arkadaşlar son günlerde ,bende daha öncede olan bir takıntı yine ortaya çıktı.dağınıklığa tahammülsüzlük.hemde nasıl etraf dağınık olunca bende bir sinir.ama düzelince sakinleşiyorum.bende farkındayım neden böyşe hissediyorum.örneğin dolapların içi katlı olacak,etrafta herşey yerli yerinde .böyle olamyınca bende bir panik havası sanki herşey üstüme geliyor.depresyon hapı kullandığım halde bir türlü rahat edemiyorum.örneğin ev toplanana kadar içim rahat etmiyor,gece rahat uyuyamıyorum.çocuklar küçük biri 9 diğeri 4 haliyle diğer çocuklara göre yine iyiler ama ben resmen evde terör estiriyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Düzen takıntısı olan varmı?
Collapse
X
-
Düzenlilik, güzel bir haslettir.
Ancak düzen için hayatı zehir etmeye gerek yoktur.
Düzenliliğin temelinde "Mükemmeliyet Arayışı" yatar, insanlar da mükemmel olmayacağına göre, "Mutlak Mükemmeliyet" insanlar ve çevreleri için mümkün değildir.
Mükemmel olanların çevrelerindeki düzende bulunan kaosa dikkat etmelerini öneririm. Bir ağacı yakından incelemeye alın, oradaki düzen içindeki kaosu görün ve hayatınızı da o "düzen içindeki kaos"a benzetmeye çalışın, probleminizin büyük bir bölümüne hakim olacaksınız o zaman...
Herşeyin gönlünüzce olmasını temenni ederim.
-
Re: Düzen takıntısı olan varmı?
Ben bu yaşıma kadar tam anlamıyla dağınık bir insandımOrjinal yazı sahibi: panikarkadaşlar son günlerde ,bende daha öncede olan bir takıntı yine ortaya çıktı.dağınıklığa tahammülsüzlük.hemde nasıl etraf dağınık olunca bende bir sinir.ama düzelince sakinleşiyorum.bende farkındayım neden böyşe hissediyorum.örneğin dolapların içi katlı olacak,etrafta herşey yerli yerinde .böyle olamyınca bende bir panik havası sanki herşey üstüme geliyor.depresyon hapı kullandığım halde bir türlü rahat edemiyorum.örneğin ev toplanana kadar içim rahat etmiyor,gece rahat uyuyamıyorum.çocuklar küçük biri 9 diğeri 4 haliyle diğer çocuklara göre yine iyiler ama ben resmen evde terör estiriyorum.
Yani orası dağınıkmış burası dağınıkmış takmazdım....
Annem çok titizdir....
Aman anne ne kadar dert ediyorsun kendine falan derdim hatta...
Ama şu yaklaşık son 2-3 aydır ben de çok stres yapıyorum....
Ama benim dışarıya etkim oluyor...
Kendi içimde böyle çok huzursuzum...
Mesela odam toplu olmadığı zaman oturamıyorum odamda...
İçim daralıyor....
Ya da mutfak toplanmamış diyelim...
Ben oturma odasında onu düşünüyorum...
Kalkıp yapmak istemiyorum aslında

Ama çok daralıyorum, mecbur yapıyorum...
Dediğim gibi benim çevreme etkim olmuyor ama içim daralıyor, sığamıyorum...Düşünme...<br />Düşünme, kim anlamış ki sen anlayasin böyle...
Yorum
-
banucum yaşabilsem 11 yıldır bunu başarırdım.şimdi çocuklar büyüdü ve dağınıklık iyice arttı.ben yetişemeyince sinirleniyorum.bana kimsenin yardımcı olduğu yok.nasılsa arkaları toplanıyor.yapmasam ben rahatsız oluyorum.bırakayım dolaba tıkıştırdığı gibi çıksın diyorum.kırışık kıyaftele dışarı çıkmaları beni utandırıyor.
Yorum
-
betülcüm aynı ,ben rahatsız oluyorum ,batıyor resmen.depresyon ilacı kullandığım halde bunları kafama takmama canım sıkılıyor.nöbetler bitti düzen takıntııs başladı.eşim yeter artık.sarhoş babalar gibisin.evde terör estiriyorsun ,sana yaklaşmaya korkuyoruz diyor.sabah kıızmla çıkarlerken kızıma diyorki aman annenini uyandırma odanı görmesin hadi kaçalım
pijamaları soyundukları şekliyle kalıyor .her gün sil baştan herşeyi topla yerleştir .rutine bağladık :twisted:
Yorum
-
Anneni uyandırma, hadi kaçalımOrjinal yazı sahibi: panikbetülcüm aynı ,ben rahatsız oluyorum ,batıyor resmen.depresyon ilacı kullandığım halde bunları kafama takmama canım sıkılıyor.nöbetler bitti düzen takıntııs başladı.eşim yeter artık.sarhoş babalar gibisin.evde terör estiriyorsun ,sana yaklaşmaya korkuyoruz diyor.sabah kıızmla çıkarlerken kızıma diyorki aman annenini uyandırma odanı görmesin hadi kaçalım
pijamaları soyundukları şekliyle kalıyor .her gün sil baştan herşeyi topla yerleştir .rutine bağladık :twisted:
Ben ilaç kullanmıyorum...
Aslında çekmecemin biri ilaç dolu ama ben kullanmamakta ısrar ediyorum...
Neden bilmiyorum
O yüzden her şeyim çok aksıyor...
Ders çalışacağım diyelim...
Masa tamamen düzgün olması lazım....
Ya da dışarı çıkacağım...
Üstünü değiştir, onları kaldır, bakıyorum başka şeyler var onları yap.. Geç kalıyorum
Bunlar da stres yapıyor...Düşünme...<br />Düşünme, kim anlamış ki sen anlayasin böyle...
Yorum
-
işte ozaman ciddi kriz olur.eşime okadar posta koyamam.sabahları topluyorum zaten tek istediğim eve geldiklerinde yine eski haline getirmemeleri :?Orjinal yazı sahibi: banu06O zaman biraz otorite ile bu sorunu çözmeye çalışsanız, mesela odalarını toplatmadan evden göndermeyin, denedinizmi??
Yorum
-
İşte bu düşünceleri kafamızdan atmamız lazım...
Ama o da zor gibi...
Kendim için konuşuyorum...
Her şeyi dert eden biri için öyle kolay değil bunu kafadan atmak..
Çünkü bu öyle sıradan bir şey değil
Düşünme...<br />Düşünme, kim anlamış ki sen anlayasin böyle...
Yorum

Yorum