Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ritalin ve Okb ilişkisi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ritalin ve Okb ilişkisi

Arkadaşlar ritalin aldığımda düşüncelerimin çok daha kolay aktığını ve belirli bir düşünceye takılmadığımı fark ettim. Acaba ritalinin okbye bir faydası olur mu? Bide uzun dönemde zararları nelerdir? .İnternette yaptığım araştırmada ritaline resmen uyarıcı olarak bakıldığını ve bazı illegal uyarıcılarla aynı etki yaptığını öğrendim.Ritalin bu kadar ciddi bir ilaç mıdır?

bu kadar etkılı bı ılac oldugunu bılmıyordum bı doktoruma soruyum
    carp yıldızlara parcalan dunya

Yorum

ritalin kırmızı reçete ile verilen uyarıcı bir ilaçtır. Bir süre hiperaktivite dikkat eksikliği teşhisiyle kullanmıştım. Adaptasyon ve konsantrasyon için çok etkilidir. Yalnız anksiyete yaptığını biliyorum okbyi iyileştirmesinin aksine. Ritalinli günlerim çevreye uyumum mükemmel oluyor ancak kullandığım süreç içinde sürekli tedirginlik hissi yaşıyordum.

Ritalinle ilgili çok yazı yazıldı çizildi, şahsi görüşümce ritalini fayda/zarar açısından kıyaslamak ve doğru kişilere vermek gerekli. Yanlış bilmiyorsam ritalin hiperaktifler dışındaki insanlarda farklı etkiler yapıyormuş. Eğer sosyal yaşamın ve hayatın çok çok kötüyse, dikkat problemlerin hayatını büyük ölçüde engelliyorsa ritalin alınmalıdır, ancak çok sınırı geçmedikçe ritaline ihtiyaç duyulmayacağı kanısındayım

Yorum

bn 9 yaşımdan beri ritaline kullanıyorum gerçekten çok fazla etkisini grdm ((başlarda)) şimdi 14 yaşındayım we hala kullanıyorm ama eskisi kadar etkisini grmüyorum dozunu artırdım ama bu beni bütüngün sersem yapıyor ama dikkatimi toplayablrmm=P acaba bunun benim için zararları ne oldun bana sölermisinizz??

Yorum

Ritalin normalde hipersomnia'da destwk için ve aslı olarak hiperaktivite ve dikkat eksikliğinde kullanılır. Okb'ye direk bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Sinir sistemini uyarır. Ben ilaçlarım yüzünden çok fazla uyuyordum (günde 15saat gibi) ve bu ilacı araştırdım ve doktorumdan bana yazmasını istedim fakat etkisi 5 6 saat kadar sürüyor. bunun üzerine modiodal diye bir ilaç daha yazdırdım. ikisinin kombinasyonu müthiş oluyor. 60 saat durmadan iş yapabiliyorum veya final zamanı 10 saat aralıksız ders çalışabiliyorum. çok faydasını gördüm dediğim gibi modiodal ritalin kombinasyonunun. fakat okb'ye herhangi bir etkisi olmadı. hatta hafif anksiyete ye bile sebep oldu.. dişlerimi çok sıkıyorum mesela ritalinden 3 tane bir arada aldığımda
          GüzelBakanGüzlGörürGüzlGörenGüzl Düşünür

Yorum

ritalin kullanımına bağlı okb olabiliyor.

Yorum

İşleniyor...
            X