Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bunu yaşayan var mı?bu delilik mi çok korkuyorum :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bunu yaşayan var mı?bu delilik mi çok korkuyorum :(

bir yıl önce bir gece aklıma çok saçma bi şey geldi, içimden dine Allaha küfretmek gibi sonra bunu anneme anlattım o da vesvese dedi onun bi arkadaşınada olmuş hatta o çocuklarına bile zarar vermekten korkuyormuş ben bunu duyunca kafama o kadar çok taktım ki ya bende delirirsem ya zarar verirsem anneme kontrolümü kaybedersem diye sonra doktora gittim anksiyete bozukluğu dedi benden başka böyle bir şey yaşayan var m?

yorganı yakma bu yüzden allaha küfür ve diğer hepsi herşey boş işler sen içinden gelen uyarıları boşver bir süre kendini dinleme biliyorum kime güveneceğim diyorsun bu ara ama kendine güveneceksin

Yorum

bende bir zamanlar din takıntısı vardı. yani Allah'ı dini çok düşünür şirke girecek şeyler düşünürdüm. senin ki de bir takıntı olabilir ama tabii ki doktor ne dediyse üstüne bir şey diyemem. bu tarz şeyleri düşünmemeye çalış.
      hayat, problemlerden ibaret değildir, bakabilene problem odaklı çözümlerden oluşan bir zihin haritasıdır aslında. (inevitable)
      :RpS_cool:

Yorum

öncelikle geçmiş olsun demek isterim. hiç üzülme yalnız değilsin, bu durumu yaşayan öyle çok insan var ki... çeşitli takıntılar var tabi hepsi aynı değil. lütfen korkma olur mu? bu tür düşünceler otomatik olarak tanımlanıyor. yani kendiliğinden tekrar ediyor. hemen geçsin istiyoruz ama panikledikçe tam tersine artabiliyor. doktorun anksiyete demiş, belki okb başlangıcı da olabilir. doktoruna gitmeye devam et lütfen ya da daha iyi bir doktor bulursan ona danış. ilaç yazıldıysa ihmal etme ve düşüncelerinden kaçma sakın! kaçarsan üstüne gelir. sakin olmaya çalış, bil ki bunlar sen istediğin için olmuyor. aniden geliyor ve sen üzülüp nasıl böyle düşünürüm diye acı çektikçe yani belki de vicdan azabı çekerek kendini cezalandırdıkça kar tanesinin çığ oluşu gibi gözünde büyüyor. şu an bu noktada değilsin. o yüzden sakın büyütme gözünde. olabilir, akıla bi çok şey gelir geçer, de... düşünceler gelir geçer... sevgiler.

Yorum

ne bir yılı ben 3 seneden beri ilaç alıyorum ..ve azaltmaya başladım ...
          hoş azaltırkende biraz zorlanıyor insan ama ..
          merak etme arkadaşım gerçekten yanlız değilsin ....
          bende aacaba delirirmiyim ,kafayı yermiiym.çocuklarım ne olur derdim ....neden böyle düşünüyorum ...allahım ben şimdi ne yapacağım ...
          ama ilaçlar fayda ediyor ...dr banada anksiyete demişti ve panik atak ...

allahıma şükür ...
          geçmiş olsun ...
          bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hafifulhaz
            Sakın ola doktorunuzun ilacı bırakabilirsiniz dediği tarihe kadar ilacı fayda etmiyor diye bırakmayınız.

Genelde anksiyete tadavisi 1 yıl sürer diye biliyorum.

Geçmiş olsun.

aşagıdaki imzanızda ne yazıyor çok merak ettim ....ah bir öğrensem arapça ve osmanlıcayı ..
            saygıyla

Yorum

çok teşekkür ederim yalnız olmadığımı hissettim ben ilaç kullanmıyorum kullanmıcamda bi kere 5 yıl önce babamın vefatında içtim ne olduğunuda bilmiyodum küçüktüm içirttiler ve deli gibi kilo almıştım 3 ay kullandım attım bidahada çok çok mecbur kalmadıkça içmem bana böyle konuşmak yetiyo yani terapiye ihtiyacım var aslında bu saldırganlık obsesyonu geçsin başka hiç şikayetim yokta bi bu kaldı o da çok şükür son zamanlarda azaldı boş anımda yokluyo bende hemen aklıma bu düşünceye sahip olan insanlar kimseyi incitmez zaten yapçak olan insan yapar hiçbir katil cinayet öncesi öldürmekten korkmaz o yüzden bu sadece obsesyon deyip rahatlatıyorum kendimi tekrar teşekkürler herkese...

Yorum

Evet Böyle şeyler olabilmekte kötü düşünceleri unutulmasını sağlayan bi ilaç vardı : ) sürekli oluyorsa bi destek al derim

Yorum

kontrolu kaybetme

ewt sızın durumunuzda olan cok kişi war onlardan bırıde benım.ıstemsız dusunceler gelır ınsanın aklına ve bu artık bı yerden sonra mıdenızı bulandırır.o küfürlerı yada goruntulerı dusunmek ığrenclık ıcınde cırpınmayı ıyı bılırım.takıntılı adam derkı eyvah bana neler oluyor...korkmana gerek yok .cunku ; aklından gecen dusuncelerı uygulamadığın muddetce hıc bı problem yok.ama aklından gecırır dilin ile onaylarsan işte ozaman sana eywah.bazen akılda mantıkta ınsanın duygularını anlatmakta yetersız kalır ama sen burda uzulmek yerıne sevınmeyı hakedıyorsun.ımanın oyle gucluku bı ıcınden gelmeyen aklını sureklı bı vırus gıbı karıstıran bı uygunsuz vesvese yuzunden buralara gelıp sıkayet edecek kadar rahatsız oldun.adım gıbı bılıyorum onun huzursuzluğunu ancak yasayan bılır.sen korkma ılaclarla ve bılınclı bırey olursan okb senın canını sıkamaz.bak ben cok şükür ıyıyım ılacları aldıktan bı ay sonra muthıs bı sekılde yanıt aldım .yeterkı doğru tedavıyı bul ...

Yorum

merhaba ben siteye uzun zamandır girmiyordum, şimdi girdim ve yazını gördüm. Bir zamanlar anlattıklarının aynısı bende de vardı. Merak etme bu delilik değil, takıntı. Aslında sen Allah'a küfretmiyorsun yani isteyerek bunu yapmıyorsun bunu bil ve buna inan. Ben çok kez kendimi suçladım, nasıl böyle birşey aklıma geliyor diye. Ancak dediğim gibi bunu sen isteyerek yapmıyorsun. Bu sorunla baş etmenin en iyi çözümü bırak gelsin demek. Aklına gelmesine sen izin ver hatta. Bunu düşünen sen değilsin, sadece beynin böyle bir oyun oynuyor. Bir süre sonra seni rahatsız etme derecesi azalacak inan bana.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hafifulhaz
                      Estağfirullah, o kadar uzun 1 cümle yazacak arapçam yok. Stage 1 diyelim (=
                      İmzamdaki yazı, Bakara sûresi 171. ayet.
                      Büyü çözenler bu ayetin son kısmını kullanıyorlar, her ne içinse artık. (üfürükçüler değil) Muhafaza olunmak istendiğinde de okunuyor diye biliyorum.

Sesli tefsirini dinlemek isterseniz;

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4453 adresinden ulaşabilirsiniz.

İyi geceler ( :
                      çok teşekkür ederim arkadaşım ...
                      muhafaza evet ....
                      bu güzel olur ..
                      iyi günler...

Yorum

O düşünce geldiğinde hemen başka birşeyle uğraş yada mesela kendine çimdik at kafanı başka şeylere yönlendirmeye çalış ve ilaçlarını mutlaka düzenli ve doktorunun önerdiği dozda al...

Yorum

çok sağolun arkadaşlar dini obsesyonumu büyük ölçüde yendim hiç değilse artık aklıma gelse bile günaha girdim düşüncesi yok gelip geçiyor ama saldırganlık takıntım beni yiyip bitiriyo ya deliririsem, ya aklımı kaybedip bıçağı anneme ablama saplarsam bu çok korkunç bi saplantı aslında karıncayı bile incitmicek yapıdayım neden böyle kötü şeyler hissediyorum anlamıyorum.

Yorum

İlaç kullanıyor musun?

Yorum

hayır ilaç kullanmak istemiyorum ilaca pek sıcak bakmıyorum haftaya terapiye başlıcam vee bitkisel destek kullanıcam dini obsesyonu geçen sene mart ayında yaşamıştım ve terapisiz sarı kantaron kapsülü ile geçirmiştim şimdi yine mart ayı yine işsizim ve boş bulunca yakalıyor bu hastalık terapi alınca inşallah düzelicem

Yorum

İşleniyor...
                              X