Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cinsel Takıntı [ Kurtulmak istiyorsan ]

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Cinsel Takıntı [ Kurtulmak istiyorsan ]

merhabalar herkese.. forumunuzda yeniyim..

ortama hemen hemen girdiğim ilk dakikalardan ısındım..

böyle bir forum hazırladıkları için , hazırlayanlara teşekkür ediyorum.

şimdi dönelim konumuza.

yaşım byük değil , bu sene sbs'ye girdiğime göre maximum 14.. (:

cinsel takıntılar başlayalı 6ay kadar oldu..

nasıl başladı falan filan anlatmıcam ki uzun sürmesin..

işte her zamanki gibi aile bireyleriyle cinsel pozlar gözümün önüne geldi falan filan ..

ilk başlarda çok takıyodum.. diyodum ki :

inthar edicem , kurtulucam bu hayattan. bla bla..

OKB hastalığını gördüm internette.. inthar ediceğm gün..

bunun bi hastalık olduğunu öğrenince , birden hayata geri döndüm..

suni tenefüs yapmıslardı sanki..

anahtar kelimeye dikkat..

' Bu bir hastalık ' ...

Bu yüzden , düşüncelerinizden kendinizi sorumlu tutmayın .. ve sakın vicdan azabı çekmeyin..

Bunu sağladığınız an , hem ruhen hem bedenen tedavinize başlamışsınız demektir..

Yenmesi zor mu ? Hayır , tam aksine çok kolay..

Tedavisini kendi kendinize başlatırsınız , tedavi olduğunuzu sanırsınız..

Hayatınızın başka bölümlerinde okb hastaLığı gelir sizi bulur..

Bu yüzden , terapiste gitmenizde çok çok çok büyük fayda var..

Psikiyatriste gitmek aynı zamanda insana özgüven de kazandırıyor..

Sadece gidip konuşmanız , durumu anlatmanız bile insanı rahtlatıyor , kendinizi bir nebze tedavi olmuş gibi hissediyorsunuz.

Ailenize durumdan bahsedin.. Kesnlikle çekinmeyin.. Bunun hastalık olduğunu da hatırlatın .. Size destek olmaları gerektiğini söyleyin..

Ben genel olarak bu söylediğim adımları uyguladım ve , okb hastalığım minimum seviyeye indi..

Prozac kullanıyorum..

Yanetkisi bende olmuyor ama..

doktorunuza danışmadan sakın ilaç alayım demeyin..

şimdiden okuyanlara ve yorumlayanlara teşekkürler..

iyi forumlar..

saygılarımla..

'cLone1'

teşekkür ederim kardeşim yorumun için, elimden geldiğince okb hastalarına yardımcı olmaya çalıştım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: treasure
      benden bile duzgun konusuyor masallah : ) ....bu arada allah sifa versin arkadaslar..
      estagfurullah :RpS_smile:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: herifin1i
        Clone1, bunları sen yazdığına ve yaşın 14 olduğuna göre sen çok kısa sürede OKB'yi de başka ne varsa onu da ezer geçersin..

Ben senin yaşındayken ancak hebele hübele diyebiliyordum..

Helal olsun, yüreğine de sağlık, diline, kalemine de..
        teşekkür ederim (:

Yorum

Kendini çok güzel ifade etmişsin; paylaşım için de teşekkürler. Umarım herkes hastalığı karşısında senin kadar bilinçli davranabilir.
          Yillar sonra yapmadiklarinizdan duyacaginiz pismanlik yapip da pisman olduklarinizdan cok daha fazla olacaktir. Çünkü yapmadıklarınızın sonuçlarını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

Yorum

bende de aynı şey var.. istemediim kişilerle ilişki yaşıyorum sanki

Yorum

arkadaşlar bir konu hakkında soru sormak istiyorum bende şu türden takıntılar mesela karşı cinsin cinsel bölgelerine bakıyom suratım da kızarma oluyo erkeklerin şortlu kısa kollu giyinince oralara gözlerim gidiyor istem dışı bu herkes te yani okb li kişilerde bu tür takıntılar varmı 10 aydır ilaçla tedavi oluyorum ilaçlar bu takıntılarımı düzeltiyomu

Yorum

Böyle yazıları görmek insanı mutlu ediyor. İşte biraz inanmak lazım gerisi geliyor zaten..!
                ........

Yorum

Takıntıyı ilaçla tedavi etmekten başka çare yok. Seratonin seviyesi düştüyse artırmak lazım. Çaresi de ilaçlar. Takıntı için kullanılan çok ilaçlar var. Etkin maddeleri farklı farklı... Anafranil, Faverin, Prozac bunlardan bazı önemli olanları. Bu ilaçların her biri kişilerde farklı etkileri olabilir. Anafranil kimilerinde işi çözerken kimilerinde fazla etkili olmuyor. Faverin de etkili ama herkeste değil. Ben bu ikisini kullandıktan sonra Prozacı denedim. İlerleme kaydeder gibi oldum. Yanında Efexor da kullanmakta fayda var. Zira takıntılar kaygı-anksiyeteden kaynaklanmaktadır. Bilemiyorum. bir yılı aşkın süredir kullanıp deva bulamadıysanız ilacını değiştirin. Biri mutlaka size uyacaktır...

Yorum

Takıntıyı ilaçla tedavi etmekten başka çare yok. Seratonin seviyesi düştüyse artırmak lazım. Çaresi de ilaçlar. Takıntı için kullanılan çok ilaçlar var. Etkin maddeleri farklı farklı... Anafranil, Faverin, Prozac bunlardan bazı önemli olanları. Bu ilaçların her biri kişilerde farklı etkileri olabilir. Anafranil kimilerinde işi çözerken kimilerinde fazla etkili olmuyor. Faverin de etkili ama herkeste değil. Ben bu ikisini kullandıktan sonra Prozacı denedim. İlerleme kaydeder gibi oldum. Yanında Efexor da kullanmakta fayda var. Zira takıntılar kaygı-anksiyeteden kaynaklanmaktadır. Bilemiyorum. bir yılı aşkın süredir kullanıp deva bulamadıysanız ilacını değiştirin. Biri mutlaka size uyacaktır...

Yorum

İşleniyor...
                    X