Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bu takıntıları daha önce duydunuz mu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bu takıntıları daha önce duydunuz mu

araba plakalarını okumak, plakaları ezberlemek ve hecelemek.
    hecelememin nasıl olduğunu da anlatayım.
    mesela plaka 90 AS 5752 olsun. ben bunun ilk hecesinden başlayarak şu şekilde heceliyorum;
    dok - san
    a - s
    beş - bin
    ye - di
    yüz - el
    li - i
    ki - burası boş kaldı

şimdi burda en son boş kaldıya. yani burda 13 hece varya benim için o 14 hecede bitmek zorunda. bitmediği zaman saçma saçma şeylerle orayı çift olarak denk gelecek şekilde bitirmeye çalışıyorum. mesela bu plakayı şu şekilde devam ettiririm;

dok - san
    a - s
    beş - bin
    ye - di
    yüz - el
    li - i
    ki - ve
    el - li
    i - ki

araya kendim bir hece koyup onu illa çift heceye denk gelecek şekilde bitiririm.
    bu sadece plakalar için geçerli değil, herhangi bir konuda konuşurken de bunu yapıyorum. tabi içimden sessizce yapıyorum bunu. sesli yaparsam "bu ne diyo ya" der herlade insanlar.
    biriyle konuşurken mesela "yarın okula gidicem" diye bitirdimya cümlemi;
    ben devamında içimden yine aynı şekilde son hecesi çifte denk gelecek şekilde bitiririm bunu. çift olmazsa yine araya hece koyup onu illa çift hecede bitiririm.

başka takıntılarımda var;
    -çantanın fermuarını sürekli kontrol etmek.
    -gece tehlike oluşturacak elektronik eşyaların fişlerini mutlaka çekmek
    -yine gece yatarken yanımda kablo gibi şeylerin bulunmamasına dikkat etmek( ya gece boynuma dolanırsa diye)
    -kesinlikle hiçbir takı üzerimde bulunarak yatmamak(toka, saat, yüzük, kolye vs)
    -kapı kilitli mi diye kontrol etmek, kilitli olduğundan emin olmazsam tekrar gidip bakmak
    -sağ elimi duvara çarpmışsam sol elimide çarpmak( bu da çok kötü bir takıntı. vücudumu sağ sol olarak ikiye ayırıyorum. sağıma olan şeyleri soluma da yapıyorum. sağ ayağımı yere çarpmışsam mutlaka sola da aynısını yapmak gibi)
    -yolda yürürken sağ ayağım çizgiye gelmişse sol ayağımıda illa çizgiye basmak
    -yatarken odamda ayna varsa onu mutlaka ters çevirmek ve düşmeyecek şekilde koymak
    -peyniri kutusundan çıkarıp yemek. ve kalırsa onu çöpe atarım, kesinlikle yemem. evde bizimkiler peynir alındığında ağzı kapalı bir tabağa koyup bir kaç yiyorlar onu. ben yiyemiyorum. kendime ayrıca peynir alıp yiyeceğim kadarını alıyorum tabağıma
    -birinin evinde kalıyorsam "ya gece bana birşey yaparlarsa" diye düşünmek ve sürekli tetikte durmak. çok güvenmediğim insanlar için geçerli bu.( sonuçta öğrenciyiz, illa arkadaşların evinde kalıyoruz ve çok güvenmediğim kişilerse bunlar korkuyorum gece)
    -bide birinin evine gidince yemeklerini yiyememek. nasıl yaptıklarından emin olmadığım için oluyor buda. temiz mi yaptı, üzerinden yedi mi, eli acaba yemeğin içine battı mı diye düşünceler oluşuyor aklımda ve ben tokum diyip yememeye çalışıyorum
    buna benzer daha bir kaç takıntım daha var. çok üzerinde durmuyorum. her zaman olmuyor bunlar. kimi zaman beni rahatsız ediyor ama bu kez okumucam bu plakayı dersem üstesinden gelebiliyorum.

tam bir obsesif bende senin gibiyim arkadaşım saydığın takıntılarının bi kısmı bende de var hatta farklılarıda herşeyi yendim bütün takıntıları mı bir tek delirme korkusu ve kontrolümü kaybedip sevdiğime anneme kardeşime zarar verme korkusunu yenemedim aslında melek gibiyim yaa

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forest_gump View Post
      tam bir obsesif bende senin gibiyim arkadaşım saydığın takıntılarının bi kısmı bende de var hatta farklılarıda herşeyi yendim bütün takıntıları mı bir tek delirme korkusu ve kontrolümü kaybedip sevdiğime anneme kardeşime zarar verme korkusunu yenemedim aslında melek gibiyim yaa
      tam bir obsesif yüzüme tokat yemiş gibi oldum az çok farkındayım. birde psikoloji bölümünde okuyorum. umarım psikolog olmadan bunları yenerim. sonuçta karşıma bu sorunlarla çıkacak hastalar olacaktır.
      buarada merak ettim, bu saydığın takıntılardan bir kısmı bende de var demişsiniz. hangileri acaba çok merak ettim. yazarsanız sevinirim. teşekkürler şimdiden

Yorum

ılgınc bı takıntı. bende bı obsesyon sorunana yakalanmıs bırı olarak düşünce tarzında sorunlar yasadım.sanırım sızın bılıssel terapı uygulamanız gerekıyor...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: liarza99 View Post
          ılgınc bı takıntı. bende bı obsesyon sorunana yakalanmıs bırı olarak düşünce tarzında sorunlar yasadım.sanırım sızın bılıssel terapı uygulamanız gerekıyor...
          anladım. geçmezse psikoloğa gitmeyi düşünüyorum zaten. şimdilik kendim yenmeye çalışıyorum. çokta rahatsız etmiyor. ama artmasından korkuyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aycaa View Post
            tam bir obsesif yüzüme tokat yemiş gibi oldum az çok farkındayım. birde psikoloji bölümünde okuyorum. umarım psikolog olmadan bunları yenerim. sonuçta karşıma bu sorunlarla çıkacak hastalar olacaktır.
            buarada merak ettim, bu saydığın takıntılardan bir kısmı bende de var demişsiniz. hangileri acaba çok merak ettim. yazarsanız sevinirim. teşekkürler şimdiden
            Merhaba Ayca cım. Pskoloji okuyormuşsun, ileride bir psikolog adayı olmak için öne kendini düzeltmekten başlamalısın. İnsanlara yardım edebilmen için. Bahsetiğin şeyler hemen hemen her obsesif kişilerin yaşadığı şeyler. Bunlar için hiç doktora gittinmi acaba?
            Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Merhaba Arkadaşlar

Benim bir takıntım yok ama her insanda kapı kiltlimi acaba, elektronik eşyaların fişini çektimmi acaba vb. gibi düşüncelere rastlamak mümkün.Bunlara takıntı demek yerine unutkanlık demek daha doğru olur gibi geliyor.Çünkü tv de izlediğimiz olaylar bizi çok etkiliyor bilinç altımıza yerlesşiyor mesela yangın haberlerinde hep elektrik kontağından çıktığı söylenir hırsızlık haberlerinde hep kapının zorlanıp zorlanmadığından bahsedilir bunlar beynizimize işliyor.Bazen haberleri yüzeysel dinlemek daha doğru olur gibi geliyor bana mutlaka çıkan haberlere üzülüyoruz ama birazda kendimizi düşünmeliyiz.Sağlığımıza dikkat etmeliyiz çünkü dünyaya bir defa geliyoruz hayatın tadını çıkartmalıyız en azından kendimize uğraşacak birşeyler bulmalıyız mesela belediyelerin yada derneklerin düzenlediği ücretsiz kurslara katılabiliriz yani daha çeşitli aktiviteler yapabiliriz eminimki o zaman beynimiz çok daha farklı şeyler ile meşgul olacağından takıntılarınızdan kurtulabilirsiniz.

HERKESE ACİL ŞİFALAR DİLERİM.....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Banderas View Post
                Merhaba Arkadaşlar

Benim bir takıntım yok ama her insanda kapı kiltlimi acaba, elektronik eşyaların fişini çektimmi acaba vb. gibi düşüncelere rastlamak mümkün.Bunlara takıntı demek yerine unutkanlık demek daha doğru olur gibi geliyor.Çünkü tv de izlediğimiz olaylar bizi çok etkiliyor bilinç altımıza yerlesşiyor mesela yangın haberlerinde hep elektrik kontağından çıktığı söylenir hırsızlık haberlerinde hep kapının zorlanıp zorlanmadığından bahsedilir bunlar beynizimize işliyor.Bazen haberleri yüzeysel dinlemek daha doğru olur gibi geliyor bana mutlaka çıkan haberlere üzülüyoruz ama birazda kendimizi düşünmeliyiz.Sağlığımıza dikkat etmeliyiz çünkü dünyaya bir defa geliyoruz hayatın tadını çıkartmalıyız en azından kendimize uğraşacak birşeyler bulmalıyız mesela belediyelerin yada derneklerin düzenlediği ücretsiz kurslara katılabiliriz yani daha çeşitli aktiviteler yapabiliriz eminimki o zaman beynimiz çok daha farklı şeyler ile meşgul olacağından takıntılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Her insanda takıntı olurmuş fakat bunu eyleme dökmezseniz hastalık olmazmış. Mesela sizin bahsettiğiniz önlem alma.Obsesiflik bir durumu yok. Siz bir nevi yangın çıkmaması adına önlem alıyorsunuz. Fakat bunu kontrol amaçlı defalarca yapıyor iseniz, fişten çektiğinizi bile bile tekrar bir kaç kere kontrol etme ihtiyacı duyuyor iseniz o zaman Obsesif Kompülsüfe dönüşüyor hareketiniz.Obsesif kişiler yaptığınından ne kadar emin olsada bi kaç kere kontrol etme ihtiyacı duyarlar. Yapmadığı zamanda sıcak basma, içsel kaygı ve huzursuzluk olur.Taki tekrar kontrol edip rahatlayana kadar. Sizin bahsettiğinizle obsesyon arasındaki farkı anlattım size..
                Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Allah beterinden korusun bence çok büyük takıntılar değil bunlarbende basit takıntılar var mesela şehiriçi otobüslerde düşme tehlikesi geçirsemde birşeylere tutunmuyorum enfeksiyon bulaşır korkusuyla bide telefonun kulağımda konuşurken patlama olasığı yüzünden uzak tutarak konuşmak
                  ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Banderas View Post
                    Merhaba Arkadaşlar

çok fazla haber okuyor ve izliyorum. bunların etkisi de olabilir bende. siz söyleyene kadar çok farketmemiştim bunu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
                      evet bazı takıntılar genelde var çoğu insanda...plaka hecelerim bende...gördüğüm yazıyı okurum...merdivenleri sayarım...ütü fişi,,su,,elektronik eşyaları kontrol etme bende de var....
                      plakaları benim anlattığım gibi mi heceliyorsunuz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
                        senin anllattığın gibi değil...ben okurum..okuyamadıysam arkamı dönerim....anlamlar yüklerim...
                        bende eğer okuyamadıysam tekrar döner bakarım. anlam yüklerim derken ne gibi anlamlar? anlatabilir misiniz?

Yorum

İşleniyor...
                        X