Duyuru

Collapse
No announcement yet.

okb ve oruç

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• okb ve oruç

özellikle dini takıntısı olan arkadaşlar, lütfen bu konuda sıkıntılarımızı paylaşalım. ben bugünlerde çok gerginim, ramazan geliyor denilince bile şartlanmış gibi sıkıntılarım artıyor... yine de karar verdim oruç tutmaya çalışıyorum ve hastalığıma yenilmemeye... ama çok zorlanıyorum.... korkular, kaygılar herşey benden bile bağımsız artıyor sanki ben sakin gibiyim derken, bi bakıyorum düşünceler almış başını gidiyor lütfen hiç değilse bu ay burada paylaşalım yaşadığımız zorlukları ve destek olalım birbirimize... bilmiyorum, belki faydası olur...........

Bende din konusundaki herşeyi cok fazla kafaya takmaya basladım. Artık hayatımın merkezi oldu ve beni cok rahatsız edıyo... din hakkında bişey dusunmedıgımde de boşlukta gibi hıssedıorum... off

Yorum

benimde korkunc bir dini takıntım var ölümü tadıyorum hergünnnn beniimde cok yardıma ihtiyacım var

Yorum

bence özelliklle bu zamanlarda doktora gitmesi lazım herkesin

Yorum

okb gerçekten tedavisi zor bir rahatsızlık ama size tavsiyem arkadaşlar, ilaç kullanmanız. Yoksa çok zorlanırsınız. Bir ikincisi de aklınıza gelen düşüncelerle savaşmayın, yoksa daha da artarlar. siz onlarla savaşmaya çalıştıkça onlar size galip gelir.
          Yillar sonra yapmadiklarinizdan duyacaginiz pismanlik yapip da pisman olduklarinizdan cok daha fazla olacaktir. Çünkü yapmadıklarınızın sonuçlarını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

Yorum

azöne geldim doktordan yine

Yorum

ben ilaç kullanıyorum zaten. "düşüncelerle savaşmamak... " onlardan kendinizi ayrı tutmak, yaralanmamak o kadar zor ki! hele atak dönemlerinde... bırak gelsin de diyorum, bunu sen değil beynin yapıyor da diyorum... ama .......... üzülmemek, güçlü durmak, hele konu bu kadar hassasken, öyle zor ki...
              okb nin yanlış yerlerde tehlike alarmları çaldığını öğrendim. örneğin "ramazan"... bu kelime bile hemen stres yaratabiliyor. "kötüleşeceksin, hastalığın artacak, TEHLİKE VAR "vs diye alarmlar çalmaya başlıyor. kendime diyorum ki dikkatli ol bu yanlış alarm! saçma!... yorgunum arkadaşlar...
              bu arada, dini okb yaşayanlarımızın çoğu neredeler acaba? bi umutla birileri bi öneri sunar, faydalı bir şeyler paylaşır diye bakıp duruyorum foruma... herkes iyi mi sahi? herkes kötü mü? nerdesiniz?..

Yorum

Arkadaşlar takıntılarınızı boşverin kurtulmaya çalışmayın.Doktora gidin ilacınızı için yetmesse psikolog terapi falan ama onun dışında uğraşmayın.Asıl hayatınızla uğraşın kendinize iş güç çıkarın.O sırada takıntılar kaybolacak.Buraya atılan bir kaç makale vardı bunun hakkında onları okuyun onun dışında bırakın boşverin.Canımızı sıkan düşünce değil onun saçma olduğunun düşünüp ondan kurtulmaya çalışmamız(tabi bu bi saniyede gerçekleşior) Takıntılardan korkmayın bırakın gelsin.Kompulsiyonlar(davranışlar) varsa onları da yapmayın
                Last edited by Sleeper; 15-08-2010, 04:43 PM.

Yorum

İşleniyor...
                X