Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir Ölümcül Saplantı İçindeyim!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bir Ölümcül Saplantı İçindeyim!

Bugün intiharı düşünüyorum, ölmeyi! ! ! Daha birkaç sene öncesine kadar hayata dair o kadar güzel planlarım vardı ki o kadar hayat dolu ve neşeliydim ki günler bitmesin aylar geçmesin her anı dolu dolu yaşayayım isterdim. Üniversiteyi bitirmiş mezun olmuştum, askerliğimi de yapmıştım. Anlayacağınız bir bir hedeflerime ulaşmıştım. Ancak gelin görün ki tam meyvesini yiyecekken hayatın; bakın neyle uğraşıyorum şimdi. Sorunum şu: İnsanlarla karşı karşıya geldiğimde kontrolsüz olarak onların cinsel bölgelerine bakmak, yüzlerine veya gözlerine doğru düzgün bakamamak. Yani bakmak istediğim yerlere değil de bakmak istemediğim yerlere bakmak. Birileri ile karşılaştığımda ilk düşündüğüm şey bu oluyor. Hele karşımdaki erkek olduğunda veya ailemden biri olduğunda ölecek gibi oluyorum. Bu durumlarda aklıma gelen ilk şey acaba karşımdaki şuan benim hakkımda ne düşünüyor oluyor, kesin benim eş cinsel veya sapık olduğumu düşünüyor diyorum. O kadar karizmatik ve güven verici durmaya çalışırken birden bunları düşünmeye başladığımda birden dilim sürçüyor, elim ayağıma dolaşıyor, gözümü yukarıya doğru dikmeye çalışıyorum veya garip bir şekilde kişinin alt kısmını gören bölgeyi elimle kapatıp görmemeye çalışıyorum. Çünkü takmışım bir kere kafaya oraya bakar mıyım diye inanın elimde de olmuyor. Karşımdakinin anlattıklarını dinlemek bir tarafa, kendi düşüncelerimi bile toparlayamıyorum. Darma dağan oluyorum güçlü duruşumdan ve özgüvenimden eser yok, bide bu yetmezmiş gibi karşımdakinde bıraktığım izlenim ise sorunlu kişilik!!!!!!.
    Bu ne kadar berbat bir şey bilemezsiniz. Hayatınız boyunca hep doğru düzgün bir insan olmaya çalışırken hep karşıdaki insanları önemseyen ve onlara iyi bir izlenim bırakmaya çalışırken ne garip hallere düşüyorsunuz!!!!!.
    Her şey bu kadarlarda bitmiyor belki hani bir gördüğüm bir daha göremeyeceğim insanlarla karşılaştığımda cinsel bölgelerine bakmayım diye o anda geriliyorum, sonra geçip gidiyor. Bir marketteysem çıkıp gidiyorum veya bir otobüsteysem 20 dakika yaşıyorum, sokakta yürürken karşıdan gelen hiç tanımadığım bir insanın o bölgesine bakmayım diye 5 dakikam gidiyor bunlar acıtmıyor fazla içimi. Ama asıl acıyı her zaman beni gören ve bir geçmişim olan beni hep takdir etmiş insanlarla karşılaştığım da kardeşim, ablam, annem, teyzem, amcam veya çok yakın arkadaşım yanında çekiyorum, kendi kendimi o anda yiyip bitiriyorum. Evet, böyle durumlarda çektiğim acıyı tahmin bile edemezsiniz yemin ederim çok kere intiharı düşündüm. Kalbim ağrıyor, midem acıyor, gözlerim yukarı doğru bakmaya çalışmaktan yorgunluktan bitkin düşüyor, aşırı strese giriyorum. İnanın bir gün kalbim bu gidişata dayanamayacak krize girecek yada bu stresten kanser olacağım. Allah’ım bütün gün sürekli yukarıya bakmaya çalışmaktan, oradan buraya kaçırmaktan yorulan gözlerime mi, moralan gözaltlarıma mı, düzgün bir ahlaka sahip birisi olarak çektiğim o acının mideme, kalbime yansımasına mı yanayım yoksa en kötüsü olan yaşadığım bu sorunları çevreye göstermemek için yaptığım o kadar uğraşa mı, saçma sapan şeylere mi, geçen zamana mı yanayım. Artık özgüveni mahvolmuş, ikili ilişkileri tamamen bitmiş, asık suratlı, benzi beti solmuş, gözlerinin altı simsiyah olmuş bir insan olarak dolaşıyorum ortada. Gözler kalbin ayansıdır diyorlar ama benim gözlerim kalbimi yansıtmıyor. Hiç evden çıkmak, kimseyle görüşmek bile istemiyorum, hep kötü şeyler aklıma geliyor. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var, lütfen birileri bana yardım etsin. Artık dayanamıyorum !!!.

oğuz tedavi görüyor musun? bu sitede daha önce de bu takıntıdan şikayet eden arkadaşlar vardı. kolay bir durum değil ama bildiğim kadarıyla bu sorunu çözüyorlar. yani hayatını cehenneme çevirmene gerek yok. benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar sana daha fazla yardımcı olacaklardır.

bu senin elinde olan bişey değil ki... kişilikle, ahlakla alakası yok. hastalık işte... takma kafana.

geçmiş olsun.

Yorum

yanlış yapıyorsun diye düşünüyorum, korkundan kaçarsan kurtulamazsın, gözlerini kaçırmak yerine, bilinçli olarak bakmayı dene bakalım, eğer biri çıkıpta kardeş sen napıyorsun diye sorarsa, bul bir yalan, es geç!

Yorum

oguz_1979

İntihar mı? O da ne demek oluyor bunu sakın deneme :!: İyileşebilecek bir rahatsızlığın varken sen şimdiki sorunlardan boğulduğun için intihardan bahsediyorsun..

Takıntı işte..Takıntıların senin en onaylamadığın şeyi seçip önüne koyuyorlar ve seni rahatsız ediyorlar..Sen onaylamıyorsun ama sana onaylıyormuşsun gibi gösteriyorlar..

Sen seni biliyorsun..Eğer sürekli insanların cinsel bölgelerine bakmaya eğilimli bir insan olsaydın bu durumdan rahatsızlık duymazdın..

Hem bunun takıntı olduğunu biliyorsun ki "Takıntılar" bölümüe başlık açtın..
        Rahatsızığını bildiğine göre şimdi yapman gereken doktora gitmen ve tedaviye başlaman..

İnan bana başlarda bu takıntıların azalacak, zamanla ise kaybolacak..Ve sen sırf saçma sapan düşüncelerin yüzünden intihar etmediğine şükredeceksin..

Çevrenin seni yanlış anlamasından korkma..Doktora gittikten sonra doktor belki ailenle de görüşmek isteyecektir ve onlara rahatsızlığın hakkında bilgi verip onların nasıl davranması konusunda yönlendirecektir..

Sen şunu unutma: Sen desteklemediğin bir düşünce ile savaşıyorsun ve intihar ederek bu düşünceye yenik düşme!! Onu basit gör..Alt tarafı takıntı işte de..Bu duruma fazla takılmazsan bu takıntın da kaybolacaktır..
        Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

Yorum

kesinlikle derhal doktora görünmelisin

bu bir tür takıntı. böyle hastalarla karşılaştım ve tedavi olup iyileştiler

ilaçla ya da psikoterapi ile düzelirsin

Yorum

Bir psikiyatriste görün Oğuz, kısa zamanda iyileşirsin. Ben de bir okb hastasıyım. Şimdi bu tür düşünceler seni çok yorsa da tedavi başlayınca zaman içinde düzeleceksin. Kafana gelen düşünceleri fazla dert etme. Üstünde durdukça daha fazla zihnini meşgul eder. En önemlisi de bu tür düşünceler sana ait değil. İrade dışı gelirler . Bir psikiyatrist rehberliğinde bunları aşacaksın. Geçmiş olsun

Yorum

aslında bu çok klişe bir takıntıdır.doktorum bana okb testi yaparken bu soruyu da sormuştu.sen tabi şimdi bu durumu bir türlü kendine yediremiyorsun.sana burda ne desek hiç bi önemi yok.ama yine de şunu söyleyeyim,bu durumu tek başına aşamazsın.aşmaya kalkarsan muhtemelen bu sorun daha da büyür,kendine olan güvenin ve saygın daha da azalır.zaten nasıl çözeceksin ki,yaşadığın şey mantıklı birşey değil ki..insanın böyle bir şey yapması için hasta olması gerekir.demek ki sen hastasın.kesinlikle doktora gitmelisin.doktor ne yapacak diyorsundur şimdi ama emin ol öyle değil.ilaçlar akıl almaz derecede etkili.buna inan.tabi şimdi doktora gidip "ben insanların mahrem bölgelerine bakıyorum" demek de zordur senin için.ama dostum kendine bu acıyı çektirme.bunlar çok doğal şeyler.sadece şu an için sana çok yabancı.ben yaşadığım obsesyonları saysam, kendini unutur, oturup benim için ağlardın

Yorum

hiç alışık olmadığım bir şekilde düşünme ve tekrarlama takıntılarımın hafiflemesiyle birlikte "bu kadar rahat hissetmeyi hak etmiyorum sanki kendime mücadele edecek yeni takıntılar bulmalıyım.." gibi istemdışı arayışlara girdiğim bir dönem aklıma ilk karşımdakinin gözlerine bakamamak gelmişti aklıma yatmış olacakki mücadeleye başladığım süreçte çevremdekilerden bakışlarımın çok anlamlı olduğu vb. gibi tuhaf ve hiçte ihtiyaç duymadığım birçok eleştiri aldığımı hatırlıyorum. sonra gözüktüğüm doktor konuşurken gözlerinin bebeğine bakmamı her seferinde hatırlatarak beni bu durumun saçmalığına ikna etti..p ama sorun cinsel bölgeye bakamamak olduğunda nasıl bir tedavi yöntemi uygulayacağını bende kesinlikle bilmek isterdim

Yorum

Bir psikiyatriste görün Oğuz, kısa zamanda iyileşirsin. Ben de bir okb hastasıyım. Şimdi bu tür düşünceler seni çok yorsa da tedavi başlayınca zaman içinde düzeleceksin. Kafana gelen düşünceleri fazla dert etme. Üstünde durdukça daha fazla zihnini meşgul eder. En önemlisi de bu tür düşünceler sana ait değil. İrade dışı gelirler . Bir psikiyatrist rehberliğinde bunları aşacaksın. Geçmiş olsun
                  Mavi yeşil ne kadar da doğru demiş.Sakın he intihar çözüm mözüm değil.Sen bi doktora git.Şu an içinde bulunduğun durum kötü bunu algılayamayabilirsin ama hayat aslında çok güzel.

Yorum

MODERATOR PSİKİATR Dr. Ahmet Koyuncu' dan Değerlendirme

Sevgili Oğuz Bey,
                    Yazdığın yakınmalar cinsel obsesyon ile uyumludur. Cinsel obsesyon istenmedik anda gelen, kişiye rahatsızlık veren saçma düşüncelerdir. bU DÜŞÜNCELER KİMİ ZAMAN O KADAR ARTAR Kİ, DAYANILAMAZ HAL ALIRLAR. Bu düşüncelerin eşcinsellik ile hiç bir bağlantısı yoktur. Mesleki yaşmımda sizinle aynı takıntı yakınması ile gelen 100' e yakın hastam oldu. Hemen hemen hepsi ilaç + terapi ile düzeldiler. Lütfen bu konuda bir psikiyatri uzmanından ACİL yardım almanızı öneririm.

Saygılarımla.

Psikiatr Dr. Ahmet Koyuncu ( moderator)
                    www.sosyalfobinet.com

Yorum

Peki ozaman hayat herşeye rağmen yaşamaya değer biliyorum. Ama bu hastalık yaşam kalitemi çok düşürdü. Yakın zaman da doktor beyle görüşmek istiyorum. Artık çözmek istiyorum bu sorunu. Hastalığımdaki gelişmeleri, yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım. Lütfen bu sorunu yaşan birileri varsa yazsınlar, çözüm önerileri olan varsa yazsınlar. Bunu söylemek benim için hep çok zor oldu ama yardımınıza ihtiyacım var.

Yorum

Peki ozaman hayat herşeye rağmen yaşamaya değer biliyorum. Ama bu hastalık yaşam kalitemi çok düşürdü. Yakın zaman da doktor beyle görüşmek istiyorum. Artık çözmek istiyorum bu sorunu. Hastalığımdaki gelişmeleri, yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım. Lütfen bu sorunu yaşayan birileri varsa yazsınlar, çözüm önerileri olan varsa yazsınlar. Bunu söylemek benim için hep çok zor oldu ama yardımınıza ihtiyacım var.

Yorum

Bugünler gececek oguz kardeş,sen yeterki gecikmeden doktor yardımı al.

Yorum

oğuz kardeş bende cinsel bazlı olmasa da bu sorun var.yani kimseyle göz göze gelemiyorum.ama benimki farklı sebeple,izlenme korkusu yaşıyorum yolda yürürken kimsenin yüzüne bakamayacak gibi oluyorum,tamamen sosyal fobi gibi benimki.ben de çok çektim bir sürü fırsatı teptim bu nedenle.eve tıkıldım bu yüzden üniye nasıl gidicem bilmiyorum.oğuz kardeş doktor yardımı almaya bak ben de cesaret edebilsem gidicem.

Yorum

Arkadaşlar sorunuma bir çözüm arıyorum bu forumda ama henüz bir yanıt bulmuş değilim... Nasıl bir bela bu...

Yorum

İşleniyor...
                              X