Duyuru

Collapse
No announcement yet.

son noktaya geldım yardım ısteyecek gucum yok

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• son noktaya geldım yardım ısteyecek gucum yok

son noktaya gelmıs gıbı hıssedıyorum kendımı. sabahları gogsumdekı sıkıntıdan aglamaktan konusmaktan bıle yoruldum herkes ıyılesmemı beklıyor. ama ben basaramadım olmadı. 3 senedır sıkıldım bunaldım yoruldum herseyı denedım olmadı ne ıse yarıyorum kı esıme bıle faydam yok artık onun anlayısınaa sıgınmakta haksızlık artık. bı trene bınmıs gıbıyım nerde duracagı bellı degıl bı yere gıdıyorum ama nereye sallanıp duruyorum

mrblar.oncelıkle cok geçmiş olsun.ama dayanmalısın ve umudunu asla yıtırmemelısın.sorun sanırım okb .bende bı okblıyım ve cok şükür sorunum kalmadı.okb nın alevli dönemini geçırıyosun ve ne yapsan hıc bı fayda alamıyosun.bunu aşabılmek ıcın doğru tedavıyı uygulamalıısn ve elınden geldiğince okbyı tanıyıp aklına gelen sacmalıkların okb den kaynaklandığını düşünmelısın.ben intihara kadar ılerledım ve o günlerı hatırlayınca ufak bı gulumsemeyle hatırlıyom :o okb de tedavı mumkundur ama sabırlı olmak gerekır.okbnın hılelerını cektığın sıkıntılardan dolayı kendı kendıne oğrenceksın.uyanık ol o hılelere düşme kendını boş yere üzme. :cry: okb hakkında sana verebıleceğım ip ucu şunlardır:okb zamanla sekıl desıtırır,senın ıcınde yasayan korkulardır,onlara ehemmıyet vermessen hıc bısey yapamaz gızlı kalır yok onları düşünmekten kendını alıkoyamıyosan mutlaka ama mutlaka uzman bırınden yardım almalısın.ben ılacla ve bılınclı bı hale gelerek yendım.unutmaki dermansız dert vermez rabbimiz :? sabırlı ol ve zamanını guzel gecırebıleceğın bı sekılde hayata bağlan.eşinle cevrendekılerle dostlarınla sıkıntını paylaş,içindeki zehiri dışarıya kus ıcınde barındırma sıkma,doğru tedavıye basladıktan ıkı hafta sonra bakacankı okb tarıfı olmayan bı sacma düşünceye takılıp kalmakmış ,yüreğinle haykır ve bıtecek dıye yemın et!!!!.bıtırmek ııcn elınden gelen ne varsa uygula maddı manevı .kısa süre sonra hayatın normale donecek ve depresıf modundan cıkacaksın .var olan sağlığın kıymetını ozaman cok ıyı anlayacaksın... :o Allah yar ve yardımcımız olsun...

Yorum

öncelikle çok geçmiş olsun
      umudunu kaybetme kardeşim okb tedaviyle iyileşen bi hastalık

Yorum

Son noktaya geldiğinizi hissedişinizin nedeni

Orjinal yazı sahibi: cucucu
        son noktaya gelmıs gıbı hıssedıyorum kendımı. sabahları gogsumdekı sıkıntıdan aglamaktan konusmaktan bıle yoruldum herkes ıyılesmemı beklıyor. ama ben basaramadım olmadı. 3 senedır sıkıldım bunaldım yoruldum herseyı denedım olmadı.............
        Merhaba Bn. Cucucu,

Bence sizin probleminizin başlamasına sebeb olan eşinizin evlenmeden önce geçmişteki erkeklerle olan ilişkileriniz hakkında sorduğu cevaplara eğer kendisinden gizleyerek vevap vermişseniz sebeb olmaktadır. Halbuki bu sorularına doğru cevap vermiş olsaydanız, şimdi bu durama düşmeden de aynı erkekle evlenip mutlu olmanız mümkün olabilirdi. Her erkeğin evlenmeden önce bu tip soruları soracağını zannetmemekteyim. Öyle bir erkekle evlenmiş olsaydanız bu hastalığa yakalanmadan birlikte mutlu bir hayat sürmeniz mümkün olabilirdi.

Şimdiki eşinizle evlendikten sonra kendisine karşı sedakatsızlığınız olup eskiden olan ilişkilerinizi devam ettirmektemisiniz? Muhtemelen hayır. Ancak bu ilişkilerinizin bir süre sonra ortaya çıkmasından korkmaktasınız, ve bunu neden, eşinize zamanında açıklamadığınızdan devamlı endişe ve suçluluk duymakta bir sır olarak içinizde saklamaktasınız.

Bu sırrı içinizde sakladığınız, sürece psikiyatristlerin yazacakları ilaçların rahatsızlığınızı geçirebileceğini, daha evvelcede kullanmış olduğunuzdan hiç zannetmemekteyim.

Bunun için size ilk tavsiyem klinik (uzman) bir psikoloğa görünüp bu sırrınızı eşinize ve ailenize açıklayıp açıklamamanız gerektiğini sormanızdır. Eğer kendisi para canlısı biri değilse bu sorunuzu benimde düşündüğüm üzere Evet’le cevaplayacağını ummaktayım. Bunun aksi bir kişiyse size psikoterapi uygulamayı teklif edebilir.

Psikoterapi içinde bulunduğunuz durumu düzeltebilirmi? Belki evet belki hayır. Fakat genede denemenizi tavsiye ederim. Baktınız psikoterapi size faydalı gelmiyor, ozaman sırrınızı eşinize ve ailenize açıklamızdan başka iyileşmenizi sağlıyacak başka bir çare görmemekteyim.

Günümüzde birçok erkekte olduğu gibi kadınlarında geçmişinde karşı cinsten kişilerle ilişki tecrübeleri olabileceğini unutmayın. Kadınların bu gibi soruları evlenme öncesi genellikle erkeklere sormazken erkeklerin sormasını şu sebebebe bağlamaktayım. Bunu soran erkeklerin cinsel kuvvetlerine güvenleri olmamasına, veya çok geri kafalı olmalarına.

İlaveten size bir tavsiyem daha olacak benim yaptığım üzere aşağıdaki cümleleri bir kağıda yazıp, ezberleyene kadar okuyup, unuttuğunuzda tekrar okuyarak, kendinize günde 3-4 defa söylemeniz:

- Dünü kafaya takmıyacağım.
        - Yarını kafaya takmıyacağım.
        - Bu günü yaşamağa çalışacağım.

Geçmiş olsun, U34

Not:
        Burada yazdıklarım doktora veya psikoloğa danışmanın yerine geçemez.
        Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

......

bende 2.5 yıldır tıpkı anlarrıgın gibiyim arkadasım

Yorum

liarza99 arkadasım cok sagol

oncellıkle cok tesekkur ederım. hepınızede. liarza99 sen hangı doktora gıttın nasıl ıyılestın ben ıyı doktor ıstıyorum ızmıt yada ıstanbul ankarda olabılır paylasırsan cok sevınırım. daha oncekı doktorlar hıc bır ısıme yaramadı hepınıze cok tesekkur ederım. yanlız degılım

Yorum

ben d.bakırda oturuyorum.dort bes tane psıkyatrıst deiştırdım .en sonunda d.bakırda ve guneydoğuda hatta tüm türkiyede ün kazanmış bı prof. olduğunu öğrendım ve ona gittim.özel muayene oldum ücreti 120 tl.psıkyatrı klınığının onune gıdınce önünde var olan kuyruk her zaman ılgımı cektı ve çoğuyla konuştum.inanmayacan belkı ama Almanyadan bıle buraya gelen hastaları tanıdım.urfa mardın hatay adana vs... bır cok hastayla konustum.eğer maddı acıdan sorununuz yoksa eşinizle buraya gelırsınız sıze elım den geldığınce yardım ederım yok o türde bı ımkanınız yoksa kendısını ıspatlamış bı doktoru bulup onunla görüşmelısınız.doktorumun adını vereyım googleden araştırın.belkı bı faydası olur sizede.PROF. DR. AYTEKİN SIR.Allah tan bütün hastalara acil şifalar dilerim....(herkes amin desın)

Yorum

Son noktaya geldiysen yolu yarıladın demektir

Sevgili arkadaşım,
                Bu hastalıkta "son nokta" demek dibi buldun yolu yarıladın demektir. Bundan sonra iyileşme yolunda gidebilirsin çünkü en kötüsünü gördün. Benim sana önerim doktoruna danış sana hemen bir anti depresan yazsın ( benim şahsi öncelik sıralamam Paxil, Anafranil(eğer yan etkileri zor gelmezse), diğer SSRI lar..doktorunda mutlaka sana bunlardan bir tane yazacaktır eğer hala yazmadıysa). Bu işin %50'si diğer %50 ise hayatında pozitif değişikler yapmanki bunlardan bahsetmişdim daha önceki yorumlarımda...
                Arkadaşım yaklaşık 2 yıl önce aynı şeyi bende yaşadım ama şimdi iyileştim mutlu bir hayatım var...
                Yani Allah daha kötü hastalıklardan korusun bunun çaresi var en azından...

Yorum

hepınıze cok tesekkur

hepınıze cok tesekkur ederım arkadaslar cok sagolun. en azından yanlız degılım boyle hıssedıyorum benım gıbı aynı dusunclerı yasayan aynı durumda olan bırılerını gormek benı bı nebze olsun rahatlatıyor. son noktadayım evet. sımdı de ruyalarıma sıcradı 2 gundur devamlı endıselı kaygılı ruyalar goruyorum eywah dıyorum gecmeyecek bu bı yer kapansa obur taraf acılılıyor sızcede oyle degıl mı tamam galıba gecıyor derken pat yenı bı takıntı yenı bı endıse eskı erkek arkadasımı neden ruyamda goruyorum gunduz hep kafamda oldugu ıcın mı ama ben esımı sevıyorum neden bunlar beynımde olsun kı offff hap kullanmaktan nefret edıyorum arkadaslar hıc bırseyın tadına varamıyorum kı hayatım mahvoldu ama son cevap yazan arkadas gıbı bızden daha kotu durumda olanlar var. bende dıyorum kı yuce mevlam bana verdıgın verdıgın dertler ıcın bana dayanma gucu ver neylerse mevlam guzel eyler

Yorum

50 bin düşünce

günde elli bin düşünce üreten beynimizde -5 tanesi bizi yapıştırıyor.

bunun sebebi de seretonin.

iki noktanıza katılmıyorum

1. Son noktaya gelmek. İnsanın son noktasının ne olacağı kendinin yapabileceği bir eylem değildir. bence son nokta doktora gitmek ve muhakkak bir çare bulmasını istemek olmalı.

2. Bu tip şeyler bana kalırsa psiikiyatristler açısından zor bir tedavi değil. Bu hastalığı gayet iyi biliyorlar. Örneğin gittiğinizde sizi asla yatırmazlar. çünkü deli değilsinizdir bir şey değilsinizdir. Geçmeyen nezle gibi, baş ağrısı gibi pis bir durumununuz vardır. İlaç ve psikoterapi ile hallederler. Yani sık sık değiştirmenin alemi yok. Hoşlanmasanız bile emin olun o sizi seviordur ve iyileştirmek istiyordur. Bu yüzden kavga gürültü aynı doktora gitmekte fayda var. Güvendiğiniz taktirde 100% iyileştirecektir.

Yorum

İşleniyor...
                    X