Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kaygı, acabalar, endişe nedensiz nedenler..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kaygı, acabalar, endişe nedensiz nedenler..

kaygılar endişe kalp çarpıntısı ile birlikte soğuk terleme ve başa ağrısı sıkıntı ve gelen kompulsif davranışlar kısırdöngü sürer gider işte bu ve buna benzer değilmi yaşadıklarımız?
    neden emin olamıyoruz?
    neden kendimize inanmıyoruz?
    neden hep tekrarlar?
    neden hep bişeye inanmak için devamlı gözlerimizi açıp bakıyoruz bakıyoruz bakıyoruz hatta o anları beynimizden devamlı geçiriyoruz?
    neden korkuyoruz?
    neden bu panik hali sarıyor benliğimizi?
    nedenler.........o kadar çok ki

hepimizin derdi farklı takıntıları farklı nedir bizleri buna sürükleyen?
    mükemmeliyetçi olmamızmı? vurdumduymaz olamamızmı? hataya tahammülümüz olmamasımı? incitmekten zarar vermekten korkmamızmı? serotonin maddesinin az salgılanmasımı? geçmişte yaşadıklarımızmı?

bu yazdıklarımı hepimiz yaşıyoruz ara sırada olsa öyle değilmi?

buyrun toplanma ve hayata başlama zamanı..
    hepimiz birlik içinde hareket edelim ve yazalım paylaşalım

nasıl bu durumdan kurtulabiliriz? yada nasıl kontrol altına alabiliriz?

tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Bu durumlardan kurtulabilmek için önce iyi bir psikiyatr bulmak gerekiyor.
    Doktor eğer doğru teşhis koyarsa tedavi de doğru olur.
    Tabii tedavi terapi ile de desteklenirse sonuç almak hızlanacaktır.

Kendi kendinizi kontrol altına almak çok zor. İyi olmayı önce istemek sonra da tedavi olmak en doğrusu.
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Belkide kurtulmak için kurtulmaya çalışmayı bırakmak gerekiyor. Direnmek endişeyi arttırır.
      Herkesten farklı olduğunu düşünme, kendine etiket koyma, ben paniğim, ben obsesifim deme, bu etiketler senin bu sorunlarla özdeşleşmene neden olur. Bir takıntılı ile normal insanın zihninden aynı düşünceler geçer emin ol. Aradaki tek fark geçen bu düşüncelere takıntılı kişi set koymaya başlamıştır ve direnç oluşturmuştur zamanla.. Yoksa akıldan bunlar geçer giderler, set koymaya başladığında düşünceler tekrarlanmaya başlar ve zamanla bunları kovmak için kişi uğraş verir ve kompulsif davranışlar oluşur.
      &quot;Yaşamınıza seyirci kalmayın&quot;<br /><a href="http://www.gelisimdunyasi.com/">http...unyasi.com</a>

Yorum

sakınlesmeyı ogrenmelıyız sart bu....Hersey medıtasyonda bıtıyor endıselenınce sakınlesme komudu verınce vucuduna senı dınlemelı yanı....bole cozebılırız sanıyorum
        GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ

Yorum

ilaç kullandık kullanıyoruz terapi gördük hastalık hakkında kitaplar okuduk bilinçlendik evet eskisine göre daha rahatız ama niye tam olarak atamıyoruz takıntıları?

niye her an bişey olacakmış hissi ve uzaklaşıyoruz yaşadığımız anşlardan?
          niye normal yaşayış giderken takıntıların biri gidip biri geliyor?

beyinden takıntının birini atsak diğeri geliyor 5 gün 1 hafta o bitiyor diğeri yerleşmiş oluyor sanki beyin oyalanmak istercesine takıntılarla.. stres tetikliyor herşey apansızın kapıda bekliyor kendine yaptıklarına emin olamama durumu tekrarlar hep bir kısırdöngü..

yaşamıyormuyuz?

Yorum

ilaçlar aldık alıyoruz doktora gittik gidiyoruz peki aramızda bunları yapıpta tam iyileştim diyenler varmı? elbette vardır hayatımızda pozitiflik yükseldiğinde böyle hissediyoruz ya belli bir zaman geçtikten sonra tekrar apansızın belirtiler çıktığı oluyormu? oluyordur muhakkak peki böyle zamanlarda başamı sarmalı? doktor ilaç vb.. yoksa kaldığımız yerden devammı etmeliyiz bir şekilde ben şu an bu durumdayım ya siz hangi durumdasınız? benimle aynı durumda olanınız varmı nasıl yapıyorsunuz?

şimdiden cevaplar için teşekkürler..

Yorum

sonradan beynin öğrendiği bütün programlar değiştirilebilir. Bütün bu psikolojik sorunlar sonradan öğrenilmiştir. Yıllarca içsel olumsuz konuşmalarımız ve çevreden aldığımız telkinler neticesinde beyinde bir plak gibi otomatikleşmiştir ve bu olumsuzluk beyin kimyasınıda etkilemeye başlamıştır. Bu plakları olumlu plaklarla değiştirmek mücadele azim ve kararlılık gerektirir. Zordur fakat imkansız değildir. Birçok faktör ve destekleyici tedaviler kullanılarak bu eski olumsuz plakların yerine yeni plaklar oluşturulabilir. Neler yapılabilir:

1- Uzman desteği
              2- Zihni programlamak için kitaplar, zihni programlama kasetleri, müzik terapisi, filmterapisi, yazma terapisi
              3- Olumsuz telkin içeren TV ve interneti bırakmak
              4-Sürekli olumlu içsel konuşmalar yaparak kendine olumlu telkinler vermek
              5-Spor ve düzenli beslenme, (özellikle şeker ve kafeini bırakmak)
              6- EFT ve Hipnoz, Akupunktur gibi destekleyici teknikler kullanmak (Örneğin: Dr ofelya Cabral ve Dr.Bülent Uran)
              Last edited by dost78; 18-01-2010, 08:03 PM.
              &quot;Yaşamınıza seyirci kalmayın&quot;<br /><a href="http://www.gelisimdunyasi.com/">http...unyasi.com</a>

Yorum

öncelikle, tamamen iyileşen insanlar biliyorum.başasarmadan kaldığımız yerden devam etmeliyiz, önemli olan yolda olmak.belirtiler kimi zaman artar kimi zaman azalır önemli olan iyi hissetmek.

Yorum

Bende de var buna benzer sorunlar.Ama çok sık değil.Özellikle benim hashas olarak nitelendirdiğim konularda oluyorum.Kendimle başa çıkamıyorum artık.Sanırım bende doktora gideceğim.Ankara'da Madalyon var nasıl sizce?oraya gitmeyi düşünüyorum arkadaşlar.
                  Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
                    Bende de var buna benzer sorunlar.Ama çok sık değil.Özellikle benim hashas olarak nitelendirdiğim konularda oluyorum.Kendimle başa çıkamıyorum artık.Sanırım bende doktora gideceğim.Ankara'da Madalyon var nasıl sizce?oraya gitmeyi düşünüyorum arkadaşlar.
                    sonbaharr'ın dediği gibi bu okb ler hassas olduğumuz konularda meydana geliyor.

Yorum

bende kompulsif davranışlar yokta sıkıntı ve çarpıntı oluor daralma gelior bazen......o zmanlar iyice çekilioyrum kabuğuma .................asönsöre binmekte çok zorlanıorum kapalı alanlarda durmak istemiorum....

Yorum

bende de gerçeklikle ilgili takıntılar oluşuyor bazen her konuyla ilgili takıntı oluşabiliyor. yaşadığım şey ya gerçek değilse diyorum içinizden biri gerçekliğini ispatlayabilir mi derealizasyon ve depersonalizasyon yaşamıştım bi ara yoğun anksiyeteden dolayı bu aralar da aklıma gelen bu 2 gündür çok hastayım evdeyim zehirlendim midyeden serum falan yedim belki de ondan böyle oldum bilmiyorum çok kaygılıyım ve korkuyorum biraz ya hiçbir şey çare olmazsa herşeyi beynim reddederse diye. mantığın ağır basmasını istiyorum ama güçsüz kalmasından korkuyorum.

Yorum

Benim de çarpıntıyla başlıyor ataklarım ve o çarpıntı başladığı zaman bitiyorum zaten.Rahatlamaya çalışın diyor herkes ama kalbim öylesine yerinden çıkacak şekilde atarken kalp atışlarımı duyarken bayılacakmışım gibi sıcak basması ve ayaklarımdan soğuk ölüm giriyormuş gibi olurken nasıl sakin kalabilirim?Ben de OKB hastasıyım,takıntılarımı azaltmaya çalışırken "Amaan bunu da saymayım,yıkamayım,sıralamayım" dersem eğer ellerimde titremeler filan başlıyor.Nasıl yapıcam bilemiyorum...

Yorum

ilaç tedavimi doktorum azaltmıştı sevinmiştim bitiyor diye ama bitmiyoooooooooor!!! hala daha yaşıyorum semptomlar geri geldi son bir kaç gündür temizlik takıntısı başladı halbuki bu takıntımı yenmiştim emin olamama acabalar gene başladı araba kullanırken birinin yanından geçerken iyice emin olmaya çalışıyorum geçtimi diye dikiz aynasından o görüntülere bakıyorum içimde titremeler ve kalp atışlarım hızlanırsa kendime hakim olamayıp aynı yolu tekrar dönüp gidiyorum emin olana kadar tekrar tekrar tekrar çok bitkin kalıyorum 15 dk.lık yolu 1 saatte gidiyorum araba kullanmasam bu seferde yolda giderken herşeyden emin olmaya takılıp yürüyorum yani kaçmak çare değil biliyorum üstüne gitmeyi uyguluyorum ama çok zor eminim beni anlıyorsunuzdur bu konuda kitapları okudum terapi gördüm tam bitti derken.. bitmiyecekmi? herkes gibi olamıyacakmıyız? zarar verme korkusu bişeye sebep olma korkusu takıntısı.. paylaşmak istedim..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: derinciglik View Post
                              ilaç tedavimi doktorum azaltmıştı sevinmiştim bitiyor diye ama bitmiyoooooooooor!!! hala daha yaşıyorum semptomlar geri geldi son bir kaç gündür temizlik takıntısı başladı halbuki bu takıntımı yenmiştim emin olamama acabalar gene başladı araba kullanırken birinin yanından geçerken iyice emin olmaya çalışıyorum geçtimi diye dikiz aynasından o görüntülere bakıyorum içimde titremeler ve kalp atışlarım hızlanırsa kendime hakim olamayıp aynı yolu tekrar dönüp gidiyorum emin olana kadar tekrar tekrar tekrar çok bitkin kalıyorum 15 dk.lık yolu 1 saatte gidiyorum araba kullanmasam bu seferde yolda giderken herşeyden emin olmaya takılıp yürüyorum yani kaçmak çare değil biliyorum üstüne gitmeyi uyguluyorum ama çok zor eminim beni anlıyorsunuzdur bu konuda kitapları okudum terapi gördüm tam bitti derken.. bitmiyecekmi? herkes gibi olamıyacakmıyız? zarar verme korkusu bişeye sebep olma korkusu takıntısı.. paylaşmak istedim..
                              herkes gibi olamıyacakmıyız?..boşver herkes gibi olmak ne ki yani.. bakma sen millet sapır sapır dökülüyo yani problemden ama okdar meşguller ki kendilerini dinlemeye vakitleri olmuyo.. normal bi insan olmakta hayatı sıkıcı kılar belkide ne dersin yalnız mı kaldın bi iş ya da okul yok mu kendini dinlemeye başladığın bi döneme girdin belki.. sana emreediyorum hemen çık ordan

Yorum

İşleniyor...
                              X