Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sosyal hayatımı bitiren takıntı sabahları tuvalet yapamadan dışarı çıkamıyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sosyal hayatımı bitiren takıntı sabahları tuvalet yapamadan dışarı çıkamıyorum

merhabalar. bu durumdan uzun zamandır kurtulamıyorum son çare olarak buraya yazmak istedim. son 2-3 yıldır okula gitmiyorum. genel olarak haftada 5-6 gün hatta bazen 7gün bile hiç dışarı çıkmadığım oluyor. daha önce sabahları okula 8buçukta giderdim. 8 buçuktaki okul için 6da kalkar vaktimin çoğunu tuvalette geçirirdim tuvaletim son ana kadar gelir son anda servise biner giderdi. o zamanlar bu tuvalet yapamazsam dışarı çıkamam takıntısı yoktu zaten.

bi arada akşamları okula gidiyordum. tüm gün rahattım fakat akşam 6dan sonra ishal oluyordum okuldayken. hep aklımda ya tuvaletimi yaparsam oluyordu midem ötüyor tuvaletim geliyordu ama eve adımımı attığım an gidiyordu tuvalet.

son 2 yıldır okulum yok. genelde evdeyim. 1 sene önce diyet yapmaya başladım. açlık diyetleri diyetisyen diyetleri derken. bi ara midem bozuldu yani sabahları ağrıyor afyonum 1den önce patlamıyor yani. öğlen iştahım açılıyordu. herneyse işte son yıllarda özelliklede bu sene sabahları büyük tuvaletimi yapmadan dışarı çıkmak istemiyorum. çünkü aklım hep tuvalette kalıyor ya dışarda gelirse diyordum. dışarda tuvalet yapmak istemiyorum. zaten dışarı yapmadan çıksamda tuvaletim dışarda gelir. sabah 9da yapamazsam 11de illaki yapıyorum çünkü ne zaman geleceği belli olmuyor ama illa sabah bi saatte geliyor tuvaletim.

sabah 9da kalkıp tuvaletimi yaparsam rahat oluyorum gidiyorum dışarı ama büyük tuvaletimi yapamazsam midem ağrıyor aklım hep tuvalette kalıyor. ya tuvaletim gelirse diye dışarda yemek yiyemiyorum ve dışarda hep midem ağrıyor. gemilere uçaklara erken binemez oldum artık sabahları yolculuk yapmak istiyorum. sabah işlerimi halletmek istiyorum. ama olmuyor. sabah illa büyük tuvaletimi yapmalıyım yoksa dışarı çıkmıyorum. çıkarsam dışarda gelir . dışarda gelirse yapmak istemiyorum. ben ne yapacağım bıktım artık tüm hayatım bitti eskiden böyle değildi. dershanelere bile gidemiyorum okulda midem guruldar tuvaletim gelir diye :/ ben ne yapacağm lütfen yardım edin bu huy bir tek bende mi var çaresi ne bıktım artık:tinysmile_cry_t4:

mesela yılda 2 kez sınavım var saat 10dalar ama aylar önceden korkuyorum ya sınav günü o saate kadar büyük tuvaletimi yapamazsam sınavda gelirse sınavı düşünmüyorum tuvaleti düşünüyorum o derece. bıktım artık. geçen sınavda kendimi stresten kabız yapıp 1 hafta tuvalet yapamamıştım o derece lütfen yardım edin ne yapabilirim. ama sabahları illa bir saatte büyük tuvaletimi yapıyorum. ama o saate kadar evde mi oturacağım hep nasıl bi çare bulabilirim de tuvaletimi dışarı çıkarken yapmadanda çıkabileyim. :39: bir de dışarı yapmadan çıkarsam hep midem ağrıyor ne yapacağımm. bunun çözümü ne olabilir hayattan bıktım gerçekten:RpS_unsure:

hay Allahım..çok güldüm..

insan beyni ne muamma..tuvaleti bile problem haline getirip hayatı çıkmaza sokabiliyor..

dışarda tuvalet yapmak niye bu kadar korkunç ki..? bulursun wc 1 lira..yap geç git..millet çayıra çimene ,yol kenarlarına tuuvalet yapıyor..

fazla kafaya takmışsınız.

Yorum

Gerçekten sorunun garip bir hal almış.Tuvalet sorunun seni psikolojik olarakta etkilemiş.Doktora gittin hiç?

Yorum

evet çok komik bir takıntı fakat bu bende nükse etti ve gerçekten vahim bir durum haline geldi sonu nereye varacak bilemiyorum

Yorum

gittim fakat aynı zamanda obsesif kompülsif olduğum için doktor ilk önce bunlara yoğunlaşalım sonra ona geçeriz dedi fakat beni en tartaklayan huyum bu gittiğim doktorda bu konuda yardımcı olamadı.

Yorum

inanamıyorum benimle aynı sorunları yaşayan birine denk geldim.şu an yok ama ben de senelerce aynı problemi yaşadım.okula gitmeden önce gece dört gibi tuvalete girer 2-saat beklerdim.tuvalete evde gideyim de dışarda gelmesin dışarda gitmek zorunda olmıyım diye.ben de temizlik takıntısı var.dışarıda tuvalete gidemiyorum hatta kendi evim dışında herhangi birinin evinde de gidemem.ben sırf tuvalete gitmemek için (temizlik uzun sürüyor çünkü çok kalıyorum) yemek yemiyordum.15-16-17 yaşım böyle geçti.çok zayıflıyordum.birine gidemiyordum.benim el yıkama temizlik de çok sürdüğü için çok kalıyordum.bide evde gideyim de dışarıda gelmesin diye bekliyordum tuvalette.ya bunlar bi başkasına saçma gelebilir ama benim ömrümü yedi.hatta beni intihara sürükledi.dışarıda tuvaletim gelirse korkusu yaşıyordum sürekli.şimdi okadar çok kalmıyorum.zaten nedense evde gidiyorum.yani hala dışarıda gidemiyorum.üstelik ben çalışıyorum.halada işyerinde tuvalete gitmem.su içmiyorum eğer diğerinden de zor durumda kalacaksam bişiy yemiyorum.ama eve denk geliyor nedense.

Yorum

Gözünde o kadar büyütmüşsün ki tam bir takıntı olmuş. Miden guruldasın insanların içinde ne olacak.. Çok aşırı ise hekime gidip bi ilaç yazdır. Ayrıca ev dışında da tuvalete girmen gerekecek zamanlar olacak ileride. Tüm hafta eve kapanırsan, bu takıntı daha da kemikleşir. Bol sıvı al, çorba iç, yürüyüş yap ve meyve ye. Klon ortalama olsun ve mutlaka hergün evden çık. Bir okul, dersane yada işin olmalı.

Yorum

uzun bir yola çıkacaksan tuvalette bekle elbet gelir.. sonra yolda gelmez.tabi rahatsız olur da karnın miden ağrırsa onu bilemem.ben bu durumda dua ederim yolda gelmesin diye.molalarda da gidemem çünkü temizlik takıntım var.ben genelde duştan önce de tuvalette beklerim.sonra duşa girerim daha rahat ederim.dışarıda gidememe nedenimde temizlik kısmı.işyerinde su bile içmiyorum.tuvaleti birtek personel kullanıyor ama benim hem kalmam hem temizlik uzun sürdüğü için gidemiyorum.15 yıldır çekiyorum bu takıntıları.eskiden tuvalette kalmam 2-3 saati bulurdu.şimdi 20 dakika.

Yorum

Oncelikle selamlar,

Orjinal yazı sahibi: okb-okb View Post
                  inanamıyorum benimle aynı sorunları yaşayan birine denk geldim.şu an yok ama ben de senelerce aynı problemi yaşadım.okula gitmeden önce gece dört gibi tuvalete girer 2-saat beklerdim.tuvalete evde gideyim de dışarda gelmesin dışarda gitmek zorunda olmıyım diye.ben de temizlik takıntısı var.dışarıda tuvalete gidemiyorum hatta kendi evim dışında herhangi birinin evinde de gidemem.ben sırf tuvalete gitmemek için (temizlik uzun sürüyor çünkü çok kalıyorum) yemek yemiyordum.15-16-17 yaşım böyle geçti.çok zayıflıyordum.birine gidemiyordum.benim el yıkama temizlik de çok sürdüğü için çok kalıyordum.bide evde gideyim de dışarıda gelmesin diye bekliyordum tuvalette.ya bunlar bi başkasına saçma gelebilir ama benim ömrümü yedi.hatta beni intihara sürükledi.dışarıda tuvaletim gelirse korkusu yaşıyordum sürekli.şimdi okadar çok kalmıyorum.zaten nedense evde gidiyorum.yani hala dışarıda gidemiyorum.üstelik ben çalışıyorum.halada işyerinde tuvalete gitmem.su içmiyorum eğer diğerinden de zor durumda kalacaksam bişiy yemiyorum.ama eve denk geliyor nedense.
                  Sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı sorunları ben de yaşıyorum. Bende hem OKB, hem de IBS-irritabl bagirsak sendromu var. 4 yıldır bu illeti çekiyorum. Gitmediğim mide-bağirsak doktoru, psikolog kalmadı. İlk zamanlar gunde 2-3 kez büyük tuvalete giderdim, sabah-öğle ve akşam. Yaklaşık 2 yıldır günde 1 kez gidiyorum. Tuvalette geçirdiğim süre ortalama 2-2 bucuk saat, abartmıyorum. Tuvaletimi yapmak 1, 1 bucuk saat, temizlik de 1 saate yakın sürüyor. Bir taraftan bağırsaklardaki rahatsızlık, diğer taraftan titizlik takıntım, bana hayatı artık yaşanmaz hale getirdi. Yaşım 29, şu an işsizim, sabahları tuvalet-temizlik işlerimi halletmem için bana gereken süre 3 saat. Hal böyle olunca ne gelen iş tekliflerine, iş görüşmelerine olumlu yanıt verebiliyorum, ne de hayatı gönlümce yaşayabiliyorum. İnanır mısınız, en son çalılştığım iş yerinden, tuvaletten çıkamadığım için kovuldum. O dönemler sabah saat 5 gibi kalkıyordum, 2 saat içinde tuvalet işlerini halledip işe gidiyordum. öğle vakti yine büyük tuvaletim geliyordu. Ofisteki herkes öğle yemeğine giderken, ben WC ye gidiyordum. Tabi aç kalıyordum. Birkaç kez öğle arasından fazla bir süreyi WC'de geçirince, bu durum müdürümün dikkatini çekti ve bana bir cuma günü akşamı işime son verildiği söylendi. 2 yıldır evdeyim, Tüm planlarımı büyük tuvaletime göre yapıyorum. Yolculuğa çıkamıyorum, uzun süreli bir yere gidemiyorum. Sabahları erkenden işe giden insanları görünce onlara öyle imreniyorum ki, bazen pencerenin başında sessiz ağladığım zamanlar bile oluyor. En son geçen hafta yine bir psikoloğa gittim, birkaç ilaç verdi, bir de bunları deneyeceğim.
                  Yaşım 30'a geldi. Ne zaman, ne şekilde işe girip kendi paramı kazanacağım bilemiyorum. Evlilikten falan bahsetmiyorum bile. Yüce Allah sizin, benim ve bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun. Sağlıklı günler dileğiyle...

Yorum

ben de 30 yaşımdayım 15 yaşından beri okb illetiyle uğraşıyorum.ilaç beni biraz idare ediyor ama takıntılarım aynen devam ediyor.çok sıkıntı çekiyorum.benim duş tuvalet sorunundan başka da takıntılarım var.hayatımın her saniyesi sıkıntıyla geçiyor.her türlü temizlik takıntısı var.

Yorum

Dostum çok geçmiş olsun. Öyle içten anlatmışsın ki ne diyebilirim. Elbette hiçbir iş veren çalışanına 2 saat WC izni veremez. Bunu bekleyemeyiz. ama bir çözümü olmalı. Bir arkadaşım vardı. kız 130 kiloydu ve doğuştan kabızım derdi hep.
                      Orjinal yazı sahibi: Aydanow View Post

Sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı sorunları ben de yaşıyorum. Bende hem OKB, hem de IBS-irritabl bagirsak sendromu var. 4 yıldır bu illeti çekiyorum. Gitmediğim mide-bağirsak doktoru, psikolog kalmadı. İlk zamanlar gunde 2-3 kez büyük tuvalete giderdim, sabah-öğle ve akşam. Yaklaşık 2 yıldır günde 1 kez gidiyorum. Tuvalette geçirdiğim süre ortalama 2-2 bucuk saat, abartmıyorum. Tuvaletimi yapmak 1, 1 bucuk saat, temizlik de 1 saate yakın sürüyor. Bir taraftan bağırsaklardaki rahatsızlık, diğer taraftan titizlik takıntım, bana hayatı artık yaşanmaz hale getirdi. Yaşım 29, şu an işsizim, sabahları tuvalet-temizlik işlerimi halletmem için bana gereken süre 3 saat. Hal böyle olunca ne gelen iş tekliflerine, iş görüşmelerine olumlu yanıt verebiliyorum, ne de hayatı gönlümce yaşayabiliyorum. İnanır mısınız, en son çalılştığım iş yerinden, tuvaletten çıkamadığım için kovuldum. O dönemler sabah saat 5 gibi kalkıyordum, 2 saat içinde tuvalet işlerini halledip işe gidiyordum. öğle vakti yine büyük tuvaletim geliyordu. Ofisteki herkes öğle yemeğine giderken, ben WC ye gidiyordum. Tabi aç kalıyordum. Birkaç kez öğle arasından fazla bir süreyi WC'de geçirince, bu durum müdürümün dikkatini çekti ve bana bir cuma günü akşamı işime son verildiği söylendi. 2 yıldır evdeyim, Tüm planlarımı büyük tuvaletime göre yapıyorum. Yolculuğa çıkamıyorum, uzun süreli bir yere gidemiyorum. Sabahları erkenden işe giden insanları görünce onlara öyle imreniyorum ki, bazen pencerenin başında sessiz ağladığım zamanlar bile oluyor. En son geçen hafta yine bir psikoloğa gittim, birkaç ilaç verdi, bir de bunları deneyeceğim.
                      Yaşım 30'a geldi. Ne zaman, ne şekilde işe girip kendi paramı kazanacağım bilemiyorum. Evlilikten falan bahsetmiyorum bile. Yüce Allah sizin, benim ve bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun. Sağlıklı günler dileğiyle...

Yorum

hayatımın her alanını etkileyen bu takıntım nasıl geçicek bilemiyorum ama artık bıktım

Yorum

Sen psikiyatri dışında doktora gittin mi?Senin takıntını sağlayan tuvalet sorunun,başka doktorlarada git,senin için bir şeyler ben bir araştırayım.

Yorum

evet gittim midemde bir problem yok bunu sadece takıntı yapmışım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: okb-okb View Post
                              aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum Allahım yardım etsin inşaalah hepiimizee

Yorum

İşleniyor...
                              X