız olmazdınız. sıkıntı duyuyorsanız vesvesedir. bunlardan mesul değilsiniz, rahat olun. Dilinizle açıkça küfretmedikçe mesul değilsiniz. Emin olun size has bir şey değil bu. Hepimiz çoğu zaman bunları yaşıyoruz. Vesvese üzerine biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. En belirgin özelliği ehemmiyet vermezsen, yok olur gider, ehemmiyet verirsen şiştikçe şişer. Ama çok basittir onun tuzakları

Yorum

İşleniyor...
                              X