konu silinebilir.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Dini Takıntılar - Dini OKB - Genel Konusu - Konuşalım - paylaşalım rahatlayalım.
Collapse
X
-
Öncelikle kimse sana dinsizsin diyemez.Ne kadar günah işlersen işle.Tövbe edip,ALLAH'a yöneldiğin an ve kelime-i şehadet getirdiğin anda tekrardan dinine tabi olursun.
Ancak anlattıklarına gelince;
ALLAH'a isyan içerek müzikler dinlemek tabiki uygun değil.
İmza konusuna gelince.Diyelim ki ben buraya bazı şartlar yazdım.Sende altına imzanı atıyorsan,o şartları kabul ettiğin manasına gelir.İçerisinde islama aykırı olan şeyleri imzalamak yani onaylamak,o şeyleri desteklediğin manasına gelir.Dİnden çıkar mısın yok sa çıkmaz mısın imzaladığın şeye bağlı.Örneğin,"bu iş yerinde çalışacak kişi ateistliği kabul etmiştir" yazıyor ve sen de altına imzanı atıyorsan,o zaman kesin bir hüküm vermek haddime değil ama tövbe etmediğin takdirde imanın gitmiş olur.
Günahkar olmak farklıdır.Dinsiz olmak başka.
İsyan etmek,isyan içeren müzik dinlemek günah olan kısıma giriyor.Ama dinsiz olmuyorsun.
Dinsiz olmak için,hem aklen hem de KALBEN ALLAH'ı inkar etmen gerekli.
Aklına ALLAH'ı inkar ile sözler geliyor ama kalben katılmıyorsan bunun imana zarar vermediği bildiriliyor.
Çünkü görevi insanı saptırmak olan şeytan;akla bu tip şüphe ve inkar içeren sözleri atıyor.Hatta dine imana küfür etme gibi sözler beliriyor insanın kafasında.Sonrasında geri çekiliyor.
Kişi,bunu kendisinin yaptığını düşünüyor ve ya intihara sürükleniyor ya da çıkmazlara giriyor.
Hz.Peygambere;bir grup geliyor ve aklımıza dinimiz ile ilgili öyle şeyler geliyor ki onları işitmek ya da söylemektense gökten düşmeyi yeğleriz diye.
PEygamberimiz de,bu sizin imanınıza zarar vermez buyuyor.Yani buradaki şart,kafadan geçen kötü düşüncelere katılmamak.Onay vermemek.Vicdanın sızlaması!
Bir diğer kısım ise,ALLAH'ın varlığı.Bu konu üstüne saatlerce konuşabilir.Sayfalar yetmez.Bir örnek vermek istiyorum.
Büyük bir kutunun içine;toprak,çimento,su,kablolar,ampüller vs. doldur.Bir apartmanda ve dairede olması gereken ve varsa sadece ana malzemeleri doldur.Karıştır.Sonra dök dışarıya.
Bir apartman çıkacak ortaya.Pencereler nizami,oda büyüklükleri nizami,odalar bölünmüş,her odanın su ve elektrik tesisatı çekilmiş,musluklar,lambalar takılmış ve diğer bütün gerekli herşey yerli yerini bulmuş.Bir apartmadan olacak iç ve dış dizayna dair her şey hiçbir yönlendirmeden oluşmuş.
BÜTÜN BU ANLATTIKLARIM KENDİLİĞİNDEN OLABİLİR Mİ?
Şimdi sadece bir insanın,çok küçük bir kısmını ele alalım.
Kalbine bir bak mesela.Kirli yani oksijence zengin olmayan kan sağda,temiz oksijence zengin kan solda.Arada bölme var.Karışırsa,ÖLÜRSÜN!
Kalbin,sen uyuduğunda da atmaya devam ediyor.Aynı ritimde.Eğer sana bağlı olsaydı,ÖLÜRDÜN.
Uyuyunca nefes alıp vermeyi unutmuyorsun.Diyafram kasın otomatik sinir sistemine bağlı çalışıyor.Öyle olmasaydı ÖLÜRDÜN.
Yemeği fazla kaçırdın.Kan şekerin yükseldi.Vücut hemen insülin ile müdahale ediyor.Etmeseydi,ÖLÜRDÜN!
Vücut sıcaklığın artınca,terleme yoluyla ateş düşüyor ve ısı sabit tutuluyor.Vücut ısın çok düşse ya da artsa,ÖLÜRDÜN!
Bir yerin kanadı(hemofililer istista).O kan pıhtılaşır.ÖYle olmasaydı ÖLÜRDÜN!
Ağzındaki tükrük salgısı.Olmasa,bir ekmeği yutmak için kırk takla atardın.
Kulakların sürekli aynı şiddette işitse,uyuyamazdın.
Eklemlerin bükülebilir olmasaydı,kütük gibi dimdik dururdun ve hayatını sürdüremezdin.
Büyüme hormonların kontrollü olmasa,boyun belki on metre olurdu.
Bağışıklık sistemi:Vücuda giren yabancı maddeler tanınır ve yok edilir.
Parmak izi:Kaç milyon insan var ama bir cm bile etmeyecek alanda herkesin parmak izi farklı.
Ağzındaki dişlere bir bak.Ön taraf koparmak,arka taraf çiğnemek.Böylelikle yemeği yedin.Gitti mideye.Mide sindirdi.Parçalandı.Bağırsaklarda emildi.KAraciğer ve böbrekler temizledi.İdrar,idrar yolundan katı maddeler ise kendi yolundan çıktı.
Vücudunda bir yerin ağrıdı.Beyin endorfin salgıladı ve o ağrıyı dindirdi.
Sağ serçe parmağını oynatmak istedin.Beyinde bir impuls yani uyartı oluştu,yüz milyar küsür sinir hücresinin içinden mesaj gitti ve doğru yeri buldu.
Kafa tası:Olmasaydı şimdiye kadar bir darbe almış beyin kanamasından gitmiştin.
Kaburgalar:Olmasaydı akciğer ta da kalp şimdiye kadar aldığı bir darbeden görevini bırakmıştı.
El kadar böbreğin yaptığını,buzdolabı büyüklüğünde diyaliz aletleri tam olarak yapamıyor.Ve el kadar o böbrek,neyi süzeceğini iyi biliyor.O koskoca makine kendiliğinden oluşup süzme işlemi yapar mı?
Ses tellerin olmasaydı,konuşamazdın.
Bak,sadece bir insan ve küçüçük bir bölümü ele aldık.
Kendini bir incele.İnternetten dolaşım,boşaltım,üreme,sinir,sindirim ve hareket sistemlerini bir oku.
Ve bütün bu organların,sistemlerin kendiliğinden oluşup kendi kendini tasarladığı fikrinin ne kadar imkansız olduğunu daha da iiyi anlayacaksın.
Kendini bir incele.Parmakların uzunluklarını,derini,ayaklarını,kulağını,gözünü,ka slarını,vücut hatlarını.Ne kadar nizami olduğunu.
Ve bu sadece bir insan ve görülebilen küçük bir bölümü.
Bir de dünyayı düşün.Yer çekimini,dünyanın dönüşünü,güneşe olan mesafesini ki donmuyoz ya da köz olmuyoz,yaşaman için gerekli olan oksijenin ve suyun hazır olmasını ve daha sayfalarca yazılacak hayvanları,ağaçları,mikroorganizmaları bir düşün.
SONRA HEPSİNİN KENDİLİĞİNDEN OLUŞABİLME İHTİMALİNİ.ŞU YAZDIĞIM MESAJDA YÜZLERCE HARF VAR BELKİ BİNLERİ BULACAK.BU HARFLER KENDİLİĞİNDEN YAN YANA OLUŞUP ANLAMLI BİR MESAJ ÜRETEBİLİR Mİ?
BİR DE VÜCUDUNDAKİ HÜCRE SAYISINI DÜŞÜN.KENDİLİĞİNDEN BİRLEŞİP BİR İNSANI MEYDANA GETİREBİLİR Mİ?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: maxax
hocam güzel açıklamışşsınız fakat bende şu sıkıntı var benim sıkıntım facebook twitter veya bilgisayara program yüklenirken kabul edilen koşul ve şartlar bunlarda dinden çıkarıcak bişi varsa kabul ettiğim için dinsiz olurmuyum korkusu yani vesvesesi var böyle bişi yoktur fakat bit kadar şey beni dürtüyor.
Diğer şey ise banka hesabı açarken devlet işi yapılırken kağıda atılan imza bunlarda dinden çıkaracak yazılar varmıdır varsa imza attım diye dinsiz olurmuyum yani takıntı ve vesveseler bu yönde gel gelelim bende atmam burada çaılaşacaksanız ateist olacaksınız diyen bir kağıdın altına imza... anlatabiliyorum umarım?
müzik meselesi ise şöyle oluyor mesela ben Allah c.c. ye isyan eden şarkıları duyduğum an ya şarkıyı kapatırım dışarsa isemde beğenmem içim sıkılır fakat evde yabacı şarkı dinlerken şarkıda ne söz söylendiğini bilmiyorum şayet şarkılar ingilizce. Bu nedenle eğer burada isyan edilirse dinsiz olurmuyum vesvesesi yaşıyorum bunu hüküm nedir bilmemek bahanemidir diye kendime sıkıntı yapıyorum.
O programda yazan şartları zaten kimse okumuyor ki güzel kardeşim
Dinde bu kadar ayrıntıya girme.
Bilmediğiim konularda hüküm vermek istemem ama sen de dinlemeyiver yabancı şarkı.
Eğer içinde yanlış bir söz geçiyorsa ve sende bunu bilmiyorsan mesul olmazsın diye düşünüyorum.Tabiki kesin hüküm veremem bu konuda.Çünkü bir şey hakkında hüküm verebilmem için bir ayet ya da hadis biliyor olmam lazım.Öyle herkesin her dediğine de inanma.
Şimdi bana sorsan,midye haram mıdır desen ben derim ki bilmiyorum.Haram da diyemem,helal de diyemem.Haram diyenler de çıkıyor,helal diyenlerde.Peki ben ye yaparım?Midye'ye ihtiyacım olmadığı için çok zaruri olmazsa yemem.
Ama bana sorarsan;domuz eti,leş,alkol haram mıdır.Derim ki kesinlikle haramdır.Çünkü ayetle bildirilmiştir.
Yabancı müzik konusunda da tavsiyem,dinlemeyiver.
Şöyle düşün;misal olarak söylüyorum bir müzik parçasında sana ya da ailene hakaret içerme olasılığı olan sözler var.Dinler misin?Dinlemezsin.Belki dinlediğin şarkıda müslümanlara küfrediiliyor.Ya da çıkmış bir şarkıcı,erkek düşmanı.Bütün erkeklere küfür ediyor.Doğal olarak bize de küfür etmiş oluyor.Eee ne söylediğini de bilmiyoz.
Yabancı müzik yaşamamız için çok da şart değil demi?Ben de dinledim zamanında ama artık dinlemiyorum.Dinleyene de dinsiz demem.Haddim değildir.Sadece tavsiye etmiyorum.Çok sevsen bir kızı,canından öte.DEse ki bir şartla evlenirim.Hiç yabancı müzik dinlemeyeceksin.Evet dersin demi?Bir kız için bunu yapabilirken,ALLAH'a isyan içerme olasılığı olan yabancı müziği de ALLAH için dinlemeyiver
Şunu ayrıca ele alalım.İsyan başka,dinsizlik başkadır.
Ters bir şeyler oldu.İşte sinirlendin,sitem ettin.ALLAH'ım neden bunlar geliyor başıma,dayanamıyorum dedin vs.
Bunu söylemekle dinsiz olmazsın.Alkol içtin,günah işlersin ama dinsiz olmazsın.Fakat burada alkolün günah olduğunu kabul ediyor olman lazım.
İsyanın da bir sınırı vardır.Yaşamayı sevmiyorum,ölmek istiyorum,ALLAH'ım al canımı vs. gibi isyanlar günah olan kısıma girer.
Ama kalkıp da bir ALLAH'a inanmıyorum artık dersen,peygamberine inanmıyorum dersen,işte o zaman iman gitmiş oluyor.O zaman dinsiz oluyorsun.Fakat pişman olup,tövbe ettiğin zaman af kapısı her daim açıktır.Yeter ki tövbende samimi ol ve tekrar etme.
Son olarak;ALLAH merhametsiz değildir.Bugüne kadar hep korkutarak öğrettiler.ALLAH yakar,taş eder,çarpar vs. diye.
Öyle en ufak bir hatanda imanın gidip de cezalandırılmazsın.ALLAH o kadar merhametsiz değildir.
Çok derinlere inme,ALLAH'tan ümidini kesme.Cezasından korktuğun için değil,sevgisini kazanmak için çaba göster.
Hiç şüphesiz Allah Teâlâ'nın yüz rahmeti vardır. Bunlardan sadece bir rahmeti cinler, insanlar, hayvanlar ve zehirli hayvanlar arasına (yeryüzüne) indirmiştir.İşte bütün mahlukat bu bir rahmet vesilesiyle birbirlerine şefkât gösterirler. Bu rahmet vesilesiyle birbirlerine merhamet ederler. Bu rahmet vesilesiyle yabanî hayvanlar yavrularına şefkât gösterirler. Allah Teâlâ doksan dokuz rahmeti ise, onunla mü'min kullarına merhamet etmek için kıyâmet gününe saklamıştır." (Müslim, hadis no:6908)
"Rasûlullah -sallallhu aleyhi ve sellem-'e esirler getirildi. Aralarında çocuğunu arayan bir de kadın vardı.Esirler arasında bulduğu bir çocuğu bulunca onu hemen kapıp bağrına bastı ve onu doyasıya emzirmeye başladı. Bunun üzerine Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- bize şöyle buyurdu: - Ne dersiniz, bu kadın, bu çocuğunu ateşe atar mı? - Biz: Hayır, Allah'a yemîn olsun ki, bu kadın ateşe çocuğunu atmamaya gücü yetiyor bir halde iken, onu ateşe atmaz! dedik. Bunun üzerine Rasûlullah -sallallhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu: - Allah'a yemin olsun ki, Allah Teâlâ'nın mü'min kullarına olan merhameti, bu kadının çocuğuna olan merhametinden daha büyüktür." (Buhârî; hadis no: 5653. Müslim; hadis no: 6912)
Resulullah (s.a.v.) buyuruyor ki:
“Şüphesiz şeytan şöyle de*di: Ey Rabbim, büyüklüğüne yemin ve kasem ederim ki, mü’min kullarının ruhları cesetlerinde bulunduğu müddetçe çıkarıp kötü yola saptırmaya çalışırım. Yüce Allah şöyle dedi: Ben de azametime yemin ederim ki, onlarla istiğfar ettikleri müddetçe bütün günahlarını affederim.”[40]
“Allahü Teala kıyamet günü, o ka*dar rahmet izhar eder ki, hiç kimsenin kalbinden o kadarı geçmiş değil*dir. Hatta şeytan bile merhamet olunacağını düşünerek başını kaldırır.” Yine
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: maxax
MaşaAllah baya bilgili ve dikkatlisiniz benim gibi sizinle iyi anlaşacağız.
bizde dinlemeyiverelim anlamadığımız şarkıları o zaman
Cevaplarım yeterli gelmemiş olabilir.Ancak sana kesin bir hüküm veremem.
Çünkü en büyük günahlardan bir tanesi,hiçbir delil olmadan haram olmayan bir şeye haramdır demek.Helal olmayan bir şeye helaldir demek.Ya da haram olana helal,helal olana haram demek.
Bir konu hakkında ayetler var ise,ya da buhari vb. sağlam hadislerden rivayet varsa o konu hakkında ancak o zaman günahtır diyebilirim.
Peygamber (s.a.v.)'e keler eti yemenin hükmü sorulduğunda; “Keleri ne yerim nede haram kılarım demiştir.(kelerin ne olduğunu bilmiyorsan araştırma miden bulanır
)
Yani peygamber haram saymamış ama yenmesini de tavsiye etmemiş.
Vermiş misale benzer;Ben de yabancı müzik ile ilgili kesin bir şey söylemem ama dinlemeni de tavsiye etmem.
Yine sana;işlediğin günahlardan ötürü ya da dinlediğin müzik ya da attığın bir imzadan dolayı asla dinsizsin diyemem.Bu benim haddimi aşar.Bu herkesin haddini aşar.
Senin yüreğini,imanını ancak ALLAH bilir.
Senin neyi ne niyetle,ne şartlarda yaptığını ve sonrasında nasıl davrandığını tam olarak ancak ALLAH bilir.
Yorum
-
Bu şekilde yaparsam isyan mı etmiş olurum, günah mı işlemişim olurum düşüncelerine kapılmak zaten bir pişmanlık göstergesidir. Allah affedicidir, günahsız insan olmaz. Her zaman hata yapabiliriz. Önemli olan hatalarımızı fark edip tevbe etmek. Bir daha yapmamaya özen göstermek.
Ben de bi ara çok kafaya takardım, günah olduğunu bildiğim bir şeyi sürekli yaptım diye ağladım günlerce, kendimden geçtim. Ama şükürler olsun ki, rabbim affedicidir her zaman.
Günümüzde yolda yürürken bile günahlar işleyebiliyoruz ister istemez, önemli olan bunları bilerek yapmamaktır.
Bir de Allah beni affetmez , günahlarım çok yanılgısına kapılmak, allahın merhametinden şüpheye kapılmak çok kötü birşeydir. Büyük günahtır. Dikkat edelim.
Sevilmektense Güvenilmeyi Tercih Ederim.!!
Yorum
-
Sahsen dinleyecegim muziklerin tercumesini buluyorum veya translate de tercume ettiriyorum ,dine aykiri bir sey yoksa dinliyorum.dine aykiri bulursam muzik hosuma gitsede dinlemiyorum.fakat herzaman bu hassasiyeti gosterebildigimi soyleyemem.aykiri muzikler dinleyince dinnsiz olacagim kesinse daha ince eleyip sk dokumam gerekiyor demektir.
Yorum

Yorum