Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Travmatik olaylar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Travmatik olaylar

Travma, yaşanılan çok kötü bir olayın (deprem, kaza, saldırı, ölüm vs) insan üzerinde bıraktığı izlerdir.

Travma yaşamış biri yaşam içerisinde gereken görevlerini yapamaz, sürekli o konuyu düşünür, bunu beyinden atamaz.

Yaşadığınız travmatik bir olay var mı bilemiyorum benim oldu ancak kolay atlattım.
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Kimin yokki

Yorum

Sana da çok geçmiş olsun sonbaharcım. Ne güzel ifade etmişsin, üzüldüğüme üzülüyorum diye. İşte ben her zaman diyorum ki üzücü olaylara kendimizi çok kaptırmayalım, tabii bu elde değil anlıyorum ama yine de elimizden geleni yapalım, olan bize oluyor yazık değil mi, geçen zamanı geriye alamıyorsun, olaylara sükunetle yaklaşmakta fayda var. Kendimizi değiştirebiliriz bu bizim elimizde.
      Last edited by sonbaharr; 01-04-2011, 02:33 PM.
      Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Bende trafik kazası gecirdim arabamla kamyonun altına girdim allah esirgedi hava yastıgı sayesinde kurtuldum 3 gün sonra arabaya yine bindim o korkuyu bilinc altına atmışım doktor söyledi ama kac sene oldu unutum gitti
        BİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozturan21 View Post
          Bende trafik kazası gecirdim arabamla kamyonun altına girdim allah esirgedi hava yastıgı sayesinde kurtuldum 3 gün sonra arabaya yine bindim o korkuyu bilinc altına atmışım doktor söyledi ama kac sene oldu unutum gitti
          Çok geçmiş olsun unutmak çok güzel tabii, yoksa yaşamak eziyete dönüşür.

Yorum

sagol iyimser allah kimsenin başına vermesin elbette unutmak güzel
            BİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA

Yorum

sevdiğim insandan ayrılmıştım aradan bir yıldan fazla zaman geçmişti sanırım.bir gece zayıf bir anımda onu aradım sanırım acı çektirmek istiyordu adımı söylediğimde tanımamazlıktan geldi nasıl bana bunu yapar deyip içerledim sabah uyandım 06 00 gibi tlf. nu şarja takmak istedim şarj olmuyordu ayağa kalkıp hışımla prize vurdum işe gittim anlamsız bir tedirginlik içimden bir ses sanki çok ileri gittin diyordu saat 11 00 gibi kalbim hızlandı anlamsız korku beni acile yetiştirdi ameliyat eldiveni tıkadı ağzıma bir asistan acilde sakinleştim dr.un ilk sözü sakin ol bir kaç dr. dolaştım checkup yaptırdım anladımki sorun kafamda şimdi düşünüyorumda abartmışım ama o anlamsız korku hala içimde

Yorum

değişen hayat şartlarına uyum sağlamak,yaşanmışlıkları bir kalemde silip atmak herkesin aynı kaldığını mutlu olduğunu kendinin ise yalnız yapayalnız ve mutsuz olduğunu hissetmek elbette zorr herşey kendimizde paşlıyor ve kendimizde bitiyor ^ÇARESİZSENİZ ÇARE SİZSİNİZ^

Yorum

.................................................. ..................
                  Last edited by soruisareti; 09-07-2010, 02:10 AM. Reason: gizli kalmasını istiyorum

Yorum

Bazı çok sevdiğim insanlar , hayatımdan ölümle yada başka nedenlerle çıktı.
                    Onları kaybetmemden dolayı yaşadığım üzüntüyü kısa sürede atlattım gibi geliyor , gerçi bilmiyorum bazen hala aklıma geliyorlar belkide atlatamamışımdır..

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
                    ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
                    ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
                    уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
                      Travma, yaşanılan çok kötü bir olayın (deprem, kaza, saldırı, ölüm vs) insan üzerinde bıraktığı izlerdir.

Travma yaşamış biri yaşam içerisinde gereken görevlerini yapamaz, sürekli o konuyu düşünür, bunu beyinden atamaz.

Yaşadığınız travmatik bir olay var mı bilemiyorum benim oldu ancak kolay atlattım.
                      çok merak ettim bu kadar kolay atlattığına göre travma sayılaz heralde..
                      bence buna başka bir tabir kullanılmalı.
                      küçükken yaşadıklarım travma ise ,şu anda holding yönetmem lazımdı heralde..
                      Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

kafa travması geçirdim vücudum sürekli ritmikm şekilde kasılıo aşırı panik bozukluk ve azda olsa bilinç bulanıklığı var kendimce bu problemleri atlatırım diye mysoline lioresal ve aurorix kullandım. hiç bi işe yaramadı şu an deliryum la uğraşıyorum. Hiç bi tetkik yapmadan psikolojik dediler. Ben baştan öldüm. ŞU AN İLAÇLARIN yarattığı deliryumla uğraşıyorum aydır yaklaşık. İlaçlar ağır bilinç bulanıklığına yol açtı ölmekten beter etti diyorum ancak beni dinlemiolar bile. Allah hepimizin yardımcısı olsun
                        http://www.facebook.com/profile.php?id=100002010729542

mertt@london.com

Bir Çaresi Bulunur Elbet Çıkmazların yeniden yaşamalı

İyileştim İyiyim

Yorum

ben bu travmayı unutamadım ve deliryumu atlatamadım böyle giderse ölücem ne yapmalıyım ben bi çaresi var mı mysoline lioresal aurorixin yarattığı yoksunluk yan etkiler ve deliryum hala geçmedi 3 aydır hergün aşırı bilinç bulanıklığı ve ataklar geçiriorum olmadık sesler aşırı kasılmalar halüsinasyonlar titremeler ciddi panik. bunlar antiepileptik ve santral etkili kas gevşericiler.
                          http://www.facebook.com/profile.php?id=100002010729542

mertt@london.com

Bir Çaresi Bulunur Elbet Çıkmazların yeniden yaşamalı

İyileştim İyiyim

Yorum

Babam beni hortumla dövüyodu.....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: vanessa- View Post
                              Babam beni hortumla dövüyodu.....
                              benide kayışla dövdü babam. demekki bu ülkede şiddet durmadıkça insanlık yaşamıycak..
                              şiddete karşı şiddet. dünkü maçta bir kişi bıçaklandı.
                              bunu doğuran sadece geçmişten gelen aptalca inançlar..hesapta bunlar "dayak cennetten çıkma" anlayışını iyi görenler...
                              Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

İşleniyor...
                              X