Duyuru

Collapse
No announcement yet.

neden emin olamıyoruz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• neden emin olamıyoruz?

emin olamamamızın sebebi nedir?
    kendimize olan güvensizlik mi?
    hata yapmama mı?
    neden hep bir onay bekleriz etrafımızdan? emin olmak bu kadar neden güç oluyor?

hayata karşı katı, kurallı ,sistemli, endişeli, şüpheli vede güvensiz olmamızın sebebi nedir?

bu soruların nedenini tartışalım sonucunu bulalım birlikte ki hepimiz ayrı ayrı olan aslında çıkış yeri aynı olan takıntılarımızdan sıyrılıp rahatlayalım..

aklınıza ne gelirse yazın lütfen cevaplayın anlatın..

bizi bizden başka anlayan olamaz bu rahatsızlığı yaşayan bilir, onun için hep birlikte güzel yarınlar ve anlar için yazalım konuşalım..

sağlıklı ve huzurlu günler dilerim..

emin olamıyorum çünkü hep hata yapıyorum hiçbir şey hesapladığım gibi olmuyor çünkü hep eksikler var...kendime güvenemiyorum çünkü hep kararsızım aslında, biri olacak da yanımda destek verecek tamam diyecek .Sanırım çok yanlışlar yaptığım için güvensizliğim artıyor da..En büyük sebep ailem başta...küçüklükten beri hep sen bilemezsin sen yapamazsın olmaz diye alıştırdılar..Büyüdüm ama hala kendi başıma bi alışveriş yapıp (kıyafet yada elektronik bir şey vb..) eve gitsem babam hala niye bize sormadın bizle gitseydin beraber alsaydık vb.. cümleler kurar...25yaşındayım hala böyle Artık bir işim var ailemden ayrı bir yerde yaşıyorum ama oraya gittikçe her şey aynı..Evlenince de eşime bağımlı olmaktan korkuyorum çünkü uzun süren bir ilişkim vardı ve her konuda erkek arkadaşımdan fikir alırdım o da çok baskındı ondan ayrı alışveriş yapmamı ya da bir yere gitmemi istemezdi...Koca kız oldum hala birilerine birşey sormadan birşey yapamıyorum en büyük sıkıntım bu

Yorum

ilaçlar + kendi kendimize telkin tek çaremiz olsa gerek..
      ben azaltmaya çalışıyorum mesela defalarca yapmaya zorlandığım bir şeyi gene yapıyorum ama 1 en fazla 2 kere yapmaya çalışıyorum böylelikle emin olma yönümün gelişmesine yardımcı olabiliyorum..

fikirlerinizi payşaşın lütfen.. neler yapıyorsunuz? başa çıkabiliyormusunuz bu rahatsızlıkla? tamamenmi iyisiniz? bazen takıntılar gelip gidiyormu?yoksa hep meşgulmü ediyor?

Yorum

evet mükemmeliyetçi yapımız baskın ki herşeyden emin olmaya hata yapmamaya bakıyoruz bu bizi rahatsız ediyor vurdumduymaz olamıyoruz hayat yanımızdan geçerken biz sadece bakıyoruz hep iyileşip mutlu olmayı hayal ediyoruz ama sanırım bununla yaşamayı öğrenip mutlu olmalıyız..

nasıl mı?

doktora gittik
        ilaçlarımızı alıyoruz
        kendimizi iyi hisediyoruzzzzzz derken hooop bir olay bizi farklı takıntılara attı

şimdi ne olacak?

tedaviye devam ederek
        kendimizce birşey yapmalıyız
        ritüellerimizi aza indirmekle başlamalıyız açalım takıntımız geldi iç ses daha fazla yapmamızı söylüyor ter basıyor sıcaklık geliyor huzursuz oluyoruz daha fazla yapıp emin olmaya çalışmak istiyoruz halbuki 1 2 kez yapınca emin oluyoruz işte bu durumda bu işi mırıldanarak yapmak mesela'şu an ellerimi yıkıyorum yıkadım.' ilk etapta 1 kere az gelirse 2. kere yıkamalı'hatta 2. kere yıkıyorum yıkadım' deyip hemen oradan çıkmalı ya da 'kapıyı yokluyorum kilitledim.' diyerek beynimize sinyal gitmesinde yardımcı olabiliriz..

ya sizce? yazın arkadaşlar paylaşın bulduğunuz işe yarayan yöntemleri yazın bugün iyiysek nedenini yazın ki tüm bu rahatsızlıktan muzdarip arkadaşlara ve birbirimize yardımcı olalım..

huzur ve sağlıkla kalın!..

Yorum

Emin olamamanın altında güvensizlik, şüphecilik, mükemmeliyetçilik yatıyor. Sonuç ne olursa olsun kendinize kızmanız, kendinizi suçlamanız bunlardan kaçış olarak da hareketlerinizi engellemenize sebep oluyor. Verdiğiniz kararlar ardında durmayı öğrenin sonuç ne olursa olsun. Öncelikle iyi düşünüp tartmalı (fakat her konu için bu kadar inceleme yapmadan) sonrada harekete geçmeli ve sonuç içinde pişman olmamalı ve rahat olmalısınız..yoksa hep sorgular durursunuz kendinizi..
          Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

İşleniyor...
          X