Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anlamsız takıntı....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Anlamsız takıntı....

küçükken yaşadıgım bir takıntımı size anlatacagım. evde bir noktaya iple baglıymıs gibi dusnuyorum ve sonuc olarakk nerden gectiysem donerkende ordan gecmeliyimm düşüncesi içersindeyim yoksa takılırım takıntım olur..şuan işe buna benzere takıntıyaşıyorumm...birşey düşünütken bir noktæya baktıysam tekrar o noktaya bakarak takıntımı geciriyorum.yada yine eski takıntım benzeyen bir şey...bir yerden onume bakarak gecitysemm yine onume bakarakak gecmeliymm gozumu yana cevirip bakarak gecmemeliyimm.....kafamdakı dusnce ile yaptgımım eylemi birbirne baglayıp tekrarlıyorum.... acaba boyle anlamsız takıntıları olan var mıı?

Bende böyle bir takıntı yok ama , hiç anlamlı bir takıntısı olanı da görmedim desem yeridir Sanki ellerimi bu kadar yıkamasam temiz olmayacak,sanki bu kadar temizlik yapmasam ev pislikten kokacak,sanki buzdolabındaki yiyecekleri son kullanma tarihine göre dizmesem yenmeyecek,sanki bılaşık makinasına tabakların çiçekleri üste gelecek şekilde dizmesem temiz yıkanmayacak...Seninkisi takıntıya takmak gibi değişik birşey olmuş nasıl kurtulunur bilemiyorum diyorlar ki takıntıyı takmayın okb olmayın yaa kardeşim herşey böyle kolay olsa okb diye bir hastalık olmazdı değil mi oradan öyle konuşması kolay yapma takma demek kolay eğer takmasaydım hasta olmazdım bunca ilaçları alıyor olmazdım kafam daha rahat olurdu anksiyete atakları yaşamazdım sanki takıntılarla hayatımız kolaylaşıyor gibi konuşuyorlar bir de çekene sorun siz yok çizgilere basmadan yürürlermiş haha ne kadar komik rahatsızlık diyenler de var o insanın çektiği acıyı düşünemiyorlar işte insanlar neden bu kadar bencil oldu ne zamandır hastalıkla dalga geçilir oldu anlamıyorum doğrusu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tiramisu35 View Post
      Bende böyle bir takıntı yok ama , hiç anlamlı bir takıntısı olanı da görmedim desem yeridir Sanki ellerimi bu kadar yıkamasam temiz olmayacak,sanki bu kadar temizlik yapmasam ev pislikten kokacak,sanki buzdolabındaki yiyecekleri son kullanma tarihine göre dizmesem yenmeyecek,sanki bılaşık makinasına tabakların çiçekleri üste gelecek şekilde dizmesem temiz yıkanmayacak...Seninkisi takıntıya takmak gibi değişik birşey olmuş nasıl kurtulunur bilemiyorum diyorlar ki takıntıyı takmayın okb olmayın yaa kardeşim herşey böyle kolay olsa okb diye bir hastalık olmazdı değil mi oradan öyle konuşması kolay yapma takma demek kolay eğer takmasaydım hasta olmazdım bunca ilaçları alıyor olmazdım kafam daha rahat olurdu anksiyete atakları yaşamazdım sanki takıntılarla hayatımız kolaylaşıyor gibi konuşuyorlar bir de çekene sorun siz yok çizgilere basmadan yürürlermiş haha ne kadar komik rahatsızlık diyenler de var o insanın çektiği acıyı düşünemiyorlar işte insanlar neden bu kadar bencil oldu ne zamandır hastalıkla dalga geçilir oldu anlamıyorum doğrusu.
      Tiramisu35;
      bu kadar mı güzel özetlenir çok güzel anlatmışsınız..
      sözlerinize aynen katılıyorum..
      Allah yardımcımız olsun.

Yorum

takıntının özelliğidir saçma olanı takmak çünkü mantıklı olan herşey kabullenir beyin saçma olanı kabullenmek istemez istemediği içinde bu takıntıya dönüşür bende de çok saçma takıntılar var...banyo fayanslarına dikkatli bakınca ordaki desenlerden insan yüzü oluşturuyom sonrada ben şizofreni oluyorum diye takıyorum yalnız değilsin kardeşim merak etme.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tiramisu35 View Post
          Benim titiz duygusal arkadaşım. Sen milleti boşver canım benim. Sen kendin rahatsız san eğer düzeltme yoluna gidebilirsin, kendine frenleyebilirsin. Çok eskiden benimde vardı, ama zamanla dikkatimi başka şeylere vererek gitti, kalmadı. Hepinize çok geçmiş olsun acil şifalar olsun..
          Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dngsz View Post
            küçükken yaşadıgım bir takıntımı size anlatacagım. evde bir noktaya iple baglıymıs gibi dusnuyorum ve sonuc olarakk nerden gectiysem donerkende ordan gecmeliyimm düşüncesi içersindeyim yoksa takılırım takıntım olur..şuan işe buna benzere takıntıyaşıyorumm...birşey düşünütken bir noktæya baktıysam tekrar o noktaya bakarak takıntımı geciriyorum.yada yine eski takıntım benzeyen bir şey...bir yerden onume bakarak gecitysemm yine onume bakarakak gecmeliymm gozumu yana cevirip bakarak gecmemeliyimm.....kafamdakı dusnce ile yaptgımım eylemi birbirne baglayıp tekrarlıyorum.... acaba boyle anlamsız takıntıları olan var mıı?
            Bu takıntılarım çocukluktan gelme sanırım, büyüdükçede ilerlemiş ve boyut değiştirmiş. Beynin bunu sana söylesede mantığın yanlış olduğunu bilsede, sen bu düşüncelerin esiri oluyorsun. Eğerki kendini durduramıyorsan, kendine söz geçiremiyorsa, bir uzmana danış derim.
            Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Çocukluktan gelme diyince aklıma kendi çocukluğum geldi,şimdilerde bakıyorum da aslında çocukken de bu hastalık varmış bende,sadece böyle bir hastalık olduğunu bilmiyordum,ama tüm özelliklerini de taşıyordum...Eskiden tabii bu kadar yoktu ama özellikle hijyen takıntısı oğlum doğduktan sonra başladı,şu an çamaşırı halıya düşse gidip makinaya atıp kaynar suda yıkıyorum yoksa içim rahat etmiyor.Zaten çoğu kişi bunun bir hastalık olduğunu farkında olmadan yaşıyor kimin aklına gelirdi ki beyindeki serotonin maddesi bunlara yol açacak ayrıca B6 vitamini de serotonin salgılanmasını sağladığı için bu hastalıkta önemli gelişmelerin kaydedilmesini sağlıyor.sonbaharrcım sen bilirsin benim ne çektiğimi,ama zamanla insan alışıyor bu takıntılara,yaşam tarzı haline geliyor hatta.Hiçbir takıntım gerçekten geçmedi ilaçların dozları da artmasına rağmen bir gelişme kaydedemedim internetten de araştırıyorum geçti diyen hiç yok umutsuzluk yaratmış gibi olmayım ama zamanla hafifler diye düşünerek kendimizi avutalım en azından...

Yorum

Allah sana da nasip etsin hayırlısıyla güzelim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forest_gump View Post
                  takıntının özelliğidir saçma olanı takmak çünkü mantıklı olan herşey kabullenir beyin saçma olanı kabullenmek istemez istemediği içinde bu takıntıya dönüşür bende de çok saçma takıntılar var...banyo fayanslarına dikkatli bakınca ordaki desenlerden insan yüzü oluşturuyom sonrada ben şizofreni oluyorum diye takıyorum yalnız değilsin kardeşim merak etme.
                  bende fayanslara bakınca şekiller oluşturuyorum. birde araba plakalarını okumak gibi bir takıntım var nefret ediyorum bundan. ezberliyorum bide bu plakaları. boşuna kafamı yoruyor

Yorum

İşleniyor...
                  X