Duyuru

Collapse
No announcement yet.

okb liler bakabilir mi bi dk?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• okb liler bakabilir mi bi dk?

ben bu sabah evden çıkıp kapıyı kapatınca acaba bi şey unuttum mu diye tekrar kapıyı açtım ve eve girdim. etrafı kolacan ettim. şohbeni açık bırakmışım. başkada unuttuğum bişi yokmuş.

neyse konu bu değil tabi.. konu şu;

konu evi kolaçan ettikten sonra yaptıklarımı kısa süreli belleğimde tutamamam yüzünden eve tekrar girme ihtiyacı duydum. bu problem aklıma geldi. okb yi ortaya çıkaran şey bu kısa süreli hafızayı etkin kullanamama durumu olabilir mi? ne yaptığımızı hatırlayamama ???
    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

takıntının ,beynin ön lobundaki arızadan kaynaklandığı uzmanlarca söyleniyor.
    http://img5.imageshack.us/img5/9366/...2alcopyfw2.jpg

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gokhanhoca22 View Post
      takıntının ,beynin ön lobundaki arızadan kaynaklandığı uzmanlarca söyleniyor.
      uzmanlar çok şey söylüyor. ben sizde bu durumun olup olmadığını merak ediyorum.
      Last edited by esintili24; 06-05-2010, 11:42 PM.
      ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Bazen insan bir şeyleri yapıyor o an farkında bile olmuyor, sonra aklına gelip baktığında mesela ütüyü fişten çektimmi? diye düşünürken çektiğini görüyor. Ne zaman çektiğini bile hatırlamıyor. Bu gibi durumlarda kafanın çok yoğun ve çok düşünceli olduğun durumlarda ortaya çıkabilir.Fakat obsesyonlu kişilerde, çektiğini bile bile defalarca kontol etmesi bunu eyleme geçirmesi belli süre sonra ya kaçınma olarak devam ediyor yada eyleme devam etme.
        Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: holly
          yok ya tam tersi benim hafızam süper ondan takıom herşeyi zaten bilgisayar gibi herşeyi kaydediyo unutmuyo
          obsesif durumlarda hafızadan düşüncelerin çıkmaması konusunda bişi diyemem. kompulsif noktasından bahsediyorum. yani kapıyı kitlersin mesela. kitledim mi diye bir kaç defa daha kontrol edersin? bunun nedeni emin olamama durumu. peki neden emin olunmuyor? yaptığı şeyler hafızada tam yerleşmediği için olabilir mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
            Bazen insan bir şeyleri yapıyor o an farkında bile olmuyor, sonra aklına gelip baktığında mesela ütüyü fişten çektimmi? diye düşünürken çektiğini görüyor. Ne zaman çektiğini bile hatırlamıyor. Bu gibi durumlarda kafanın çok yoğun ve çok düşünceli olduğun durumlarda ortaya çıkabilir.Fakat obsesyonlu kişilerde, çektiğini bile bile defalarca kontol etmesi bunu eyleme geçirmesi belli süre sonra ya kaçınma olarak devam ediyor yada eyleme devam etme.
            yani okb liler ne yaptığını bildikleri halde o nu tekrar tekrar kontrol ederler öyle mi? dürtüsel olarak yani?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
              yani okb liler ne yaptığını bildikleri halde o nu tekrar tekrar kontrol ederler öyle mi? dürtüsel olarak yani?
              Kesinlikle, aslında ocağı kapattığınızı biliyorsunuz, veya ellerinizi yıkadığınızı bu süreçteki aklıcı olmayan düşünce o kadar kısa sürede geçerki beyinden, hemen sanki hiç yapmamış gibi tekrar kontrol etme ihtiyacı duyarsınız. Bunun için neler yapmalıyım derseniz kesin ve net cevabı ilerleyen zamanlarda cevap vereceğim bu konu üstüne çalışıyorum çünkü. Yalnız bildiğim tek şey obsesyona yönelten yani elimi yıkamazsam ne olur?gibi akılcı olmayan düşüncelere yoğunlaşıp önce onu ortadan kaldırmak lazımmış..

Yorum

OKB 'li bilir yaptıklarını saçma olduğunuda bilir ama beyinde sanki bişey 'tık' diye atar ve o anda kalır dayanılmaz bir dürtüyle o yapılan tekrarlanır eğer yapılmazsa aniden ateş basar ter boşalır kalp çarpıntısı olur huzursuzluk olur mutlaka o iş yapılmalıya sevk edilir bunu yapmamak için emin olmak için çalışılır çok zor olsa da..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
                  Kesinlikle, aslında ocağı kapattığınızı biliyorsunuz, veya ellerinizi yıkadığınızı bu süreçteki aklıcı olmayan düşünce o kadar kısa sürede geçerki beyinden, hemen sanki hiç yapmamış gibi tekrar kontrol etme ihtiyacı duyarsınız. Bunun için neler yapmalıyım derseniz kesin ve net cevabı ilerleyen zamanlarda cevap vereceğim bu konu üstüne çalışıyorum çünkü. Yalnız bildiğim tek şey obsesyona yönelten yani elimi yıkamazsam ne olur?gibi akılcı olmayan düşüncelere yoğunlaşıp önce onu ortadan kaldırmak lazımmış..
                  tamam anladım. koyulaştırdığım yerde biraz düşündüm. ama " gibi" kelimesini kullanmışsınız. hatırlamama problemi yok yani

Yorum

Aslında yaptığınızı biliyorsunuz, mesela ellerinizi yıkadığınızı, veya ocağı kapattığınızı ama emin olmak adına tekrar kontrol ediyorsunuz. Beyniniz o anda az önce kontrol ettin desede, çok kısa bir süreçte ısrarla tekrar yapmanızı veya kontrol etme ihtiyacı duymanız gerektiğini hissediyorsunuz.Bu süreç çok kısa beyinde gelir geçer, o an hemen kompülsüfe çevirirsiniz olayı.

Yorum

evt yaptıklarımızı biliriz ama yapmak zorundayız sanki lanetlenmişiz gibi bu gnlk yaşamda çok zaman kaybettrr ama asıl sorun siz yapmak zorunda zannetiginiz şeyi yaparken diger yada normal insanları ki kesinlikle onlardan dglm ne yaptıgımza inandıramayıp çok saçma durumlara dşmek neden muslugu 2 kere açıp 2 kere elini yıkadıgımı sorduklarında hep saçma bahanelerle konuyu degiştiriyorum çnkü zorunlulugumu anlayamazlar biliyorum.............

Yorum

İşleniyor...
                      X