Duyuru

Collapse
No announcement yet.

temizlik takıntılarından kurtulan var mı?yardımcı olun lütfen.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• temizlik takıntılarından kurtulan var mı?yardımcı olun lütfen.

arkadaşlar yiyeceklerden yağ bulaştı bişiy bulaştı diye hemen ellerimi yıkıyorum.yağlı birşey yesem örneğin gözleme börek gibi elim yağlansa heryerim yağlanmış gibi hissediyorum ruhum sıkıntıya giriyor kirlenmiş hissine kapılıyorum.hatta kasılıyorum yağlanma hissi beni çok rahatsız ediyor.çubuk kraker bisküvi bile yesem elime bulaştı diye hemen yıkıyorum.elim ağzım yiyeceğe değse bişiy bulaştı diye hemen yıkıyorum.ellerim yüzüm kurudu yıkamaktan.yaşlı elleri gibi elim var.krem de süremiyorum ellerim yüzüm yağlanıyo gibi geliyor.sahilde herkes dondurma mısır çekirdek yiyor ben elime bulaşacak diye yiyemiyorum.hemen yıkamalıyım yedikten sonra.elim yağlandı diye bunları yerken cep telefonum çalsa açamıyorum elimi çantama üstüme süremiyorum.lavabosu olmayan biyerde bişiy yiyemiyorum yer yemez elimi ağzımı yıkamalıyım .kermesler oluyor herkes eline alıp bişiyler yiyor ayaküstü ben alıp yiyemiyorum.hemen yıkamam gereken biyer olmalı çünkü.karışık yazdım ama içimden böyle dökülüyor işte.dile getirmek çok zor oluyor bu tür sıkıntıları.dışarıda tuvalete gidemiyorum çünkü temizlik takıntısı var hem uzun sürüyor temizlik kısmı hem de dışarıda işyerinde muslukların falan tuvaletlerin temizliğine güvenemiyorum.bu yüzden su içmiyorum.üstelik çalışıyorum eve gelene kadar tuvaletimi tutuyorum.zaten gelmesin diye su da içmiyorum.işyerinde yere kalem kağıt düşse kalemi yıkıyorum kağıdıda deterjanladığım ıslak mendille siliyorum.evrak buruş buruş oluyor.yere düşen bişiyi alıp kullanamıyorum yıkamadan.başkalarının kullandığı mause masayı kumandayı kullanmadan önce siliyorum.her saniyem temizlik takıntılarıyla dolu.delirecem hayat zehir oluyor hergün.daha ifade edemediğim yazıya dökemediğim birsürü takıntı var.böyle takıntıları olup da iyileşen varsa bana yardımcı olun lütfen.nerede derman buldunuz ben de gideyim o doktora ben de kullanıyım o ilacı.ben senelerdir ilaç kullanıyorum ama hala böyleyim.ilaç içmezsem iyice çıkmaza giriyorum.çok mutsuzum bu takıntılarla yaşamak istemiyorum.
    Last edited by okb-okb; 05-12-2013, 07:36 PM.

Bir zamanlar bende de 3 kere el yıkama takıntısı vardı Seninkine benzer davranışlar gösteriyordum, ellerimi yıkarken de 3 kere üst üste sabunla yıkıyordum. Ellerimi yıkamazsam kendimi berbat hissediyordum fakat belli bir zamandan sonra iyice sıkıldım ve bu istek her belirdiğinde başka şeylerle uğraşmaya çalıştım. Zamanla da bunu başardım, hala titiz bir insanım ama eskisi gibi hastalık derecesinde değil, sana tavsiyem aklını öyle anlarda başka şeylere odaklamaya çalış, ilk başlarda başarılı olamasan da zamanla başarabilirsin
    Şeytanla dans edersen şeytan değişmez; seni değiştirir...

Yorum

Çantandan ıslak mendil eksik olmuyordur senin. İşte temizliğin de azı da, fazlası da zarar. bilmiyorum ki ne yapsak sana. biraz daha kirlenme katsayını artırman lazım. Kolonya ve sabun, yağ ile başetmede güzel ama seninki baya abartı olmuş. Her gün duş alıyor musun? Saçların ve cildin de yağlanıyor. Ben de hayatta krem sürmem elime yüzüme. Belki de erkek olduğumdan.

Yorum

saçlarımı da çok yıkıyorum.sık duş alıyorum.zaten 1 günü geçse saçlarımı yağlanmış hissediyorum.az bi terlemede kendimi kirlenmiş hissediyorum.bıktım bu ruh halimden.beyin nakli yapsalar bana. beynimi yerinden sökesim geliyor.takıntılarımın üstüne gidemiyorum.bir süre sonra takmazsın başka şeylere yönel diyenler oluyor ama unutamıyorum sürekli rahatsız ediyor.

Yorum

mesela işe geldiğimden beri sürekli botlarımın sağını solunu önünü arkasını kontrol ediyorum bir yere değip kirlenmiş mi diye.ellerimi geldiğimden beridir kaç kere yıkadım.işime de konsantre olamıyorum.

Yorum

Donanım değil, yazılım yüklenmeli sana. Keşke o beynini tamamen boşaltıp, sadece gerekli şeyleri yükleyebilsek. Ama bunu sen onaracaksın. Beynine format atmalısın. Ruhumuz ne kadar temiz ki, bedenimizi böyle hastalık derecesinde temiz tutmaya çalışırız. Aynı revizyonu, aynı temizliği ruhunda yapmaya ne dersin. Gücün yeter mi?
            Orjinal yazı sahibi: okb-okb View Post
            saçlarımı da çok yıkıyorum.sık duş alıyorum.zaten 1 günü geçse saçlarımı yağlanmış hissediyorum.az bi terlemede kendimi kirlenmiş hissediyorum.bıktım bu ruh halimden.beyin nakli yapsalar bana. beynimi yerinden sökesim geliyor.takıntılarımın üstüne gidemiyorum.bir süre sonra takmazsın başka şeylere yönel diyenler oluyor ama unutamıyorum sürekli rahatsız ediyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
              Donanım değil, yazılım yüklenmeli sana. Keşke o beynini tamamen boşaltıp, sadece gerekli şeyleri yükleyebilsek. Ama bunu sen onaracaksın. Beynine format atmalısın. Ruhumuz ne kadar temiz ki, bedenimizi böyle hastalık derecesinde temiz tutmaya çalışırız. Aynı revizyonu, aynı temizliği ruhunda yapmaya ne dersin. Gücün yeter mi?
              ne güzel yazmışsın.o gücü kendimde bulamıyorum ki.bu rahatsızlık benim kendime olan güvenimi sarstı.değerimi yitirdim gözümde.sosyal hayatım yok.arkadaşlarımdan ortamlardan uzaklaştım.normal bir insan gibi yaşayamıyorum artık.ruhum sanki çok temiz.değil ki.....ben temiz olmak istemiyorum.temiz olmaya çalışmıyorum.tam aksine keşke pasaklı olsam takmasam.ama işte aklım hayır desede ruhum rahat etmiyor.yağlanma kirlenme hissi beni çok rahatsız ediyor.ben bu rahatsızlığı gidermeye çalışıyorum.gideremezsem kasılıp kalmış gibi oluyorum.altına yapmış bir çocuğun ne hissettiğini bir düşün.nasıl rahatsız olduğunu veya üzerine bir şişe yağ döküldüğünü ve sıcakta çarşıda bu halde biryerden biryere ter içinde gitmek zorunda kaldığını işte böyle bir rahatsızlık sıkıntı çekiyorum ben.artık güne uyanmak istemiyorum.hayattan zevk alamıyorum.uyusam ve birdaha uyanmasam ne güzel olur...salak huylarımla aptal takıntılarımla ailemide sıkıntıya sokuyorum.eski halimi çok özlüyorlar.çok üzülüyorlar.artık bıktım kendimden. dünyada en sevmediğim canlı kendimim

Yorum

Tabancanın dolusu bir kişiyi, boşu kırk kişiyi korkutur derler....Ölüye birgün, deliye hergün ağlarlar derler. Yağlarından ve kirlerinden arındıkça nefes alabiliyorsun ama hayatını ne kadar yorucu hale getirdiği ortada. Yavaş yavaş kirlenme provaları yapmalısın. Korkarım sen öpüşemezsin de, dudakları yağlı mıdır diye. Tüm hayatını ele geçirecek dikkat et. Yavaştan kirlenmeye bak
                Orjinal yazı sahibi: okb-okb View Post
                ne güzel yazmışsın.o gücü kendimde bulamıyorum ki.bu rahatsızlık benim kendime olan güvenimi sarstı.değerimi yitirdim gözümde.sosyal hayatım yok.arkadaşlarımdan ortamlardan uzaklaştım.normal bir insan gibi yaşayamıyorum artık.ruhum sanki çok temiz.değil ki.....ben temiz olmak istemiyorum.temiz olmaya çalışmıyorum.tam aksine keşke pasaklı olsam takmasam.ama işte aklım hayır desede ruhum rahat etmiyor.yağlanma kirlenme hissi beni çok rahatsız ediyor.ben bu rahatsızlığı gidermeye çalışıyorum.gideremezsem kasılıp kalmış gibi oluyorum.altına yapmış bir çocuğun ne hissettiğini bir düşün.nasıl rahatsız olduğunu veya üzerine bir şişe yağ döküldüğünü ve sıcakta çarşıda bu halde biryerden biryere ter içinde gitmek zorunda kaldığını işte böyle bir rahatsızlık sıkıntı çekiyorum ben.artık güne uyanmak istemiyorum.hayattan zevk alamıyorum.uyusam ve birdaha uyanmasam ne güzel olur...salak huylarımla aptal takıntılarımla ailemide sıkıntıya sokuyorum.eski halimi çok özlüyorlar.çok üzülüyorlar.artık bıktım kendimden. dünyada en sevmediğim canlı kendimim

Yorum

1-2 hafta yaşayacağın tüm gerilime razı olup, kendini tutup yapmasan temizlenme işlemini? Ancak bu süre içinde, bir kağıda da yazabileceğin telkin cümleleri oluşturup, her seferinde okuyabilirsin.

Ben de israf etme takıntısı var herşeyi ince ince hesaplıyorum. Kullandığım kağıt, mendil, su vs. gibi şeyleri ama çok ince detayları hesaplıyorum. Ve bayağı bir zaman sonra farkettim. Hayatı kendime dar ettiğimi. Şimdi yapacak gibi olduğumda kendimi tutuyorum ve yapmıyorum. İşte kullanmayayım dediğim kağıdı özellikle kullanıyorum vs. O esnada geriliyorum tabi, içimden eyvah gitti boşa tarzı bir yığın düşünce geçiyor. Ama ben karşıt cümleyi kuruyorum kafamda oluşturduğum. Bir nevi takıntıya yanıt vermek gibi. Çünkü takıntılar gerçekçi değil. Mesela o kadar israf etmeyeyim diye uğraşıyorum ama param var alabilirim. İşin gerçekçi kısmı bu. Kafamdan hemen bu yanıtı veriyorum. Her seferinde. Geçene kadar yapacağım. Sen de deneyebilirsin ama bir süre o hissettiğin gerilime katlanman lazım. Gerilimde hisseden taraf, o daraltıcı duygu aslında güvende hissetmeyen tarafın. Orada bir güvensizlik var. İşte sen kafanda o güvensizliği, o duyguyu rahatlatmakl sorumlusun, ona her seferinde gerçeği anlatman gerekiyor.

Yorum

hep beni mi bulur ya.sabah işe geliyordum.yollar hep kar suyu vıcık vıcık.karşıdan karşıya geçerken peşpeşe iki araba baştan aşa su püskürttü.ben bugünü nasıl geçirecem.eve gidip montumu üzerimi yıkamam lazım.bu rahatsızlıkla işe gidip gelmek beni çok zorluyor.napıcam ben yaaa...

Yorum

.......................
                      Last edited by hale46; 04-07-2015, 03:31 AM.

Yorum

evet ama tam anlamıyla faydası olmuyor.ilaç kullanıyorum.takıntılarımın üzerine gidemiyorum.aklımda işte beni sürekli rahatsız ediyo.eve gidip üzerimi değişmedikçe montumu da yıkamadıkça kendime gelemiyorum.

Yorum

................................
                          Last edited by hale46; 04-07-2015, 03:31 AM.

Yorum

gittiğim doktor prof. bu güne kadar neredeyse bütün ilaçları denedim.üzerine gitmeyi deniyorum ama duyduğum rahatsızlık gitmiyor.

Yorum

...........................
                              Last edited by hale46; 04-07-2015, 03:33 AM.

Yorum

İşleniyor...
                              X